Door 24 november 2016 Lees verder →

Aumeo Audio voor koptelefoons

Het gehoor van elk oor is uniek, maar geen enkele koptelefoon is hierop ingericht. Hierdoor kan de muziekliefhebber vaak niet alle details van de muziek horen omdat bepaalde tonen buiten het bereik van de gebruiker vallen. De compacte Aumeo Audio past het geluid op de gevoeligheid van het gehoor van de gebruiker aan, waardoor deze de muziek voortaan voller, rijker en duidelijker zal ervaren. Wij probeerden de Aumeo Audio uit.

aumeo-audio-01

 

De Aumeo Audio wordt geleverd in een kartonnen doos met plastic deksel. Het compacte apparaatje wordt geleverd inclusief audiokabel, USB-kabel, draagtasje en een gebruiksaanwijzing. De USB-kabel met microUSB-aansluiting is bedoeld om het apparaat via een USB-poort op te laden. Voor het eerste gebruik dient men het apparaat minimaal 15 minuten op te laden. Intussen kan men de benodigde AumeoHub app via de App Store (iOS) of Google Play (Android) downloaden en installeren op smartphone of tablet. Door middel van deze app worden 8 frequenties in verschillende toonhoogtes afzonderlijk in beide oren aangeboden aan de gebruiker. Hiermee wordt een volledig gepersonaliseerd gebruikersprofiel aangemaakt. Tevens kunnen er verschillende profielen, bijvoorbeeld een luisterprofiel voor gebruik in de trein, worden aangemaakt.

aumeo-audio-02

Praktijk

Wij hebben de Aumeo Audio uitgeprobeerd op een iPhone 6 Plus. Dit model heeft in tegenstelling tot de nieuwe iPhone 7 nog een audio-ingang . Het aansluiten van de Aumeo Audio leverde dan ook geen problemen op: men steekt de met de Aumeo Audio meegeleverde audiokabel in de iPhone en sluit het andere einde van deze kabel aan op de IN-poort van de Aumeo Audio. De koptelefoon sluiten we aan op de OUT-poort van de Aumeo Audio. Vervolgens starten we de app op de iPhone. In de eerste stap dient men zich te registreren met een naam, emailadres en wachtwoord. Vervolgens wordt in een paar stappen uitgelegd hoe men de bluetooth-verbinding tot stand kan brengen. Men kan er namelijk ook voor kiezen om de muziek draadloos van smartphone of tablet naar de Aumeo Audio te streamen. In dat geval zet met het schuifje aan de zijkant op Bluetooth. Is er verbinding – draadloos of bedraad – gelegd, dan kan men in de app via de knop Instellingen linksboven het welkomstscherm openen. Hier tikken we op de optie Create Audio Profile. Per oor worden er nu acht tonen in verschillende frequenties afgespeeld, waarbij men in de app een volumeknop moet terugdraaien naar het minimaal hoorbare geluidsniveau. Nadat men dat voor beide oren heeft gedaan, kan men het geluidsprofiel opslaan en gebruiken tijdens het afspelen van muziek. Door op de volumeknop op de Aumeo Audio te drukken kan men het profiel tijdens het afspelen in- en uitschakelen. Hoorden we verschil? Nou en of, onze MP3-bestanden klonken met het geluidsprofiel geactiveerd veel voller en ruimtelijker dan zonder!

aumeo-audio-03

Conclusie

Breepunt PlusPuntDe Aumeo Audio is beschikbaar in de kleuren zilver, goud en zwart. Het apparaat heeft een adviesprijs van € 199,-. Dat is pittig, maar onze testpersonen – zelfs die met een uitstekend gehoor en een met een zeer slecht gehoor – constateerden allemaal dat het geluid veel beter was mét het Aumeo Audio geluidsprofiel. De geluidsverbetering voor personen die minder goed horen is echter wel groter, dan voor mensen met een goed gehoor. Ondanks de hoge prijs kennen we de Aumeo Audio op basis van de uitstekende werking een Breekpunt PlusPunt toe. Vooral audiofielen die op zoek zijn naar een betere geluidsbeleving onderweg op hun smartphone of tablet kunnen we de Aumeo Audio dan ook warm aanbevelen!

Kijk voor meer informatie op www.digitrading.nl.