Door 1 februari 2016 Lees verder →

Review: PhotoFast CR-8800 MicroSD kaartlezer

PhotoFast heeft met de CR-8800 ’s werelds kleinste MicroSD kaartlezer voor iOS-apparaten op de markt gebracht. De CR-8800 ondersteunt MicroSD-geheugenkaartjes tot een maximum van 128 GB. Uit het oogpunt van energiebesparing, verdient het aanbeveling om te kiezen voor ‘low power mode’ geheugenkaartjes. Evenals de populaire i-FlashDrive en MemoryCable van PhotoFast, werkt de CR-8800 goed samen met de gratis PhotoFast EVO app. Wij namen de proef op de som.

Photofast CR-8800 01

Een van de grootste minpunten van iOS-apparatuur is het ontbreken van een kaartlezer. PhotoFast speelt daar prima op in met producten als de i-FlashDrive en MemoryCable. De nieuwe PhotoFast CR-8800 maakt het nu ook mogelijk om MicroSD geheugenkaartjes te gebruiken in combinatie met een iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, iPad Air, Air2, mini en iPad Pro. Het minuscule apparaatje weegt minder dan 5 gram en is 33,1 x 18 x 9,1 mm groot of liever gezegd klein. Het bezit aan één kant een Lightning connector en aan de andere zijde een MicroSD kaartlezer. De Lightning-connector haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s. De Photofast CR-8800 is compatibel met iOS 7, 8 en 9.

Photofast CR-8800 02EVO app

Zodra men de CR-8800 de eerste keer met in een iPhone of iPad steekt, vraagt deze om de bijbehorende PhotoFast EVO App te downloaden uit de Appstore. Nadat men dat heeft gedaan is de CR-8800 gereed voor gebruik. De app zal voortaan automatisch starten nadat men de CR-8800 in het apparaat steekt. De app vraagt de eerste keer toegang tot agenda, contacten en foto’s. Dit is nodig om een back-up te maken van de gegevens die op de iPhone of iPad staan en om bestanden te delen. Daarna wordt het hoofdmenu van de app zichtbaar. Bovenin zien we twee grote knoppen genaamd In-App opslag en Externe opslag. De knop In-App opslag geeft de vrije ruimte in het flash-geheugen van de iPhone of iPad weer. De knop Externe opslag toont de vrije ruimte op het MicroSD geheugenkaartje in de CR-8800. Daaronder zien we diverse kleurige knoppen met namen als Muziek, Foto, Video, YouTube, Dropbox, GoogleDrive, Instagram Backup, Contact backup, Kalender backup enzovoort.

Photofast CR-8800 03Foto Backup

Wij zijn in eerste instantie vooral geïnteresseerd in het overzetten van al onze foto’s. Welnu, dat is kinderlijk eenvoudig: in een volgend scherm staat een gele knop genaamd Foto Backup. Met een simpele druk op deze knop verschijnt er een scherm in beeld met twee grote knoppen, respectievelijk genaamd Backup en Herstellen. We drukken op de knop Backup en alle foto’s op onze iPhone worden gekopieerd naar het MicroSD geheugenkaartje in de CR-8800. Via de knop Instellingen (rechtsboven) kunnen we eventueel via de optie Auto Backup de optie Foto aanzetten zodat er elke keer automatisch als we de CR-8800 in de iPhone of iPad steken automatisch de backup wordt bijgewerkt. Daarbij worden alleen de nieuw gemaakte foto’s aan de map Backup toegevoegd. Heb je daarna per abuis een of meer foto’s op je iPhone gewist, dan kun je ze altijd weer terugzetten via de knop Herstellen. We halen de CR-8800 uit de iPhone, verwijderen het MicroSD-kaartje uit de CR-8800 en steken deze middels een adapter in de USB-poort van onze computer. Onmiddellijk verschijnt er een nieuwe drive met daarin een map genaamd Backup. In deze map vinden we een map genaamd iPhone van XXXX. Hier vinden we al onze foto’s terug. Handig!

Photofast CR-8800 04

Opties

Naast multimediabestanden, kun je ook je contacten, kalender en agenda back-uppen. Maar er is meer: er kan ook een koppeling worden gemaakt met diverse cloud-diensten, zoals Dropbox en Google Drive. Uiteraard dient men daar wel eerst een account voor openen en vervolgens je via de app op de desbetreffende dienst aanmelden. Daarna kan men foto’s en video’s vrij eenvoudig vanaf de iPhone of iPad naar de geselecteerde clouddienst kopiëren. Hiervoor hoeft de CR-8800 niet eens in het apparaat te worden gestoken. Ook kan men geplaatste foto’s op Instagram en Tumblr of video’s op YouTube of Vimeo back-uppen. Verder is er een ZIP-functie aanwezig om bestanden te zippen en unzippen. Via de Recorder functie kan men geluid opnemen en de knop Muziek maakt het mogelijk om audiobestanden (MP3, AAC, AIF, AIFF, WAV, M4A en CAF) te back-uppen. Helaas wordt het door ons gebruikte FLAC-bestandsformaat niet ondersteund.

Photofast CR-8800 05Conclusie

De Photofast CR-8800 biedt gebruikers een handige manier om al hun multimediabestanden op hun iPhone en/of iPad te beheren. Men kan eenvoudig back-ups maken van alle mediabestanden zonder dat men verbinding hoeft te maken met internet. De multimediabestanden zijn daardoor altijd veilig en blijven zo altijd in eigen beheer zonder tussenkomst van derde partijen. Ook heeft men geen iTunes nodig voor het uitwisselen van bestanden. Eenvoudiger kan haast niet! De Photofast CR-8800 kost € 49,99. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.photofast.com en www.digitrading.nl.

Geplaatst in: Home Office