Door 26 juli 2016 Lees verder →

Review: Photo Transfer App

Steeds meer mensen maken steeds vaker foto’s met hun smartphone. Het overzetten van de gemaakte beelden naar tablet, PC of Mac is echter niet altijd gemakkelijk. De app Photo Transfer App biedt in dat geval uitkomst. Het is een slimme app waarmee je vrij eenvoudig al je foto’s gemakkelijk en snel tussen verschillende apparaten draadloos kunt delen. De app is beschikbaar voor Android en iOS en er zijn desktop-versies beschikbaar voor Mac en Windows.

Photo Transfer App 01

De Photo Transfer App is ideaal om beelden van een iPhone over te zetten naar een Windows PC. Apple apparaten en Windows computers zijn niet bepaald compatibel met elkaar en deze app lost dat probleem op. Als eerste dient men de app op de iPhone te installeren en de Windows desktop-versie op de desbetreffende PC. Tevens moeten beiden apparaten op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten. Daarna is de werkwijze vrij simpel: men activeert de app op de iPhone en opent op de Windows Pc de desktop-versie. Hier klikt men links op het scherm op de knop Discover Devices en na enkele seconden verschijnt de iPhone in de lijst eronder. Door op het gevonden apparaat te klikken, verschijnt rechts een lijst met gevonden albums en daarnaast thumbnails van de eerste beelden in het bovenste album Camera Roll. Nu kan men losse beelden selecteren door ze aan te klikken of via Select Page alle beelden in één keer aanvinken. Let op: dit zijn niet alle beelden in het desbetreffende album, maar de eerste 50 beelden. Via de knop Settings rechtsonder kan men dit aantal eventueel aanpassen via de optie Page Size.

Photo Transfer App 02

Download

Nadat men een selectie heeft gemaakt, kan men diverse bewerkingen op de selectie loslaten via de knoppen onderaan het scherm. De meest voor de hand liggende keuze is Downloaden. De geselecteerde beelden worden dan van de iPhone naar een map op de PC gekopieerd. Deze map kan men via Settings bij de eerste optie Backup path bij Change Location handmatig instellen. Na een druk op de knop Download worden de geselecteerde beelden vervolgens via WiFi van de iPhone naar de opgegeven downloadmap op de PC gekopieerd. Handig hierbij is dat dubbele beelden automatisch worden overgeslagen. Het kopieerproces is door middel van voortgangsbalken te volgen. De bovenste balk toont de kopieerstatus van het actuele beeld en de balk eronder dat van alle geselecteerde beelden. Zijn de beelden overgezet, dan kan men eventueel via de knop Delete de geselecteerde en zojuist gekopieerde beelden van de iPhone verwijderen. Dit proces kan ook in één keer automatisch worden uitgevoerd via de knop Download+Delete. Wil men echter eerst zekerheid of alle beelden goed zijn overgekomen, dan is de eerste procedure te prefereren.

Photo Transfer App 04

Back-up

Via de knop Backup kan men van alle op de iPhone aanwezige beelden in één handeling een back-up maken. Ook hier is de werking simpel: klik op Backup, selecteer de gewenste map(pen) of kies Select All en klik op Backup. Van alle geselecteerde mappen wordt vervolgens een back-up in een submap van de bij Settings opgegeven map geplaatst. Ook hier zien we tijdens het back-upproces twee voortgangsbalken die de voortgang van het proces tonen. En net als bij het Downloaden is ook hier een optie – genaamd Backup & Delete – om na het back-uppen de bestanden van de iPhone te verwijderen. Via de optie Create Album kan men eventueel een nieuw album op de iPhone aanmaken en via de optie Upload kan men beelden uploaden naar een Cloud dienst, zoals Dropbox, Flickr en OneDrive. Een grappige optie tot slot is Photo Show. Na het op de pc activeren van deze optie kan men op de iPhone beelden selecteren die vervolgens groot op het computerscherm worden getoond.

Photo Transfer App 03

Tablet

Om beelden tussen iPhone en iPad (Pro) te kunnen uitwisselen, dient de app op beide apparaten te zijn geïnstalleerd. Het is nu ook mogelijk om de verbinding tussen beide apparaten via bluetooth in plaats van WiFi te laten verlopen. In dit geval kiest men linksonder voor de optie Use Bluetooth. Het verzenden van gemaakte foto’s van iPhone naar iPad is iets omslachtiger. Men klikt op de iPhone op de optie Send. In het volgende venster kiest men voor de optie Device. Via Select kan men nu de beelden selecteren die men wil verzenden. Als dat is gebeurd, kiest men op de iPad voor de optie Receive en vervolgens Device. In de getoonde lijst van apparaten verschijnt de iPhone met een vinkje erachter om aan te geven dat er verbinding is. Klik nu op Get Photo’s & Videos en selecteer vervolgens bij Destination de map waarin ze moeten worden geplaatst. Klik tot slot op Start om de verzending uit te voeren. De geselecteerde bestanden worden vervolgens van het ene naar het andere apparaat gekopieerd. Ook nu wordt het kopieerproces via voortgangsbalken getoond. Via de optie Explore Device kan men eventueel door de beelden en video’s op de iPhone bladeren en deze bekijken.

Photo Transfer App 06

Conclusie

Photo Transfer App is een handige app voor het beheren en overzetten van beeld- en videobestanden van een moderne smartphone naar PC of Mac. Ook het draadloos uitwisselen van beeld- en videobestanden tussen smartphones en tablets is mogelijk. De app kost € 2,99 en de Windows en Mac desktop-versies zijn gratis te downloaden. Voor wie veel foto’s maakt met zijn of haar smartphone of tablet is de Photo Transfer App een uitermate handig hulpmiddel om beelden te verplaatsen en back-uppen. Al met al is het een handige app die we zeker kunnen aanbevelen.

Kijk voor meer informatie op www.phototransferapp.com.

Geplaatst in: Fotografie & Film