Door 1 november 2016 Lees verder →

Microsoft introduceert Surface Studio

Microsoft heeft onder de noemer Surface Studio een geavanceerde all-in-one Windows 10 computer voor creatieve professionals aangekondigd. De Surface Studio heeft een 28 inch scherm dat kan kantelen om onder meer tekenen op het scherm mogelijk te maken en draait op een Intel Core i5 of i7 Skylake processor. Het topmodel heeft een GTX 980M van Nvidia, 32 GB werkgeheugen en een 2 TB hybride harde schijf. Goedkopere varianten hebben een GTX 965M, 8 of 16 GB werkgeheugen en een 1 TB harde schijf aan boord.

microsoft-surface-studio

Het 28 inch scherm heeft een 3:2 beeldverhouding en een resolutie van 4500×3000 pixels, waarmee de pixeldichtheid uitkomt op 192ppi. Het TrueColor scherm kan meer dan een miljard verschillende kleuren tonen en heeft Gorilla Glass ter bescherming. De behuizing is gemaakt van aluminium en is slechts 12,5 mm dik. Het kantelbare scherm biedt ondersteuning voor de Surface Pen. Ook is er een webcam voor videobellen en ondersteuning voor authenticatie met Windows Hello. De Surface Studio beschikt verder over een audiojack, SD-kaartslot, mini-displaypoort, ethernetaansluiting en vier USB3.0-poorten.

microsoft-surface-studio-3

Gelijktijdig met de Surface Studio werd ook de Surface Dial geïntroduceerd. Het betreft een accessoire waarmee gebruikers door eraan te draaien kunnen scrollen in programma’s. Deze Dial kan tijdens het werken in platte stand eventueel op het scherm van de Surface worden gelegd. Er verschijnt dan – afhankelijk van de gebruikte software – ook een menu met opties rondom de Dial. De Surface Studio kost vanaf $ 2.999,- en zal vanaf 15 december leverbaar zijn. Prijzen en beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.microsoft.nl.

Geplaatst in: Home Office