Door 8 april 2016 Lees verder →

Canon Pixma iP8750

Canon brengt al geruime tijd onder de naam Pixma een reeks all-in-one inkjetprinters op de markt, waarmee ook prima foto’s kunnen worden afgedrukt. Veel van deze all-in-one inkjetprinters kunnen foto’s op maximaal A4-formaat printen, maar de Pixma iP8750 gaat een stapje verder. Deze all-in-one printer kan foto’s op het royale A3+ formaat afdrukken en dat maakt deze printer ideaal voor de fotoliefhebber die zijn of haar foto’s op een royaler formaat – bijvoorbeeld om aan de muur op te hangen – wil afdrukken. Wij voelden de Canon Pixma IP8750 aan de tand.

Canon PIXMA iP8750 03

De Canon Pixma inkjetprinters zijn gebouwd met gebruiksgemak als uitgangspunt en beschikken naast uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden over een reeks functies en kenmerken om de printbeleving tussen aangesloten apparaten te verbeteren, van gemakkelijke toegang tot in de cloud opgeslagen foto’s en documenten, tot het printen via NFC (Near Field Communication). De Pixma iP8750 heeft een 6-kleureninktsysteem, inclusief een afzonderlijke grijze inkt. De inktdruppels van slechts 1 pl en een resolutie van maximaal 9600 dpi maken zelfs de kleinste details haarscherp zichtbaar. De iP8750 print volgens opgave van Canon met een snelheid van 14,5 pagina’s per minuut (ppm) in zwart-wit, 10,4 pagina’s per minuut in kleur en een A3-foto in ongeveer twee minuten.

Connectiviteit

Met Wi-Fi, Google Cloud Print en ondersteuning van Apple AirPrint biedt de Pixma iP8750 diverse connectiviteitsfuncties die het printen vanaf tal van apparaten gemakkelijker maken. Door de Canon Pixma Printing Solutions-app te downloaden kunnen gebruikers foto’s bovendien op diverse formaten en diverse papiersoorten printen, direct vanaf een smartphone of tablet. Daarnaast biedt de iP8750 ook de functie Direct Disc Printing, met diverse templates voor etiketten voor discs. Met deze all-in-one printer kunt u niet alleen gewone documenten afdrukken, scannen en kopiëren, maar dankzij de Fine-printkop (1 pl) met een printresolutie van 9600 dpi kan elke fotoliefhebber er thuis ook fraaie foto’s mee afdrukken. Het 6-kleureninktsysteem bevat daartoe tevens een grijs-cartridge (GY) om rijkere kleuren- en zwart-witfoto’s te kunnen produceren. Het in het bovenste printerpaneel geïntegreerde Intelligent Touch System heeft geen fysieke knoppen, maar een touchpaneel met oplichtende instructies. Voor een nog vloeiendere gebruikerservaring bezit de printer tevens een 8,8 cm groot touchscreen display.

Canon PIXMA iP8750 02

Software

De Canon Pixma iP8750 komt inclusief een cd-rom met daarop de benodigde printerdriver en diverse software-oplossingen. Met het meegeleverde programma My Image Garden kunt u optimaal gebruik maken van uw Pixma printer. Met deze software kunt u eenvoudig scannen, foto’s printen en hebt u toegang tot on-lineservices. Met de functies voor het organiseren van foto’s, zoals gezichtsdetectie, kunt u lang vergeten foto’s terugvinden en creatief combineren voor opvallende afdrukken. Met de Print Your Days-app kunt u foto’s rechtstreeks vanuit Facebook afdrukken en met Pixma Cloud Link kunt u direct printen vanaf internet. Via het printerscherm kan men foto’s in online albums selecteren en printen, en heeft men direct toegang tot kalenders, briefpapier en andere sjablonen in de Cloud. Met Google Cloud Print kan men vanaf vrijwel elke locatie e-mails, foto- en PDF-bijlagen en Google Docs-documenten printen via een Gmail-account. Met het gratis te downloaden Easy-Webprint EX kan men webdocumenten vlot afdrukken.

Praktijk

Ons zwarte testmodel oogt strak en chic. Het bedieningspaneel met touchscreen aan de voorzijde laat weinig te raden over. Nadat we de printer via de optie WLAN draadloos in ons netwerk hebben opgenomen en de bijbehorende software op onze computer hebben geïnstalleerd, kunnen we aan de slag. In tegenstelling tot de A4 modellen heeft dit model geen papiercassettes, maar dient het papier via papiertray aan de bovenzijde te worden ingevoerd. Voor het afdrukken van foto’s adviseert Canon hun eigen fotopapier, waaronder Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Pro Luster, Photo Paper Plus Glossy II en Photo Paper Plus Semi-gloss. Dat wil overigens niet zeggen dat de printer slechter zou presteren met fotopapier van een ander merk. Wij hebben onder andere testafdrukken gemaakt op Moab Entrada fine art fotopapier en dat leverde bijzonder fraaie afdrukken op. De afdrukkwaliteit van foto’s van de iP8750 is – zoals we van Canon inmiddels gewend zijn – dan ook goed. Voor echte fine art prints schiet de iP8750 tekort, maar voor thuisgebruik voldoet de printer uitstekend.

Canon PIXMA iP8750 01Conclusie

De Canon Pixma IP8750 is ons prima bevallen. Het is geen snelheidsduivel, maar alle taken worden naar behoren uitgevoerd en de afdrukkwaliteit is goed. Dat geldt ook voor de foto-afdrukken die deze printer levert. Een groot pluspunt is de WiFi- en NFC-connectiviteit. Hierdoor is de printer bijzonder flexibel in gebruik. Met een winkelprijs van ongeveer € 299,- is de Canon Pixma iP8750 niet echt super goedkoop, maar voor dat bedrag krijgt men wel een prima all-in-one inkjetprinter die niet alleen documenten, maar ook fraaie foto’s in A3+ formaat kan afdrukken. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film