Door 11 januari 2016 Lees verder →

Sony HDR-AS50 Action Cam

Nieuw van Sony is de HDR-AS50 Action Cam. Hiermee legt men probleemloos alle actie haarscherp vast. Of het nu gaat om watersporten, mountainbiken of snowboarden, dit nieuwe model garandeert een optimale opnamekwaliteit in HD. De Action Cam is uitgerust met een 11-megapixel CMOS-beeldsensor en een Zeiss Tessar-objectief. Dankzij de integratie van Advanced SteadyShot is de HDR-AS50 sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast neutraliseert de camera trillingen tijdens skydiven, hardlopen en fietsen.

Sony HDR-AS50Met de HDR-AS50 kan de kijkhoek van de camera worden aangepast via hoekinstelling en zoominstelling. De hoek kan worden aangepast van groothoek naar kleine hoek en andersom. Dankzij deze functie kan het kader worden aangepast aan de situatie, met minder beeldvervorming en een betere beeldkwaliteit. De behuizing van de HDR-AS50 is ontworpen voor meer gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen de instellingen snel worden gewijzigd via een intuïtief bedieningspaneel met overzichtelijke pictogrammen. In combinatie met de PlayMemories Mobile App kan tevens verbinding worden gemaakt met een smartphone of tablet. Hiermee is de camera eenvoudig te bedienen en kan deze in- en uitgeschakeld worden.

Sony HDR-AS50_03

USB-poort

De camera is voorzien van een USB-poort aan de achterzijde. Zo kan een kabel worden aangesloten terwijl een accessoire is bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de camera tijdens het opnemen ook kan worden opgeladen door een mobiele batterij. De HDR-AS50 is volledig aangepast op basis van de feedback van sporters en andere gebruikers. De camera heeft aanpasbare, verbeterde pieptonen en drie lampjes bovenaan, vooraan en achteraan. Daardoor is de werking (zoals REC-status) beter herkenbaar, ook wanneer de gebruiker een helm draagt of wanneer het toestel op het fietsstuur is bevestigd. De HDR-AS50 is tevens uitgerust met time lapse-capture filmfuncties. Deze zorgt voor intervalopnames met 8-megapixel stilstaande beelden. Dit betekent dat hoewel de Action Cam alleen in HD opneemt, deze beelden na bewerking met de Action Cam Movie Creator software gemakkelijk tot een 4K time lapse-film kunnen worden omgezet. Time lapse-films kunnen ook in Full HD worden gemaakt via de Action Cam App.

Sony HDR-AS50_02Slow-motion

De HDR-AS50 kan opnames met een hoge bitrate van 50Mbps in XAVC S-formaat vastleggen. Hierdoor zijn ook complexe situaties, zoals spattend water of grote menigten, gedetailleerd vast te leggen. Tevens is het daardoor eenvoudig om filmische slow motion-beelden te schieten. Ook de Highlight Movie Maker waarmee gebruikers direct de hoogtepunten kunnen editen is verbeterd. Deze app verbindt de HDR-AS50 met een smartphone of tablet en is nu uitgerust met gezichtsherkenning. De vernieuwde software selecteert automatisch de hoogtepunten van de activiteit om deze te bekijken en delen. De HDR-AS50 wordt standaard geleverd met een onderwaterbehuizing. Duikers en zwemmers kunnen hiermee tot op een diepte van 60 meter beelden vastleggen. De speciaal ontworpen platte lens maakt heldere onderwateropnames mogelijk. Tevens is de behuizing stof-, schok- en waterbestendig. Sony’s nieuwe HDR-AS50 Action Cam heeft een adviesprijs van € 220,- en is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Beeld & Geluid