Door 5 februari 2016 Lees verder →

Fujifilm FinePix XP90

Nieuw van Fujifilm is de FinePix XP90 compact. Dankzij vier robuuste beschermfuncties is het toestel ideaal voor gebruik tijdens vakanties en outdoor-activiteiten. De compacte en lichtgewicht body van de XP90 weegt slechts 203 gram, is voorzien van een high definition Fujinon lens en zorgt voor een hoge beeldkwaliteit met Fujifilms unieke technologie voor kleurreproductie.

Fujifilm XP90 01De FinePix XP90 is ideaal voor gebruik bij snowboarden, skiën, mountainbiken en andere outdoor-activiteiten, en voldoet aan IP68-standaard. Dit betekent dat hij waterdicht is tot 15 meter diepte, een val van 1,75 meter hoogte overleeft (kan tegen een val van 1,75 meter hoogte) , bij temperaturen tot -10°C nog steeds werkt en stofdicht is om te voorkomen dat er zand in de camera komt. Het dubbele afsluitmechanisme biedt verdere bescherming tegen de elementen en voorkomt het per ongeluk openen van batterij- of geheugenkaartcompartiment. Daarnaast is er een handgreep aan de voorkant en een thumb grip voor een onbezorgd gebruik.

Supersnelle prestaties

De XP90 beschikt over een 1/2.3-inch 16,4 megapixel BSI CMOS-beeldsensor voor indrukwekkende resultaten in een groot aantal omstandigheden. Door de combinatie met een krachtige processor levert de camera afbeeldingen van hoge kwaliteit op een hoog tempo; hij neemt foto’s met tot 10 beelden per seconde (bps) op volledige resolutie, en een razendsnelle 60 bps bij een lagere resolutie (2-megapixel). Gebruikers kunnen snel en eenvoudig deze waanzinnige snelheden realiseren dankzij de speciale continue afdrukknop aan de achterkant van de camera. De XP90 is bovendien voorzien van een Interval Timer, om foto’s te nemen met vastgestelde intervallen (van tien minuten, vijf minuten, 60 seconden, 30 seconden en vijftien seconden) en een Time-Lapse videofunctie, die opeenvolgende foto’s automatisch converteert naar een video. Met twee functies kunnen gebruikers overgangen vastleggen, zoals de zonsondergang, of bloemen die uitkomen. Er kunnen framerates van 10, 30 of 60 bps worden gekozen, met drie verschillende film-formats, waaronder Full HD.

Fujifilm XP90 02Zoombereik

De XP90 biedt een 5x optische zoomlens met 28mm groothoekinstelling voor overweldigende landschapsfoto’s. Het optische zoombereik kan verdubbeld worden tot 10x dankzij Fujifilms Intelligent Digital Zoom-technologie, terwijl de optische beeldstabilisatiefunctie ervoor zorgt dat alle nadelige effecten van een bewogen camera worden geminimaliseerd. De FinePix XP90 weegt slechts 203 gram inclusief batterij en geheugenkaart en is daarom makkelijk te dragen en in elke tas te vervoeren. De XP90 is ondanks zijn compacte formaat voorzien van een 3 inch 920k-dot high definition LCD-scherm, waarmee foto’s eenvoudig gemaakt en bekeken kunnen worden. Het LCD-scherm is voorzien van een ontspiegelende laag, wat zorgt voor helder beeld, ook in fel zonlicht of onder water. De helderheid van het LCD-scherm past zich automatisch aan de hoeveelheid omgevingslicht aan en zorgt niet alleen voor optimale zichtbaarheid, maar voorkomt ook onnodig batterijverbruik. De grootte en de plaatsing van de functieknoppen zorgen voor gebruiksgemak, zelfs wanneer de gebruiker handschoenen draagt. De handgreep is groot genoeg om het toestel met één hand te bedienen.

Direct delen

De FinePix XP90 beschikt over draadloze remote-technologie voor het op afstand nemen van foto’s met de gratis Fujifilm Camera Remote app. Met de speciale WiFi-knop op de camera kunnen gebruikers de draadloze functionaliteiten van de camera eenvoudig benutten en niet alleen foto’s via een ander apparaat nemen, maar ook tot in- en uitzoomen, composities bepalen en video’s opnemen. Naast fotograferen en opnemen op afstand, stelt de draadloze connectiviteit van de XP90 gebruikers ook in staat om foto’s of films van en naar smartphones, tablets of pc’s over te zetten. Voor meer conventionele video’s biedt de XP90 Full HD (1920 x 1080) opnamemogelijkheid, Scene Recognition voor optimale instellingen en Advanced Filters die voor in het oog springende effecten zorgen. Het geluid van de wind – vaak een probleem bij buiten filmen – wordt verminderd door de Wind Filter-instelling. Films opnemen is eenvoudig dankzij de speciale filmknop . Er zijn zelfs bewerkingsmogelijkheden op de camera zelf, zoals Movie Trimming voor het verwijderen van ongewenste fragmenten, en Movie Join, dat losse fragmenten samenvoegt.

Fujifilm XP90 04Filters

Met de Scene Recognition Modus kan snel een inschatting van het te fotograferen beeld worden gemaakt om focus, exposure en sluitersnelheid te optimaliseren. De onderwaterfunctionaliteit en de onderwater macrofunctionaliteiten onderstrepen de brede inzetbaarheid van de XP90 nog eens. Verdere creativiteit is mogelijk door 11 Advanced Filter functies . Multi-frame processing wordt gebruikt om twee of meer foto’s voor een High Dynamic Range (HDR) te maken. Tot slot biedt de Motion Panorama 360°-functie de mogelijkheid tot indrukwekkende panorama-foto’s met één druk op de knop.
De Fujifilm XP90 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, rood en geel, kost € 219,-.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Fotografie & Film