Door 15 april 2016 Lees verder →

Handboek Beter Fotograferen

Bij uitgeverij Van Duuren Media is onder de nieuwe naam Handboek Beter Fotograferen (ISBN 9789059408883) een compleet herziene druk verschenen van het boek Bewuster & beter mooiere foto’s maken. In dit 302 pagina’s tellende handboek besteden auteurs Pieter Dhaeze en Johan van de Watering uitgebreid aandacht aan zaken als lenskeuze, compositie, standpunt, licht, scherpstellen, scherptediepte, sluitertijd enzovoort.

9200000051628305-boek

Het boek telt in totaal 18 hoofdstukken, waarvan er 8 zijn gewijd aan een specifiek thema. In de eerste 10 hoofdstukken, genaamd Lenskeuze, Compositie, Standpunt, Licht, Scherpstellen, Kleur, Scherptediepte, Sluitertijd, Weer, locatie en tijd, en Accessoires, komen zaken als lenstype, vlakverdeling, perspectivische vervorming, lichtsoorten, lichtmeetmethode, scherpstelpunt, witbalans, achtergrondonscherpte, beeldstabilisatie, zonnestand enzovoort, aan bod. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting waarin alle essentiële zaken nog eens kort en bondig worden samengevat gevolgd door diverse voorbeeldfoto’s met uitleg. Elk hoofdstuk bevat ook een aantal praktische tips in een oranje kader. De laatste 8 hoofdstukken met een zogeheten case of thema zijn: Theater, Evenement, Urbex/street, Landschap, Macro, Creatief, Portret en Zwart-wit. Deze hoofdstukken dienen vooral als inspiratie en bestaan uit een portfolio met beelden met een korte toelichting. Het Handboek Beter Fotograferen is een uitstekend boek voor met name beginnende digitale fotografen. Het kost € 29,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken