Door 6 september 2016 Lees verder →

Fujifilm X-A3

Fujifilm heeft de Fujifilm X-A3, de langverwachte opvolger van haar X-A2 systeemcamera, aangekondigd. De Fujifilm X-A3 is een ultralichte compacte systeemcamera die beschikt over een kantelbaar scherm dat zo ontworpen is dat deze uitermate geschikt is voor het maken van ‘selfies’. Het kantelbare LCD touchscreen kan tot 180 graden gedraaid worden. Hierdoor kan de fotograaf zichzelf zien, maar houdt hij ook volledig zicht op het LCD-scherm zonder dat de camera daarbij in de weg zit.

Fujifilm X-A3 001

Als het scherm wordt gekanteld, wordt de oogdetectie-autofocus geactiveerd. Daardoor wordt het maken van selfies nu nog eenvoudiger. Bovendien is de camera voorzien van de zogenoemde ‘portretoptimalisatie‘: een functie om huidtinten te optimaliseren. De Fujifilm X-A3 beschikt verder over een 24,2-megapixel APS-C beeldsensor met een standaard ISO-bereik van 200 tot 6400 (of 25600 ISO verhoogde gevoeligheid). De camera kan conform de CIPA standaard circa 410 opnames maken op één enkele acculading. De Fujifilm X-A3 wordt los verkocht, of in combinatie met het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief. In combinatie met dit objectief is de camera in staat om scherp te stellen op onderwerpen die zich op circa 7 centimeter afstand bevinden van het objectief. Daarmee is deze camera ook uitermate geschikt voor het maken van macro-opnamen. De verwachting is dat de Fujifilm X-A3 vanaf september 2016 beschikbaar is. De adviesprijs voor de Fujifilm X-A3 body plus het Fujinon XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS II zoomobjectief bedraagt € 649,-.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film