Door 7 mei 2019 Lees verder →

Ring Stick Up Cam Wired

Ring heeft onlangs twee nieuwe beveiligingscamera’s op de markt gebracht. De Ring Stick Up Cam Wired en Ring Stick Up Cam Battery zijn de eerste beveiligingscamera’s van het bedrijf die geschikt zijn voor gebruik binnen én buiten. Ze zijn allebei voorzien van een bewegingssensor, 1080p Full HD-resolutie, nachtzicht, ingebouwde microfoon en speakers, een sirene en een brede kijkhoek van 150 graden. Wij probeerden de Stick Up Cam Wired uit.

Ring is vooral bekend van zijn slimme deurbellen, maar het bedrijf levert inmiddels ook een aantal interessante beveiligingscamera’s. Gebruikers kunnen de Ring Stick Up Cams op elke gewenste plek installeren om zo elke hoek van hun huis te beveiligen. Of er nu een stopcontact in de buurt is of niet. De Stick Up Cam Wired werkt via een netvoeding met micro-USB-aansluiting of via Power over Ethernet (PoE) voor een betrouwbare verbinding en consistente stroomtoevoer. De Ring Stick Up Cam Wired is verkrijgbaar in het wit of zwart en wordt geleverd in een blauw/witte doos. In de doos vinden we de Ring Stick Up Cam Wired, een microUSB-voedingsadapter, microUSB-kabel, een afdekplaatje voor de onderkant, Power over Ethernet-adapter met netvoeding, 6 meter ethernetkabel voor buiten, een schroevendraaier, schroeven, pluggen, een boortje en een meertalig installatiegidsje. Een waarschuwingssticker om eventueel achter het raam te plakken completeert het geheel. Deze wordt in zes talen, waaronder het Nederlands, meegeleverd. Het eerste dat men moet doen is de juiste stekkeradapter op de netvoeding plaatsen. Wat opvalt bij het ter hand nemen van de Stick Up Cam is dat deze geheel van stevige kunststof is vervaardigd. Het is nu tijd om de camera via de app in gebruik te nemen. Wij maken alweer enige tijd gebruik van de Ring Video Doorbell 2, dus de app hebben we al op onze iPhone staan. De Ring app is overigens beschikbaar voor Android, iOS én Windows 10.

Installatie

Via de knop Set Up a Device bovenaan het scherm start men de installatieprocedure. In de eerstvolgende schermen wordt de eerste keer gevraagd door middel van het ingeven van een gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord om een gebruikersaccount aan te maken. Daarna verschijnt er een lijst met Ring producten met de vraag welk product men in gebruik wil nemen. Al bestaande gebruikers van de Ring app tikken nu net als beginnende gebruikers op de optie Set Up Device (plusteken). In het volgende scherm selecteren we de optie Security Cams. Hierna kan men de QR Code op de camera scannen of via Set up without scanning kiezen uit alle beschikbare Ring beveiligingscamera’s, waaronder de Stick Up Cam Wired. Hierna moet in het venster Location de locatie in de vorm van een adres in worden gevoerd (of geselecteerd) en daarna of men de camera binnen of buiten gaat gebruiken. In het venster Device Name kunnen we de beveiligingscamera een naam geven. Hierbij kan gekozen worden uit de Engelse namen Backyard, Front en Side of via Custom zelf een naam ingeven. Wij kiezen voor het laatste, want alleen op die manier kunnen we een Nederlandse naam, bijvoorbeeld Oprit of Achtertuin, aan de camera toekennen. In het volgende venster wordt gevraagd of de camera via Power Over Ethernet (PoE) of via de USB-voeding wordt aangesloten. Wij kiezen voor het laatste, sluiten de netvoeding aan en wachten 30 seconden zodat de camera kan opstarten. De sensor aan de voorkant begint te flikkeren en als dat voorbij is, dient men op de knop Set up onderop de camera te drukken. Hiermee wordt het WiFi-signaal van de camera geactiveerd. We verlaten nu de Ring app en gaan naar de Instellingen van onze iPhone, klikken op WiFi en selecteren daar het WiFi-signaal van de camera. We keren daarna terug naar de app, die nu op zoek gaat naar beschikbare WiFi-netwerken. Uit de getoonde lijst kiezen we ons thuisnetwerk en geven in het volgende scherm het bijbehorende wachtwoord in. De camera maakt nu automatisch verbinding met ons thuisnetwerk. Een scherm met de tekst ‘Setup Successful’ sluit de installatieprocedure af.

Setup

In het volgende scherm Shared Users kan men eventueel gezinsleden, buren of vrienden via een uitnodiging per email ook toegang tot de camera te geven. Tot slot kan men in de app zones ten behoeve van de bewegingsdetectie instellen. Wij slaan dit nu over door op Continue te tikken, want dit kan men beter doen als de camera geplaatst is. Voordat men de camera ophangt dient men niet te vergeten het kleine veiligheidsschroefje onderop de houder goed aan te draaien. Het ophangen van de camera is mede dankzij de meegeleverde schroeven niet moeilijk. Het enige dat men zelf nog eventueel moet hebben is een boormachine. Dankzij de metalen beugel met stelschroef kan men de camera in bijna alle denkbare standen ophangen of plaatsen. In de voet zich overigens ook nog een waterpasje verwerkt om de camera helemaal recht te kunnen ophangen. Hangt of staat de Stick Up Cam naar wens, dan kan men de stelschroef in de houder stevig vastdraaien zodat de camera niet meer van plaats kan wijzigen. Het is nu zaak om via de app nog een aantal zaken in te stellen. Klikt men in het startscherm My Devices op het bijbehorende icoontje, dan verschijnt een scherm met schuifjes om de functies Record Motion en Motion Alerts te bedienen, de knoppen Siren en Live View en een negental vierkante knoppen, genaamd Event History, Device Health, Linked Chimes, Motion Snooze, Motion Settings, App Alert Tones, Shared Users, Ring+ Partners en Video Settings. Via Event History krijgt men een overzicht van de recente activiteiten te zien. Device Health toont informatie over de kwaliteit van de WiFi-verbinding, firmware en dergelijke.

Bewegingsdetectie

Via Linked Chimes kan men los verkrijgbare bellen oftewel Ring Chimes beheren. Ring levert twee modellen: de Chime en Chime Pro. Deze steekt men ergens in huis in een stopcontact en koppelt deze via de app aan de camera. De Pro-versie heeft dankzij de twee antennes een groter bereik dan de standaard Ring Chime. Heeft men een en ander ingesteld, dan hoort men bij een bewegingsdetectie een waarschuwingsgeluidje. Via App Alert Tones kan men het gewenste geluidje selecteren en hoe hard het bij een detectie moet worden afgespeeld. Via Motion Snooze kan men de bewegingsdetectie enige tijd (van 15 min tot maximaal 2 uur) uitschakelen en via Motions Settings kan men aan de hand van een schuifbalk de detectiegevoeligheid instellen. Via Motion Zones kan men hier zones voor de bewegingsdetectie instellen, en via Motion Schedule kan men de detectie eventueel op bepaalde tijdstippen helemaal uitzetten. De optie Shared Users biedt de mogelijkheid om andere personen – dus ook bijvoorbeeld tijdelijk de buren – toegang te geven tot de camera. Dit doet men door het versturen van een uitnodiging per email. Via Ring+ Partners kan men de deurbel koppelen aan andere slimme producten, zoals Wemo-schakelaars. Via deze optie kan men bijvoorbeeld instellen dat er na detectie automatisch een lamp in bijvoorbeeld de gang gaat branden. In de laatste optie Video Settings kan men de functie Color Night Vision aan- of uitzetten.

Praktijk

Een groot pluspunt van de Ring Stick up Cam Wired is dat deze – via de USB-netvoeding of Power over Ethernet – altijd in de lucht is. Men kan hem bijna overal plaatsen, mits men op de desbetreffende plek over een goed WiFi-signaal van het thuisnetwerk beschikt. Wij hebben ons exemplaar in de achtertuin opgehangen en de camera gericht op het terras en de achterdeur. Via de optie Motion Settings hebben we vervolgens de schuifbalk Motion Sensitivty op People Only gezet. We willen geen meldingen van vogels, eekhoorns, katten en dergelijke. Via Motion Zones hebben we ook nog een specifieke zone ingesteld. Handig is dat men de zone kan instellen met het actuele videobeeld eronder. Nu is het een kwestie van uitproberen. In de praktijk werkte dat prima, maar via Motion Schedule hebben we wel een regel ingesteld om eventueel de bewegingsmeldingen overdag uit te kunnen zetten. Deze regel kan men gemakkelijk tijdelijk weer uit- en aanzetten via een schuifbalkje. Aangezien we ook al een Ring Video Doorbell 2 met Ring Chimes in gebruik hebben, hebben we via de optie Linked Chimes een geluidje aan een bewegingsdetectie toegekend. Zodra de Stick Up Cam nu beweging waarneemt horen we in het pand zelf een geluidje, krijgen we een melding op smartphone, tablet, laptop en/of computer en wordt er een opname gemaakt. Je kunt er op afstand voor kiezen om bij detectie een ongewenst persoon af te schrikken door de in de camera ingebouwde sirene via de rode knop Siren aan te zetten. Deze sirene produceert een geluid van 110 decibel gedurende 30 seconden. Is het een bekende dan kan men er voor kiezen om een in de Live View stand een tweerichtingsgesprek te starten. Kortom, opties genoeg om actie te ondernemen na een bewegingsdetectie.

Abonnement

Zoals bij alle Ring producten krijgt men bij de aanschaf van de Stick Up Cam een 30 dagen proefabonnement op Ring Cloud Video Recording. Deze service slaat elke video gedurende 60 dagen in de cloud op, zodat men de gemaakte beelden op elk moment kan terugkijken en eventueel met anderen delen. Een dergelijk abonnement is in twee vormen beschikbaar, te weten Protect Basic en Protect Plus. Protect Basic kost € 3,- per maand of € 30,- per jaar voor één camera. Heeft men meer dan twee camera’s in gebruik, dan kan men beter Protect Plus afsluiten à € 100,- per jaar voor een onbeperkt aantal camera’s. Tevens krijgt men dan 10% korting op de aanschafprijs van Ring producten via de Ring website en mocht je Ring beveiligingscamera ooit gestolen worden, dan vervangt Ring die gratis. Een dergelijke diefstal garantie is vrij uniek. Het delen van gemaakte beveiligingsbeelden kan via de app: men kan kiezen uit diverse opties, waaronder Facebook en Nextdoor, of een link via email of WhatsApp versturen. Zonder abonnement krijgen gebruikers alerts als er een beweging wordt gedetecteerd en kan men live het actuele videobeeld bekijken en eventueel via de audio optie praten met de persoon voor de camera. De videobeelden worden dan echter niet in de cloud bewaard en kunnen dus ook niet later worden teruggekeken. Voor optimale beveiliging is minimaal een Protect Basic abonnement wel aan te bevelen, maar stikt genomen niet noodzakelijk.

Conclusie

Breepunt PlusPuntDe steeds uitgebreidere productlijn van Ring draagt bij aan de missie van het bedrijf om criminaliteit in woonwijken wereldwijd te verminderen. Combineert men een of meer Ring Stick Up Cams met een Ring Video Doorbell 2 en een Protect Plus abonnement, dan kan men zelfs een complete veiligheidsring rondom een woning creëren. De Full-HD videokwaliteit van de Stick Up Cam is voor de meeste situaties toereikend. Pluspunten zijn de royale beeldhoek van 150 graden, de ingebouwde sirene en de mogelijkheid om via de camera met bezoekers te kunnen praten. De Ring Stick Up Cam Wired heeft een adviesprijs van € 199,- en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Op basis van de uitgebreide functionaliteit kennen wij de Ring Stick Up Cam Wired een Breekpunt PlusPunt toe. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.ring.com.

Geplaatst in: Breekpunt Pluspunt, Domotica