Door 11 december 2017 Lees verder →

Handboek macOS High Sierra

Met enige regelmaat verschijnt er een update van macOS, het besturingssysteem van Apple-computers. Een besturingssysteem is het belangrijkste onderdeel van een computer. Het zorgt er onder meer voor dat u programma’s kunt starten, bestanden kunt beheren en extra apparaten kunt aansluiten. In Handboek macOS High Sierra (ISBN 9789463560252) van auteur Bob Timroff staat de meest recente versie van macOS centraal.

MacOS High Sierra ziet er schitterend uit, is uiterst stabiel, zeer gebruiksvriendelijk en vraagt nauwelijks onderhoud. De auteur behandelt in acht hoofdstukken alle aspecten van dit nieuwe besturingssysteem. Met de stappenlijsten, tips en trucs in het Handboek macOS High Sierra leert u om comfortabel te werken met macOS High Sierra en ontdekt u vele, soms verborgen functies. In de eerste twee hoofdstukken van dit 300 pagina’s tellende boek maakt u kennis met macOS High Sierra, het bureaublad, het dock, Finder en de menu’s. In het derde hoofdstuk draait het allemaal om mappen en bestanden en het maken en bewaren van in de iCloud Drive. In hoofdstuk 4 wordt aandacht besteed aan het navigeren, zoeken met Siri, organiseren met programmatabbladen, tags, Mission Control, Spaces, Spotlight, AirDrop, slimme mappen en het dock. De systeemvoorkeuren komen uitgebreid aan bod in hoofdstuk 5 en alle programma’s van macOS High Sierra in hoofdstuk 6. Alles over Contacten, Agenda, iTunes, Foto’s, Fotolader, Photo Booth, QuickTime Player en Time Machine vindt u in hoofdstuk 7. In het laatste hoofdstuk, genaamd Pret op internet, maakt u verbinding met internet en leert u omgaan met Mail, Safari, Berichten en iCloud. Al met al een uitstekend boek voor beginnende gebruikers en een goed naslagwerk voor de meer ervaren Mac-gebruiker. Het boek kost € 24,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken