Door 9 maart 2016 Lees verder →

Prynt: direct-klaar printer voor smartphone

Schuif, klik en print: zo eenvoudig maakt de Prynt het maken en afdrukken van een foto met je smartphone. Schuif je telefoon in de Prynt-case, klik een foto aan en print deze ter plekke. En alsof dat nog niet genoeg is: scan met je smartphone de foto en zie hoe je foto tot leven komt in een filmpje! Na ruim anderhalf jaar ontwikkelen is de Prynt nu op de markt.

Prynt 01

Dankzij de digitale fotografie en de steeds betere camera’s van smartphones, maakt iedereen stapels foto’s. Vrijwel niemand bekijkt die foto’s ooit nog eens en het is veel te ingewikkeld en tijdrovend om ze af te drukken. Zonde van al die vastgelegde mooie momenten. Daar is nu een oplossing voor: een met een retro tintje. Prynt is een fotoprintertje, dat op een smartphone past. Zo maakt het van je smartphone een direct-klaar-camera, die meteen je foto’s afdrukt. Heb je een foto gemaakt, dan heb je binnen dertig seconden een afdruk ervan in handen. Leuk om samen direct het resultaat te bekijken of om de foto weg te kunnen geven. Wil je de foto eerst bewerken met filters, kaders of tekst, dan kan dat met de bijbehorende Prynt-app.

Prynt 02

Als je met de Prynt-app een foto maakt, wordt tegelijkertijd een filmpje van enkele seconden opgenomen. Richt je later je telefoon op de fotoafdruk dan toont het filmpje zich vanzelf op je smartphone. Het lijkt alsof je foto begint te bewegen en tot leven komt: je beleeft het moment van het maken van de foto opnieuw. De Prynt maakt via een ingebouwd stekkertje direct contact met je smartphone. Een bluetooth- of wifiverbinding is niet nodig. Ook beschikt de Prynt over een eigen, oplaadbare batterij en maakt het geen gebruik van de batterij van de smartphone. Het fotopapier bevat zelf de inkt voor het afdrukken: dus je hoeft geen dure print-cartridges te kopen. Bovendien heeft het papier een zelfklevende achterkant zodat je de foto gelijk ergens op of in kunt plakken. De Prynt is geschikt voor de iPhone 5, 5s, 6 en 6s en de Samsung Galaxy S4 en S5.

De Prynt kost € 159,- en is verkrijgbaar in het zwart, wit, groen of roze.

Kijk voor meer informatie op www.gokickit.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film