Door 16 augustus 2016 Lees verder →

Handboek Digitale Video

Met de opkomst van betaalbare digitale videocamera’s en moderne hybride fotocamera’s is het maken van een kwalitatief goede videofilm binnen ieders handbereik gekomen. Maar een goede video maken is nog geen sinecure. In het onlangs bij uitgeverij Van Duuren Media verschenen Handboek Digitale Video (ISBN 9789059408111) gaat videograaf Bert Venema uitgebreid in op alle aspecten die bij het maken van een professioneel ogende videofilm komen kijken.

9789059408111-boek

Dat begint bij het leren begrijpen van de techniek en het goed doorgronden van de mogelijkheden van de camera. Daarnaast komen in het 358 pagina’s tellende boek talloze andere belangrijke zaken aan bod, zoals geluid, gebruik van accessoires (microfoons, statiefkoppen, videolampen en opslagmedia), compositie, camerastandpunt, beweging en techniek, enzovoort. Ook aan de keuze van de juiste camera voor een specifiek project wordt aandacht besteed. Daarnaast wordt passeren verschillende soorten opnamen, zoals bruidsreportages, vakantiefilms, natuurfilms en speciale effecten, de revue. In de laatste twee hoofdstukken van het 18 hoofdstukken tellend boek komen het nabewerkingsproces, kleurcorrectie, effecten en het maken van titels aan bod. Verspreid door het boek staan talloze praktische tips. Al met al een uitstekend boek, dat geschikt is voor zowel de beginnende videofilmer als de semiprofessional. Het kost 34,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken