Door 15 september 2016 Lees verder →

Nest breidt Nest-app uit

Nest Labs heeft recent twee nieuwe functies, genaamd Beeldlijn en Persoonsmeldingen, aan de Nest-app toegevoegd. Beeldlijn is een nieuwe functie die je laat zien wat de Nest Cam heeft gedetecteerd en je dagen aan opgenomen videobeelden in een paar seconden laat doorspoelen. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke momenten voor je op, zodat je niet alles zelf hoeft door te spitten. Met de nieuwe functie Persoonsmeldingen wordt de beveiliging van je huis naar een hoger plan getild.

NestCam_slider

Een camera is op zich niets meer dan extra een paar ogen. Maar hoe goed je ogen ook zijn, alleen houden ze je niet veilig. Je hebt denkkracht nodig, een goed stel hersenen. De beste beveiligingscamera combineert geweldige hardware met krachtige algoritmen om te bepalen wat er aan de hand is en je snel te informeren als het belangrijk is. Met de Nest Cam Indoor kon je altijd al dag en nacht streamen, meeluisteren, terugpraten en activiteitsmeldingen ontvangen. Maar met de recent geïntroduceerde Nest Cam Outdoor kun je nu ook buiten een oogje in het zeil houden en gebruik maken van Beeldlijn en Persoonsmeldingen.

Beeldlijn

Beeldlijn is een nieuwe functie in de Nest-app die je laat zien wat de Nest Cam heeft gedetecteerd en je dagen aan opgenomen videobeelden in een paar seconden laat doorspoelen. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke momenten voor je op, zodat je niet alles zelf hoeft door te spitten. Wil je terugzien wie er twee dagen geleden de poort heeft opengemaakt? Geen probleem. Beeldlijn laat je kosteloos opnamen van activiteit in de afgelopen drie uur zien. Zo kun je als bezitter van een Nest Cam zonder Nest Aware-abonnement voor het eerst teruggaan in de tijd. Zelfs als je een melding hebt gemist, ontvang je een momentopname. De algoritmen van Beeldlijn analyseren beweging en geluid en brengen deze activiteiten onder in gebeurtenissen. Vervolgens krijg je te zien hoe lang een gebeurtenis heeft geduurd en ontvang je een foto van het belangrijkste moment.

nest-beeldlijn

Time-lapse

Met een Nest Aware-abonnement krijg je nog meer functies. Beeldlijn maakt dan van je videogeschiedenis een time-lapse, die je op elk moment kunt stopzetten en weer starten. Veeg met je vinger om de beelden terug te spoelen. Als je iets interessants ziet, laat je gewoon los. De video wordt dan afgespeeld. Geen vervelend zoek- en giswerk meer om de momenten te vinden die er echt toe doen. Beeldlijn laat foto’s van de belangrijkste momenten zien, zodat je meteen kunt bepalen of het de moeite waard is de gebeurtenis terug te kijken. En je krijgt niet zomaar een willekeurige miniatuur: Beeldlijn selecteert het frame waarin het duidelijkst te zien is wat er is gebeurd (bijvoorbeeld het moment waarop de ruit brak of de postbode je pakketje bracht) en zoomt vervolgens in. Maar er is nog meer: stel dat je het niet zo belangrijk vindt wat er in de gang gebeurt, maar wel altijd een melding wilt ontvangen wanneer de deur wordt geopend. Beeldlijn markeert niet alleen wanneer een activiteit begon of eindigde maar ook in welke Activiteitszone hij plaatsvond. Zo kun je de momenten die je zoekt makkelijk vinden.

Persoonsmeldingen

Persoonsmeldingen tillen de beveiliging van je huis ook naar een hoger plan. Met een abonnement op Nest Aware kan de Nest Cam nu onderscheid maken tussen iemand die je deur probeert te forceren en een tak die tegen het raam zwiept. Je ontvangt daarom een speciale melding wanneer de camera een persoon detecteert. En hij vertelt je zelfs of hij zeker weet, of alleen denkt, dat hij iemand heeft gezien.

Kijk voor meer informatie op www.nest.com/nl/.

Geplaatst in: Domotica