Door 1 juli 2016 Lees verder →

Ring Video Doorbell

Het Amerikaanse bedrijf Ring heeft onder de naam Video Doorbell een tweetal slimme deurbellen op de markt gebracht. Het meest eenvoudige model is de Ring Video Doorbell. Het is een deurbel met een ingebouwde videocamera en bewegingsdetectie. Deze slimme deurbel maakt het niet alleen mogelijk om te zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld, maar kan dit via de app op elke willekeurige smartphone ook op afstand. Wij namen de proef op de som.

Ring 02b

De Ring Video Doorbell wordt geleverd in een blauw/witte doos met uitklapbare voorkant. Het eerste dat opvalt, is de volledigheid. Naast de deurbel met grondplaat en USB-kabel worden zelfs een schroevendraaier, schroeven, pluggen, boortje, diode en waterpas meegeleverd. Een Engelstalig installatiegidsje completeert het geheel. Op de plastic verpakking bovenop de deurbel staat de uitnodigende tekst ‘Try me!’. En inderdaad, als we op de bel drukken horen we een vrolijk geluidje en licht de ring rondom de drukknop blauw op. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde accu. De Ring Video Doorbell kan zowel op een bestaande elektrische belinstallatie worden aangesloten, maar dankzij de ingebouwde accu ook op elke willekeurige plek waar geen stroomvoorziening is. De accu dient men via de USB-poort aan de achterzijde op te laden. Dit kan via elke USB-lader of via de USB-poort van PC of laptop. Na volledig te zijn opgeladen zou de bel volgens opgave van de fabrikant dan minimaal 6 tot maximaal 12 maanden kunnen functioneren. Dit hebben we (nog) niet kunnen verifiëren. De Ring Video Doorbell is leverbaar in vier verschillende kleuren, te weten Satin Nickel, Polished Brass, Venetian Bronze en Antique Brass.Ring slider

Installatie

Het in gebruik nemen van de Ring video Doorbell vindt plaats via de app. Na het downloaden van de app (beschikbaar voor Android, iOS én Windows 10) naar onze iPhone, straten we de app op. We krijgen een kort introductiefilmpje te zien. Via de knop Set Up a Device onderaan het scherm starten we de installatieprocedure. In de eerstvolgende schermen wordt gevraagd door middel van het ingeven van een gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord om een gebruikersaccount aan te maken. Hierna verschijnt een lijst met Ring producten met de vraag welk product men in gebruik wil nemen. We klikken hier op Video Doorbell. In het volgende scherm kunnen we de deurbel een naam geven. Hierbij kan gekozen worden uit de namen Front Door, Back Door en Office of via Custom zelf een naam ingeven. In het volgende venster wordt de locatie op basis van GPS-informatie ingevoerd en daarna dient men op de oranje knop achterop de deurbel te drukken. Hiermee wordt het WiFi-signaal van de deurbel geactiveerd. We verlaten nu de Ring app en gaan naar de Instellingen van onze iPhone, klikken op WiFi en selecteren daar het WiFi-signaal van de deurbel. We keren terug naar de app, die nu op zoek gaat naar beschikbare WiFi-netwerken. Uit de getoonde lijst kiezen we ons thuisnetwerk en geven in het volgende scherm het bijbehorende wachtwoord in. De Ring video Doorbell maakt nu automatisch verbinding met het thuisnetwerk. Een scherm met de tekst ‘Congratulations, your setup was succesful!’ sluit deze installatieprocedure af.

Ring 06

Setup

In het volgende scherm kan men eventueel een video bekijken waarin uitgelegd wordt hoe de deurbel op te hangen. Heeft men de deurbel eenmaal geplaatst, dan kan men via de app nog een aantal zaken instellen. Klikt men in het startscherm op de desbetreffende deurbel, dan verschijnt een scherm waarin de accustatus wordt getoond met daaronder twee schuifjes om de functies Ring Alerts en Motion Alerts te bedienen en een vijftal knoppen, genaamd Recent Activity, Motion Settings, Shared Users, Ring+ Partners en Linked Chimes. Wil men bijvoorbeeld geen bewegingsmeldingen ontvangen, dan zet men de optie Motion Alerts hier uit. Via Recent Activity krijgt men een overzicht van de recente activiteiten te zien. Via Motions Settings kan men via de knop Zones and Range het bereik van de bewegingsdetectie instellen. Via de schuif Motion Range kan men het bereik eventueel uitbreiden. De optie Shared Users biedt de mogelijkheid om andere personen – dus ook bijvoorbeeld tijdelijk de buren – toegang te geven tot de deurbel. Dit doet men door het versturen van een uitnodiging per email. Via Ring+ Partners kan men de deurbel koppelen aan andere slimme producten, zoals bijvoorbeeld Wemo-schakelaars. Via deze optie kan men bijvoorbeeld instellen dat er na het aanbellen automatisch een lamp in bijvoorbeeld de gang gaat branden. Via de laatste optie Linked Chimes kan men optioneel los verkrijgbare bellen beheren. Deze steekt men ergens in huis in een stopcontact en koppelt deze via de app aan de deurbel.

Ring 03

Praktijk

Direct op deze eerste dag na de installatie, ervaarden we het gemak van deze slimme deurbel. Een pakjesbezorger stond voor een gesloten deur en via de app konden we hem op afstand vertellen bij welke buren hij het pakje kon afgeven. De HD beeldkwaliteit is overdag toereikend om goed te zien wie er voor de deur staat. ’s Nachts is het beeld wat grofkorreliger en zijn bezoekers minder goed te zien. De bewegingsdetectie doet zijn werk echter goed. Nog voordat iemand feitelijk op de bel drukt, krijgen we al een melding dat er iemand voor de deur staat. Prima! Dat het met recht een slimme deurbel is, blijkt ook uit het feit dat de Ring Video Doorbell via zogeheten If This Then That (IFTTT) recepten kan worden gekoppeld aan andere slimme apparaten in huis. Een voorbeeld: via de app of website van IFTTT kunnen bijvoorbeeld Philips Hue lampen gekoppeld worden aan deze deurbel. Via een kant-en-klaar recept kan men bijvoorbeeld een of alle Philips Hue lampen in huis even laten knipperen of even van kleur laten veranderen als er op de Ring Video Doorbell is gedrukt. Handig, voor bijvoorbeeld slechthorenden! Ook kan men de deurbel op deze manier koppelen aan een WeMo-schakelaar en een lamp in huis automatisch aan laten gaan. Of automatisch een e-mailbericht laten versturen naar een of meer personen. De mogelijkheden zijn talrijk. Kijk voor meer informatie op de website van IFTTT.

Ring 07

Conclusie

Breepunt PlusPuntDe Ring Video Doorbell is een slimme deurbel die doet wat hij beloofd en nog meer. Nadeel is dat de werking van de deurbel sterk afhankelijk is van de kwaliteit van het WiFi-signaal en alleen werkt op de 2.4 GHz bandbreedte. Bij een zwak signaal wordt de beeldkwaliteit al snel minder. Heeft men echter een goed WiFi-signaal, dan werkt de Ring Video Doorbell naar behoren. De HD beeldkwaliteit voldoet prima, maar schiet wel iets tekort bij weinig licht. Dat kan men eventueel ondervangen door een buitenlamp (met bewegingssensor) te plaatsen. Of door de Pro-versie aan te schaffen die Full HD videobeelden levert. Deze deurbel is echter alleen aan te sluiten op een bedrade voeding. Ondanks genoemde beperkingen zijn wij zeer tevreden over de Ring Video Doorbell. Deze slimme deurbel kost € 205,- en is onder andere te koop op Bol.com. Op basis van de uitstekende functionaliteit en de prima prijs/kwaliteitverhouding kennen wij de Ring Video Doorbell een Breekpunt Pluspunt toe. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.ring.com.

Geplaatst in: Breekpunt Pluspunt, Domotica