Door 22 april 2016 Lees verder →

Het complete boek Microsoft Office 2016

Microsoft Office is de meest gebruikte kantoortoepassing ter wereld. Onlangs verscheen Microsoft Office 2016, dat met programma’s als Word 2016, PowerPoint 2016, Access 2016, Excel 2016 en Outlook 2016 voor respectievelijk tekstverwerking, presentaties, databases, rekenbladen en e-mail een complete suite is die veel functionaliteit biedt en de productiviteit verhoogt. In het ruim 1300 (!) pagina’s tellende Het complete boek Microsoft Office 2016 (ISBN 9789059408890) behandelen de auteurs de toepassingen Word, Excel, Access, Outlook en PowerPoint, zodat u een compleet beeld krijgt van de veelzijdigheid en de kracht van deze nieuwe suite.

Het complete boek Microsoft Office 2016

Het boek telt 68 hoofdstukken verdeeld over vijf delen. Het eerste deel Word 2016 telt 14 hoofdstukken. Hierin komen zaken aan bod als teksten invoeren en opmaken, spelling controleren, synoniemen gebruiken, werken met sjablonen, documenten opmaken, illustraties toevoegen enzovoort. In de laatste drie hoofdstukken staan drie cases centraal: werken met lange documenten, werken met tabellen en een mailing opzetten. Het deel Excel 2016 telt 11 hoofdstukken. Hierin komen zaken aan bod als werkbladen opzetten en opmaken, formules invoeren en functies gebruiken, tabellen en grafieken opmaken, reageren op voorwaarden, rekenen met datum en tijd, grafieken maken enzovoort. Het derde deel Access 2016 telt 22 hoofdstukken. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan gegevens filteren en sorteren, gegevens analyseren, databasesjablonen gebruiken, databases opzetten en gegevens invoeren, zoeken, sorteren en selecteren, draaitabellen en draaigrafieken gebruiken, rapporten maken en opmaken, en databases delen. Deel vier Outlook 2016 telt 9 hoofdstukken waarin onder andere aandacht wordt besteed aan e-mailberichten versturen, contactpersonen en distributielijsten onderhouden, agenda en taken bijhouden, en vergaderingen plannen. Het vijfde een laatste deel PowerPoint 2016 telt 12 hoofdstukken. Aan bod komen zaken als presentaties ontwerpen en afwerken, afbeeldingen, video en geluid gebruiken, thema’s gebruiken, een presentatie meenemen, en werken met clipart. Verspreid door de hoofdstukken staan handige tips en praktische adviezen. Oefenbestanden voor Word, Excel en Access zijn online beschikbaar. Het complete boek Microsoft Office 2016 is een prima leerboek voor beginnende gebruikers en een praktisch naslagwerk voor meer ervaren gebruikers. Dit lijvige werk kost € 49,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

 

Geplaatst in: Boeken