Door 6 april 2016 Lees verder →

Acer Chromebook 14

Acer breidt heeft haar lijn van Chromebooks uitgebreid met de Acer Chromebook 14, het eerste model dat een batterijduur van maar liefst 14 uur biedt. Daarnaast is dit Acer’s eerste model met een groot 14-inch beeldscherm en een volledig aluminium behuizing. Ideaal voor studenten, bedrijven en iedereen die een computer met stijl en meerwaarde wil en die ook nog eens betaalbaar is.

Acer Chromebook 14

De Acer Chromebook 14 is het eerste model met een groot 14-inch scherm. Het scherm is 20 procent groter dan de 11-inch modellen, zodat gebruikers meer schermruimte hebben om extra tabbladen en websites te openen, meer te genieten van video’s en comfortabeler te werken. Het display is voorzien van IPS-technologie en wordt geleverd in een Full HD (1920 x 1080) of HD (1366×768) resolutie, die zorgen voor helderheid in tekst en afbeeldingen en een brede kijkhoek tot 170 graden. De Acer Chromebook 14 vermindert vermoeidheid van de ogen dankzij de ComfyView lage reflectie en antischitteringseigenschappen van het beeldscherm. Videoconferenties verlopen gemakkelijk en aangenaam met de 720p webcam met 1280×720 resolutie en HD audio- en video-opname. De webcam biedt High Dynamic Range beelden, evenals een breed blikveld, zodat meerdere vrienden, studenten, of collega’s kunnen worden gezien tijdens de videoconferentie. Het systeem biedt eersteklas audio voor een optimale filmervaring met dubbele stereo luidsprekers en een geïntegreerde digitale microfoon.

Batterijduur

De Acer Chromebook 14 is de eerste op de markt die een batterijduur van maximaal 14 uur biedt. Dit geldt voor de modellen uitgerust met een HD-scherm; uitvoeringen met full HD-scherm bieden tot 12 uur batterijduur. Zakelijke gebruikers, studenten en gezinnen kunnen het Chromebook de hele dag gebruiken voor productiviteit en plezier. De Acer Chromebook 14 wordt aangedreven door een Intel Celeron quad-core of dual-core processor N3060 voor solide prestaties en multitasken van apps en online games. De Chromebook is voorzien van 4 GB of 2 GB dual channel LPDDR3 SDRAM. De nieuwe Chromebook 14 is ook Acer’s eerste Chromebook met een geheel aluminium behuizing, dus stijlvol en licht. De nieuwe Chromebook 14 heeft met zijn klassieke geborstelde afwerking en perfect afgeronde hoeken een hoog aanrakingsgehalte dat ongeëvenaard is op de Chromebook-markt. De Chromebook 14 is met slechts 17 mm ultradun en heeft een superlicht gewicht van slechts 1,55 kg. Deze werkt koel en fluisterstil dankzij de ventilatorloze technologie van Acer.

Draadloos

De Chromebook 14 is Acer’s eerste laptop met twee first-generation USB 3.1-poorten om te kunnen profiteren van extra overdrachtsnelheid van aangesloten randapparatuur. Het apparaat kan worden gebruikt om HD-video en audio te delen op een extern beeldscherm via de HDMI-poort. De Chromebook kan ook via Bluetooth 4.2 met randapparatuur worden verbonden. Snelle dual-band 2×2 MIMO 802.11ac/a/b/g/n WiFi op de Acer Chromebook 14 houdt gebruikers verbonden en in contact met maximaal drie keer snellere draadloze connectiviteit in vergelijking met 802.11n. De Acer Chromebook 14 is eenvoudig te gebruiken en ideaal om content te delen onder meerdere gebruikers, zoals gezinnen, scholen of in een bedrijf. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen account voor toegang tot Gmail, documenten, bladwijzers en andere informatie. De Acer Chromebook 14 wordt geleverd met 100 GB gratis opslagruimte op Google Drive om bestanden, documenten en foto’s veilig te op te slaan in de cloud. Beveiliging is een belangrijk onderdeel van het Chrome-besturingssysteem, aangezien het automatisch wordt bijgewerkt en bescherming biedt tegen de steeds veranderende online dreigingen. Dit is vooral handig voor gezinnen en scholen waarbij het werk van de kinderen automatisch beschermt. Daarnaast helpt de functie “Supervised users” om kinderen online op een veilige, gecontroleerde manier te beschermen.

De Acer Chromebook 14 is beschikbaar vanaf € 299,-.

Kijk voor meer informatie op www.acer.com.

Geplaatst in: Home Office