Door 19 februari 2016 Lees verder →

Nieuwe Nikon Coolpix compacts

Nikon heeft hun lijn Coolpix compacts met twee nieuwe camera’s uitgebreid: de Coolpix A100 en A10. De Coolpix A100 heeft een 20,1-megapixel beeldsensor en een slank en stijlvol ontwerp. De Coolpix A10 heeft een 16,1-megapixel beeldsensor, een comfortabele greep en een eenvoudig te bedienen knopindeling zodat iedereen mooie foto’s kan maken.

Nikon Coolpix A100De Coolpix A100 weegt slechts 119 gram, inclusief accu en SD-kaart, en is daarmee zo licht dat het nauwelijks merkbaar is wanneer de camera in een broekzak of tas wordt meegenomen. Desondanks beschikt deze camera over een groot aantal functies die het fotograferen makkelijk maken. Met het Nikkor-objectief met 5x optische zoom (uitbreidbaar tot 10x Dynamic Fine Zoom) kunnen prachtige close-ups van familie en vrienden worden gemaakt. Daarnaast kunnen speciale effecten en sneleffecten worden toegepast om zo een uniek resultaat te creëren. De automatische onderwerpselectie kiest automatisch de meest geschikte stand nadat het onderwerp en de opnameomstandigheden zijn bepaald. Naast foto’s kunt u eenvoudig HD-films maken. Electronische VR zorgt voor vermindering van bewegingsonscherpte bij foto’s en films.

Autofocus

Dankzij AF (Autofocus) met doelopsporing kan de camera het belangrijkste onderwerp voorspellen en er direct op scherpstellen, ongeacht of het een mens of een klein voorwerp is. Met de twaalf retoucheereffecten in het menu Glamour-retouchering kan na de opname make-up worden toegevoegd, zoals Oogschaduw, Mascara of Poeder, of wallen onder de ogen kunnen worden verborgen. Dankzij de lange gebruiksduur van de accu kunnen ongeveer 250 foto’s worden gemaakt of er kan ongeveer een uur film worden opgenomen. De CCD-beeldsensor van 20,1 megapixels produceert beelden met een hoge resolutie die uitstekend geschikt zijn voor vergrotingen. De Nikon Coolpix A100 is verkrijgbaar in diverse stijlvolle kleuren.

Coolpix A10

De Coolpix A10 is ontwikkeld met het oog op bedieningsgemak. Een Nikkor-objectief met 5x optische zoom (equivalent met 26-130 mm in kleinbeeldformaat) biedt de flexibiliteit om zowel close-ups van gezichtsuitdrukkingen als opnamen van grote groepen te maken. Op de heldere LCD-monitor van 6,7 cm (2,7 inch) kunnen opnamen eenvoudig worden gekadreerd. De automatische onderwerpselectie selecteert automatisch de beste stand voor elke opnamesituatie.. Met de speciale filmopnameknop kan eenvoudig worden geschakeld tussen foto’s maken en HD-films opnemen. Electronische VR zorgt voor vermindering van bewegingsonscherpte bij foto’s en films.

Nikon Coolpix A10Sneleffecten

Beelden kunnen vóór de opname worden aangepast met diverse speciale creatieve effecten, terwijl sneleffecten direct na de opname in de camera kunnen worden toegepast. De glimlachtimer maakt een foto wanneer de persoon in beeld glimlacht, terwijl de knipperdetectie een waarschuwing toont als de camera detecteert dat de persoon met de ogen heeft geknipperd. De gezichtsdetectie en de belichtingsregeling voor huidtinten van het effect Huid verzachten zijn verbeterd, waardoor portretten er altijd perfect uitzien.

De adviesprijs van de Nikon Coolpix A100 bedraagt € 129,- en van de Nikon Coolpix A10 € 99,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film