Door 15 juli 2016 Lees verder →

JBL Clip 2

De nieuwe JBL Clip 2 is een ultralichte, ultra-robuuste en ultra-krachtige draagbare Bluetooth luidspreker. De volledig waterbestendige JBL Clip 2 heeft een afspeeltijd van 8 uur, zodat je overal waar je gaat je muziek mee kunt nemen, zowel op het water als op het land. Stream draadloos muziek via Bluetooth of sluit hem met de geïntegreerde audiokabel aan op een smartphone of tablet. Wij namen de proef op de som.

JBL Clip2 01

De JBL Clip 2 zit verpakt in een rood/witte verpakking. De Clip 2 wordt geleverd inclusief micro USB-kabel voor het opladen, beknopte handleiding, veiligheidsblad en garantiebewijs. Het opladen kan plaatsvinden via elke geschikte USB-poort en –oplader. Aan de zijkant van de Clip 2 zit achter een stevig afdekplaatje de micro USB-poort. Hierin steekt men de meegeleverde oranje micro USB-kabel en de andere kant van de kabel in een standaard USB-netvoeding of in een USB-poort van je computer of laptop. Een klein LED-lampje achter de karabijnhaak licht rood op ten teken dat het oplaadproces gaande is. Als dit lampje tijdens het gebruik rood begint te knipperen, dan wordt het tijd om de accu weer op te laden. Als de accu helemaal vol is, gaat het lampje uit en is de Clip 2 klaar voor gebruik.

JBL Clip2 02

Bluetooth

Draadloos verbinding maken met de JBL Clip 2 gaat probleemloos. Men zet eerst de JBL Clip 2 aan door op de aan/uit-knop aan de zijkant (naast de USB-poort) te drukken. Vervolgens drukken we op de knop Bluetooth. Het LED-lampje gaat nu blauw knipperen, ten teken dat Bluetooth-pairing actief is. Op onze iPhone klikken we nu op Instellingen > Bluetooth en zien de optie JBL Clip 2 onder Andere apparaten verschijnen. We klikken op het nieuw gevonden Bluetooth-apparaat en de verbinding wordt gemaakt. Het LED-lampje brandt nu continu blauw ten teken dat er een Bluetooth-verbinding actief is. De JBL Clip 2 is nu klaar voor gebruik. Via elke willekeurige muziek app kan er nu muziek op de JBL Clip 2 worden afgespeeld. Via drie knoppen aan de zijkant kan de muziek eventueel worden gepauzeerd en het volume worden verhoogd (+) of verlaagd (-). De JBL Clip 2 bezit ook een geïntegreerde audiokabel waarmee het apparaat direct op de koptelefoonaansluiting van een smartphone of tablet of elk ander audioapparaat met een AUX-ingang kan worden aangesloten.

JBL Clip2 03b

Telefoon

Heb je de Clip 2 verbonden met je smartphone, dan kun je eventueel binnenkomende telefoongesprekken via de JBL Clip 2 beantwoorden. Het LED-lampje gaat bij een binnenkomend gesprek blauw knipperen en de muziek stopt. Via een druk op de middelste knop kan men het telefoongesprek via de JBL Clip 2 aannemen. Via de ingebouwde speakerphone kan men duidelijke telefoongesprekken, zonder ruis of echo, voeren. Maar de JBL Clip 2 kan nog meer. Zo kan je twee Clip 2-luidsprekers draadloos met elkaar verbinden om te genieten van nog meer volume. De Clip 2 heeft een verder een duurzame, waterbestendige behuizing en kan tegen een beetje water. De Clip 2 kan probleemloos mee onder douche en zelfs een duik onderwater is geen probleem. Het belangrijkste is echter de prima geluidskwaliteit.

JBL Clip2 slider

Conclusie

De JBL Clip 2 ontleent zijn naam aan de verbeterde karabijnhaak waarmee je hem voor elk avontuur aan je kleding of rugzak kunt bevestigen. De Clip 2 levert voldoende bas om een vol geluid te produceren. Het volume is voor grote gezelschappen ontoereikend, maar daar heeft JBL andere apparaten, zoals de JBL Extreme, voor. Groot pluspunt is de waterbestendigheid. Een regenbui deert de Clip 2 niet en ook een val in het water is geen probleem. Kortom, laat de zomer maar beginnen. De JBL Clip 2 kost € 59,99 en is onder andere te koop via Bol.com. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.jbl.nl.

Geplaatst in: Beeld & Geluid