Door 23 mei 2016 Lees verder →

Nederland flink verdeeld over aanschaf slimme energiemeter

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Smappee blijkt dat Nederlanders flink verdeeld zijn over de aanschafplannen voor een slimme energiemeter. Ruim 12% van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een slimme energiemeter in huis. 40% van de ondervraagden geeft aan geen gebruik te maken van een slimme energiemeter en is dat ook niet van plan. De overige 48% van de Nederlanders gebruikt geen slimme energiemeter, maar overweegt een aanschaf. Van de respondenten met aanschafplannen geeft 13% aan dat binnen nu en twee jaar te gaan doen.

slimme meter

“Wat opvalt in dit onderzoek is dat de ondervraagden flink verdeeld zijn over het in huis halen van een slimme energiemeter. We hebben de indruk dat veel mensen zich afvragen of hun privacy in het geding is. Dat leert ons dat we consumenten nog beter moeten uitleggen wat er met hun energieverbruikgegevens gebeurt. Zo bieden wij een energiemonitor die verder gaat dan de slimme meter en volledig onafhankelijk is van de energieleverancier. Dat betekent dat gegevens niet uitgewisseld worden met energiebedrijven, terwijl je als consument wel inzicht hebt in je verbruik op toestelniveau” vertelt Stefan Grosjean, oprichter en CEO van Smappee. Dit onderzoek naar de status van het gebruik van een slimme energiemeter is afgelopen maart uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect onder 860 consumenten in verschillende leeftijdsgroepen woonachtig in heel Nederland. 25% van de respondenten is jonger dan 35 jaar, 29% heeft een leeftijd tussen 35 en 50 jaar en 46% van de ondervraagden is 50 jaar of ouder.

Smappee

Smappee

Smappee ontwikkelt innovatieve oplossingen voor duurzamer verbruik van energie, gas en water. De onafhankelijke energiemonitor meet het exacte verbruik van alle belangrijke apparaten in huis en brengt dit inzichtelijk in beeld. Met de gebruiksvriendelijke Smappee-app voor smartphone of tablet kan de gebruiker het energieverbruik realtime volgen en analyseren. Omdat Smappee alle belangrijke apparaten in huis herkent, spoort men gemakkelijk energievreters op én brengt het sluimerverbruik in beeld. Met de Smappee gas- en watermonitor wordt ook het gas- en waterverbruik realtime inzichtelijk gemaakt. Met eenvoudige aanpassingen in en om het huis kan een besparing tot 30% (circa € 200,- per jaar voor een gemiddeld gezin) gerealiseerd worden. Daarnaast geeft Smappee ook de opbrengst van eventuele zonnepanelen weer en met behulp van de Comfort Plug kunnen apparaten eenvoudig op afstand in- en uitgeschakeld worden. De Smappee Pro is beschikbaar voor de zakelijke markt.

Kijk voor meer informatie op www.smappee.com/nl/.

Geplaatst in: Domotica