Door 23 augustus 2016 Lees verder →

Nikon introduceert D3400 reflex

Nieuw van Nikon is de Nikon D3400, een DX-formaat spiegelreflexcamera waarmee met het allergrootste gemak opnamen van hoge kwaliteit worden gemaakt die direct gedeeld kunnen worden. De D3400 is Nikon’s eerste instapniveau spiegelreflex die uitgerust is met SnapBridge. Hierdoor is deze camera uitermate geschikt voor fotografen die van het foto’s maken met de mobiele telefoon willen overstappen op serieuze fotografie, maar die hun beelden wel graag willen delen via hun smartphone of tablet.

Nikon D3400 01

Nikon’s SnapBridge maakt gebruik van Bluetooth low energy-technologie (BLE) waarmee een continue verbinding met een laag stroomverbruik gehandhaafd wordt tussen camera en smartphone of tablet. Gebruikers van de Nikon D3400 kunnen foto’s automatisch tijdens de opname synchroniseren, waar ze zich ook bevinden. Als ze vervolgens op het met de camera verbonden smartapparaat kijken, zijn de foto’s daar beschikbaar en zijn deze gereed om direct te worden bewerkt en/of gedeeld. En het gaat daarbij niet zomaar om gewone foto’s. Beelden bevatten rijke details dankzij de 24,2-megapixel DX-formaat sensor, de krachtige Expeed 4 beeldverwerking en het Nikkor-objectief van de camera. Gebruikers kunnen in alle vrijheid schitterende opnamen bij weinig licht maken en portretten met een vloeiend verlopende onscherpe achtergrond creëren. Naast foto’s kunt u dankzij Nikon’s vermaarde D-film eenvoudig video-opnamen met een cinematografische uitstraling maken. En met behulp van een lichtsterk Nikkor-objectief kunnen zelfs beginnende filmmakers gemakkelijk filmen bij het beschikbare licht en onderwerpen laten afsteken tegen een prachtige onscherpe achtergrond.

Nikon D3400 02

 

Functies

De Nikon D3400 is een kleine spiegelreflex waarmee u kunt blijven fotograferen: met één acculading kan, dankzij een laag stroomverbruik en een accu met hoge capaciteit, tot 1200 opnamen worden gemaakt. De reflex biedt ook uitstekende prestaties bij weinig licht: ISO 100–25.600, wat een toename van één stap betekent ten opzichte van de maximale ISO-gevoeligheid van de D3300. Voor gebruikers die nog geen ervaring hebben met een spiegelreflex legt de hulpstand stap voor stap uit hoe u de camera-instellingen kunt aanpassen om fraaie foto’s en films vast te leggen. Het voordeel van een spiegelreflex van Nikon: een uitzonderlijke snelheid, precisie en hanteerbaarheid dankzij het haarscherpe autofocussysteem (AF) en de heldere optische zoeker. D-film zorgt voor vloeiende Full HD-video-opnamen met beeldsnelheden tot 50p/60p. De Nikon D3400 is compatibel met het volledige assortiment Nikkor-objectieven en gebruiksvriendelijke Nikon Speedlight-flitsers. De D3400 wordt geleverd in meerdere kits die bestaan uit de camerabody en één of twee Nikkor -objectieven. Gebruik het veelzijdige standaardzoomobjectief voor alledaagse fotografie of verbreedt uw horizon met een kit die het AF-P DX Nikkor 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR-objectief bevat. Kits met AF-P Nikkor -objectieven vormen een uitstekende keuze voor filmmakers omdat deze objectieven snel en stil scherpstellen en daardoor vloeiende video-opnamen mogelijk maken, zonder dat het geluid van scherpstellen de opname verstoord.

Nikon D3400 04

De Nikon D3400 is verkrijgbaar vanaf 15 september 2016 in het zwart en in het rood. De adviesprijs voor de Nikon D3400 Kit met het Nikkor AF-P 18-55 VR zoomobjectief bedraagt € 599,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film