Door 15 november 2016 Lees verder →

Nest Cam Outdoor

Nieuw van Nest is de Cam Outdoor, een compleet nieuwe beveiligingscamera voor gebruik buiten. De nieuwe Nest Cam Outdoor kan alles wat de oorspronkelijke Nest Cam ook kan en is bovendien volledig weerbestendig. Hij werkt dus ook in de regen en de sneeuw. Je kunt hem makkelijk zelf monteren op baksteen, stucwerk of hout en dankzij een meegeleverde magnetische steun kan je de camera eventueel ook aan een metalen dakgoot bevestigen. Wij probeerden deze nieuwe beveiligingscamera uit.

nest-cam-outdoor-01bDe Nest Cam Outdoor wordt geleverd in een vierkante doos met daarin bijna alle benodigdheden om de camera op te hangen. Naast de camera zelf vinden we in de doos een stroomadapter, een magnetische basis, montagesteunen voor camera en adapter, 12 schroeven met bijbehorende wandpluggen, 5 klemmen voor de USB-kabel van de camera en 4 klemmen voor het netsnoer. Boormachine en schroevendraaier dient men zelf mee te nemen. De platte USB-kabel aan de camera is 3 m lang en de kabel van de stroomadapter heeft een lengte van 4,5 m. In totaal beschik je dus over een 7.5 m lang snoer tussen camera en stopcontact. Nest heeft ervoor gekozen om de camera niet volledig draadloos te maken. Hierdoor hoeft men zich nooit zorgen te maken over lege batterijen of een lege accu. De Cam Outdoor staat in principe dag en nacht aan en slaat tot 30 dagen videobeelden – in combinatie met een Nest Aware abonnement – in de cloud op. Op die manier loop je nooit het risico dat je iets belangrijks mist. Het maakt het aansluiten van de Cam Outdoor echter wel iets gecompliceerder, want je moet wel beschikken over een buitenstopcontact of een gat boren naar binnen.

nest-cam-outdoor-02

Installatie

Alvorens de Nest Cam Outdoor buiten op te hangen, dient men de camera eerst in gebruik te nemen. We sluiten daartoe de camera aan op de stroomadapter en steken de stekker in het stopcontact. Op de camera begint nu een blauw lampje te knipperen. Vervolgens voegen we de camera toe aan ons Nest-account. Heb je nog geen Nest-account, download dan de Nest-app uit de App Store (iOS) of Google Play (Android). Open de app en tik op Aanmelden en vervolgens Toevoegen. In een bestaand Nest-account tikken we op het pictogram Instellingen rechtsboven en vervolgens op Product toevoegen. In het volgende venster Kies je product tikken we op Nest Cam en doorlopen vervolgens de procedure Instellen. Hierbij dienen we de locatie van de Cam Outdoor op te geven en het WiFi-wachtwoord van ons thuisnetwerk. Vervolgens wordt de Cam Outdoor opgenomen in het WiFi-thuisnetwerk en verschijnt na enige tijd de melding ‘Verbonden. De Nest Cam Outdoor is toegevoegd aan je account’. We zien in het volgende venster Verbonden nu ook live beelden van de camera verschijnen. Hierna wordt het tijd om de camera op de gewenste plek buiten te plaatsen.

nest-cam-outdoor-03b

Ophangen

Het buiten ophangen van de camera vergt wat meer werk. We hebben wel wat buitenstopcontacten in de tuin, maar die bevinden zich allemaal erg laag waardoor men gemakkelijk de stekker uit het stopcontact kan trekken. Aangezien we de Cam Outdoor aan de voorkant van het huis op de oprit willen richten, besluiten we de camera onder dakrand op te hangen en de voedingskabel onder de dakpannen naar binnen te voeren. De USB-aansluiting aan de Cam Outdoor is helaas wat aan de dikke kant, maar met behulp van een korte USB-verlengkabel met plattere stekkers kunnen we vrij gemakkelijk onder de dakpannen doorkomen en op de vliering de voeding van de camera op een stopcontact aansluiten. We hangen de camera zelf op aan de meegeleverde magnetische basis. We bevestigen het voetje van de magnetische basis met twee schroeven op de muur en kunnen daar vervolgens de magnetische basis in vastklikken. Op de basis plaatsen we ten slotte de Cam Outdoor, die we dankzij de ronde achterzijde vrij eenvoudig op de oprit kunnen richten. De Cam Outdoor toont een Full HD beeld met een groothoekstand van 130 graden en heeft een 8x zoombereik. Dat is prima om onze oprit dag en nacht in de gaten te kunnen houden. De Cam Outdoor is overigens ontworpen voor temperaturen tussen -20 en +40 graden C. Als het apparaat warmer of kouder wordt, kan dat de beeldkwaliteit beïnvloeden. Door hem onder de dakgoot te hangen wordt de camera goed beschermd tegen direct invallend zonlicht.

nest-cam-outdoor-04

Instellingen

De Nest Cam Outdoor is alert op beweging en opvallende geluiden, zoals een dreun of het rinkelen van een gebroken ruit. En als er vermoedelijk iets aan de hand is, stuurt hij een melding naar je mobiel of een e-mail met een foto van het belangrijkste moment. Melding gemist? Je kunt kosteloos via de Nest-app terugkijken wat er in de laatste drie uur is gebeurd. Wanneer men een abonnement op Nest Aware heeft, worden geavanceerde algoritmen in de cloud ingeschakeld om activiteiten te selecteren die jij belangrijk vindt. Zo kan je een melding krijgen wanneer de Nest Cam Outdoor een persoon ziet, bijvoorbeeld als er iemand naar de voordeur loopt of met zijn gezicht in beeld verschijnt. Dit kan men instellen via de optie Persoonsmeldingen. Ook kun je meldingen ontvangen wanneer er iets gebeurt op vooraf ingestelde plekken, zoals bij de voordeur of – in geval van een oprit – bij een geparkeerde auto. In de Nest-app kan men dergelijke plekken via de optie Activiteitszones heel nauwkeurig instellen. De Nest Cam Outdoor kan ook automatisch samenwerken met de rest van je huis. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat als de Nest Cam Outdoor activiteit signaleert de Philips Hue-lampen binnen automatisch worden ingeschakeld zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Prima!

nest-cam-outdoor-05

Nest-app

Het instellen van de Cam Outdoor en het bekijken van beelden vindt allemaal plaats via de Nest-app. Deze app is recent aanzienlijk verbeterd. Wanneer je de app opent, zie je nu meteen een overzicht van al je Nest-apparaten. Deze worden nu per ruimte, precies zoals je zelf je huis beleeft, in het Nest-venster gepresenteerd. Van de aanwezige camera’s zie je meteen een klein beeld van de actuele status. In het verleden kon de Nest Cam je alleen maar waarschuwen bij beweging en geluid, maar in combinatie met een Nest Aware-abonnement kan de Nest Cam nu ook – dankzij krachtige algoritmen in de cloud – bepalen of er een persoon in beeld is en je dan een speciale melding sturen. Zo weet je of er echt iemand is of dat er gewoon een auto voorbijreed. En krijg je minder vaak een vals alarm. De Nest Cam vertelt het je zelfs als hij denkt dat hij een persoon gezien heeft, maar het niet zeker weet. Alle Nest Aware-abonnees – ook met een Nest Cam, Dropcam HD of Dropcam Pro – kunnen dit zelf uit te proberen via de optie Persoonsmeldingen in het menu Instellingen. Via de optie Vensters is het eventueel mogelijk om Nest-producten per kamer weer te geven. En via de Thuis/Afwezig-functie kun je per Nest-apparaat opgeven of deze met behulp van de ingebouwde sensoren of op basis van de locatie van je smartphone bepaalt of je wel of niet thuis bent.

nest-cam-outdoor-06

Conclusie

Breepunt PlusPuntDe Nest Cam Outdoor is een degelijke beveiligingscamera voor buitengebruik. Bedenk wel van tevoren hoe men de camera op het netstroom denkt aan te sluiten, want de Cam Outdoor heeft geen accu of batterijen. Voordeel van stroomvoeding is wel dat als de camera eenmaal hangt, men er geen omkijken meer naar heeft. De installatie verliep probleemloos en de beeldkwaliteit is uitstekend. De Nest Cam Outdoor kost net als de Cam Indoor € 199,- en is onder andere te koop bij Bol.com. Op basis van de degelijke bouw en de prima functionaliteit kennen wij de Nest Cam Outdoor een Breekpunt PlusPunt toe. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.nest.com/nl/.

Geplaatst in: Breekpunt Pluspunt, Domotica