Door 30 maart 2016 Lees verder →

Synology DiskStation DS416slim

Synology heeft de DiskStation DS416slim gelanceerd. Het is een 4-bay NAS-server die speciaal ontworpen is voor thuisgebruikers die een compact, energiezuinig en makkelijk mee te nemen opslagsysteem zoeken. De DiskStation DS416slim biedt plaats aan vier 2,5-inch harddisks met een maximale opslagcapaciteit van in totaal 8 TB.

Synology DiskStation DS416slim

De Synology DiskStation DS416slim beschikt over een 1,0GHz dual-core processor met hardware-matige encryptie en 512MB DDR3 RAM. Bij gekoppelde LAN-verbindingen (‘Link aggregation’) levert de DS416slim lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 170,23 en 77,62 MB/s. Via een enkele Gigabit LAN is een schrijfsnelheid van maximaal 78,81 MB/s mogelijk, wat 30 procent sneller is dan de vorige generatie. Toch wordt deze hoge snelheid bereikt bij een laag stroomverbruik: in vol bedrijf gemiddeld slechts 17,17 watt. De langste zijde van de DS416slim meet nog geen 15 centimeter, waardoor het apparaat overal past, of het nu in een kleine studentenkamer is of op een bureau in een (thuis)kantoor. Hij kan bovendien makkelijk worden vervoerd, waardoor hij dienst kan doen als lokale file- en back-upserver tijdens externe klussen.

Besturingssysteem

De DS416slim is ontworpen voor optimaal gemak tijdens onderhoud en reiniging. De vier hot-swappable schijfladen zijn gemakkelijk bereikbaar en de 2,5 inch schijven kunnen, indien nodig, ‘on the fly’ worden vervangen. Ook kan de ventilatormodule aan de onderzijde in geval van storing snel worden vervangen. Verder bevindt één van de twee USB 3.0-poorten zich aan de voorzijde voor makkelijke toegang. De DS416slim draait op DiskStation Manager (DSM), het geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten. Met toepassingen die variëren van back-up via netwerkbeheer tot multimedia, biedt de DS416slim, naast de uitgebreide mediacenter-oplossing, alle essentiële zakelijke diensten en draagt hij bij aan een grotere zakelijke productiviteit. De DS416slim heeft een adviesprijs van € 313,39.

Kijk voor meer informatie op www.synology.com/products/DS416slim.

Geplaatst in: Home Office