Door 13 oktober 2016 Lees verder →

Adobe Lightroom app 2.5

Adobe heeft een update van hun Lightroom app voor iOS uitgebracht. Met versie 2.5 kunnen gebruikers van deze app nu ook beelden in RAW-formaat fotograferen en vervolgens in dezelfde app bewerken. Deze nieuwe functionaliteit is alleen beschikbaar op iOS 10-apparaten met een 12-megapixelcamera, te weten de Apple iPhone 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus of een iPad Pro 9.7.

adobe-lightroom-mobile-2-5-001
Met de komst van Apple iOS 10 is nu ook RAW-opslag en -bewerking op Apple apparaten mogelijk. Adobe Lightroom app 2.5 is een van de eerste apps die deze functionaliteit ondersteunt, mits men over een iOS-apparaat beschikt met iOS 10 én een 12-megapixelcamera. Heb je een iPhone 6s (Plus), iPhone SE, 9,7 iPad Pro of de nieuwe iPhone 7 (Plus) dan kun je vanaf nu digitale foto’s in DNG-formaat direct in de Lightroom Mobile app maken. De werking is simpel: men opent de app en klikt rechtsonder op het camera icoon. De camera wordt geopend en boven het fotokader staat de tekst DNG om aan te geven dat het te maken beeld in Adobe’s RAW-formaat DNG wordt opgeslagen.

adobe-lightroom-mobile-2-5-002

 

Na het maken van de opname(n), sluit men de camera en opent men een zojuist gemaakt beeld via Lightroom Photo’s. Vervolgens kan men het geopende beeld via de optie Edit verregaand bewerken. RAW-beelden bevatten alle sensorinformatie, zodat men achteraf in de app nog tal van bewerkingen kan uitvoeren die bij JPEG-beelden niet mogelijk zijn. Adobe Lightroom 2.5 bevat ook ondersteuning voor het bredere kleurengamma (Wide Gamut P3) van de 9,7-inch iPad en de iPhone 7 (Plus). Deze apparaten kunnen 25 procent meer kleuren weergeven dan apparaten met het standaard sRGB kleurengamma.

adobe-lightroom-mobile-2-5-01Adobe Lightroom 2.5 is nu beschikbaar als gratis download in de Apple App Store.

Geplaatst in: Fotografie & Film