Door 11 juli 2016 Lees verder →

Microsoft Excel voor professionals

Microsoft Excel vervult in veel bedrijven een belangrijke rol bij het dagelijkse kantoorwerk. Met het programma valt veel tijdwinst te behalen, zeker als u er efficiënt mee kunt werken. Hoe meer mogelijkheden van Excel u kent, des te beter kunt u de kracht van dit veelzijdige programma benutten. Voor iedereen die dit rekenbladprogramma zakelijk gebruikt is de derde editie het boek Microsoft Excel voor professionals (ISBN 9789059408906) van uitgeverij Van Duuren Informatica verplichte kost.

9789059408906-boek

Aan de hand van dit lijvige boekwerk haalt u het maximale uit Excel. U leert niet alleen wat u moet doen, maar vooral hoe het werkt. U vindt in dit boek 1750 voorbeelden van formules die zo toegankelijk worden uitgelegd, zodat u ze kunt aanpassen voor uw eigen werk. Nadat in het eerste hoofdstuk tips worden gegeven om sneller met Excel te werken, gaat het boek de diepte in. Behandeld worden onder meer: Lijsten weergeven, sorteren, filteren en ontdubbelen, Financiële functies voor rendement, afschrijvingen en scenario’s, Logische functies: ALS, EN en ALS.FOUT, Functies voor tekst, Rekenen met datum en tijd, Functies voor zoeken en vervangen, Wiskundige functies als AFRONDEN, SOMMEN.ALS en ASELECT, Statistische functies als AANTAL, RANG, MEDIAAN en PERCENTIEL, Technische functies als CONVERTEREN en imaginaire getallen, Informatiefuncties als CEL, ISFOUT en ISNB, Databasefuncties als DBAANTAL en DBSOM, Matrixformules, Werken met draaitabellen, Voorwaardelijke opmaak en gegevensbalken, Alle grafiektypes: maken, aanpassen en opmaken, Nieuwe grafiektypes als treemap, zonnestraal, histogram, box en whisker en waterval, Speciale grafieken als boxplot, Gantt-grafiek en snelheidsmeter, Keuzelijsten en andere besturingselementen inbouwen, Resultaten presenteren in een dashboard, Samenwerken met Word en PowerPoint, Macro’s opnemen, aanpassen en programmeren in VBA, en Foutmeldingen oplossen. Het bijna 1100 pagina’s dikke boekwerk is bijgewerkt tot en met Office 2016. Het is een uitstekend leerboek voor minder ervaren Excel-gebruikers en een prima naslagwerk voor meer ervaren gebruikers. Het boek kost € 59,95 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken