Door 27 mei 2016 Lees verder →

Robotstofzuiger populair

Vier procent van de Nederlandse huishoudens bezit inmiddels een robotstofzuiger. Met bijna 300.000 robotstofzuigers is dit het meest voorkomende apparaat om het huishouden te automatiseren. Van alle merken is iRobot het populairst. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Robotstofzuiger iRobot

Bijna 300.000 robots rijden door de Nederlandse kamers om te stofzuigen. Eén op de vijf robotstofzuigers (21%) is van het merk iRobot. De top drie wordt aangevuld met robotstofzuigers van Philips (9%) en Dirt Devil (6%). Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een robotstofzuiger is het gemak en comfort dat het met zich mee brengt. De robotstofzuiger is het meest voorkomende apparaat om het huishouden te automatiseren. De verwachting is dat over twee jaar de grens van 500.000 gepasseerd wordt.

Slim huishouden

Slimme wasmachines, koelkasten en ovens komen nog nauwelijks voor in de Nederlandse huishoudens. Nederlanders zijn niet van plan om op korte termijn slimme huishoudelijke apparaten te kopen. Vier op de tien (42%) kopen geen slim huishoudelijk apparaat zolang het huidige apparaat niet kapot is. Ook de prijs (41%) is nog een grote drempel. “Om de verkoop van slimme huishoudelijke apparaten te stimuleren, is het belangrijk om de toegevoegde waarde van deze apparaten te communiceren naar de consument.” aldus Bart Roozen, commercieel manager Multiscope. De resultaten uit dit bericht komen uit de Smart Home Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij bijna 6.000 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Geplaatst in: Domotica