Door 2 maart 2016 Lees verder →

Programmeren voor Dummies

Bij uitgeverij BBNC is in de Dummies-reeks een nieuwe editie verschenen van het boek Programmeren voor Dummies (ISBN 9789045350936). In het 370 pagina’s tellende boek staat actuele informatie over diverse programmeer- en scripttalen. Het boek telt 22 hoofdstukken verdeeld over vijf thema’s. Deze vijf thema’s zijn: Een computer programmeren, De bouwstenen van programma’s, Programmeren voor gevorderden, Programmeren voor internet en smartphones, en Het deel van de tientallen.

Programmeren-voor-Dummies-5e-editie_170x240

In het eerste thema wordt in vier hoofdstukken aandacht besteed aan de basisbeginselen van het programmeren en de gereedschapskist van een computerprogrammeur. In de negen hoofdstukken van het tweede thema draait het allemaal om de bouwstenen van een programma. Aan bod komen zaken als de structuur van een computerprogramma, werken met variabelen, constanten en commentaar, getallen kraken en spelen met strings, een programma verdelen in subprogramma’s, dingen opslaan in arrays, en spelen met objectgeoriënteerd programmeren. Interessant voor gevorderde programmeurs is het derde thema waarin in vier hoofdstukken aandacht wordt besteed aan zoek- en sorteeralgoritmen, programma’s debuggen, programmacode optimaliseren, en een gebruikersinterface maken. In het vierde deel wordt in drie hoofdstukken aandacht besteed aan het werken met HTML, interactieve webpagina’s maken met Java en JavaScript, en mobiele apps maken. In het laatste hoofdstuk worden lijstjes met steeds tien onderwerpen behandeld, zoals tien nuttige bronnen voor programmeurs en tien potentiële programmeercarrières. Het boek is in de bekende stijl van de Dummies-reeks opgemaakt. Opmerkingen als Belangrijk, Tip, Technische info, Download en Pas op in de kantlijn attenderen de lezer op belangrijke zaken. Al met al een prima boek voor de beginnende programmeur. Voor de meer ervaren programmeur is dit informatieve boek een prima naslagwerk. Het boek kost € 28,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken