Door 3 februari 2016 Lees verder →

HP EliteBook Folio

HP heeft hun dunste en lichtste notebook ooit geïntroduceerd. De HP EliteBook Folio is met 12,4 mm dunner dan een AA-batterij, weegt minder dan een kilo en heeft een 4k display, alle ingrediënten voor een premium notebook. Het scherm is 180 graden uit te klappen en beschikt over subliem geluid van Bang & Olufsen. De HP EliteBook Folio is een ultradunne 12.5-inch high-end notebook vervaardigd uit een gepolijst diamond-cut CNC aluminium behuizing voor kracht en duurzaamheid. Net als andere notebooks uit de Elite-lijn is het apparaat ontworpen om MIL-STD tests te doorstaan van 120.000 uur van HP’s Total Test Process.

HP Elitebook FolioWerken doen we tegenwoordig op verschillende locaties, op verschillende tijdstippen en tegelijk met de dingen die we privé doen. De 145 graden hoek van een normale notebook kan beperkend zijn voor de productiviteit. Om dit probleem aan te pakken heeft de EliteBook Folio een 180 graden pianoscharnier, waardoor het device uitgeklapt kan worden zodat gebruikers meer flexibiliteit hebben en beter kunnen samenwerken. Het device is ook uitgerust met een hoogwaardig full-size HP Premium Keyboard en een Windows 10 fijngevoelig clickpad en twee USB-C poorten met Thunderbolt 3 voor snelle dataoverdracht en aansluiting van 4K displays. Een dongel is niet meer nodig met de optionele HP USB-CTM Travel Dock.

Glazen display

Het edge-to-edge glazen display van de EliteBook Folio heeft een optionele Ultra HD (UHD) 4K scherm dat prachtige details biedt, mogelijk gemaakt door een ongelooflijke pixeldichtheid van 352 pixels per inch. Het UHD-paneel benut 95 procent van het Adobe RGB-gamma om beelden meer levendig en levensecht te maken. Voor mensen die de gehele dag productief willen zijn en prestaties eisen, heeft HP nauw samengewerkt met Microsoft en Intel voor de ontwikkeling van de EliteBook Folio. Het device is gefinetuned voor optimale prestaties en efficiëntie. Het device is voorzien van Windows 10 Pro en is gebouwd met een zesde generatie Intel Core M vPro processor, waarmee de EliteBook Folio de perfecte combinatie van schoonheid en kracht is. Het device is bovendien fanless en de batterij kan tot wel 10 uur mee. Door het ontwerp en de materialen hebben de ingenieurs van HP ruimte vrijgemaakt voor een HP Long Life Battery die meer dan drie jaar meegaat.

Samenwerking

Notebooks worden meer dan ooit gebruikt om in verbinding te komen met collega’s, vrienden en familie. HP kreeg reacties van klanten dat bellen en het maken van een conference call nog steeds uitdagingen kent. Daarom hebben HP en Microsoft’s Skype for Business team samengewerkt aan de ontwikkeling van de EliteBook Folio, een notebook speciaal ontworpen voor online samenwerken (bijvoorbeeld deelnemen aan meetings, Skype, voip gesprekken etc.). “Microsoft en HP hebben meer dan een jaar nauw samengewerkt bij het ontwikkelen van de EliteBook Folio om de beste Skype for Business ervaring te leveren”, zegt Eric Wilfrid, director of product, Skype for Business, Microsoft. “Het resultaat is een device waarmee op een professionele manier gewerkt kan worden wanneer men spreekt of luistert met Skype for Business.”

Geluid

HP werkte ook samen Bang & Olufsen om het geluid af te stemmen op de meest optimale geluidsbeleving, voor zowel privé als zakelijk gebruik. De kwaliteit van de onderdelen van de notebook en de focus op surround engineering zorgt dat de notebook over 40% meer volume beschikt dan voorgaande HP devices. De EliteBook Folio kan hierdoor tijdens groepsgesprekken als speakerphone worden gebruikt. De vier geïntegreerde luidsprekers zijn ontworpen voor een optimaal geluid tijdens het bellen, maar zijn ook uitermate geschikt voor het luisteren van muziek of het kijken van films. Het wisselen van vensters in Windows om een gesprek te muten of te beëindigen is niet langer een probleem met aparte sneltoetsen. Met deze toetsen kan een gebruiker de oproepen gemakkelijk beheren. Door de kalendertoets is het bijvoorbeeld mogelijk sneller naar de kalender te gaan, in plaats van te navigeren vanuit je desktop. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.hp.nl.

Geplaatst in: Home Office