Door 27 januari 2016 Lees verder →

Nikon KeyMission 360 actiecamera

Nikon heeft onlangs een opvallende actiecamera aangekondigd, de KeyMission 360. Het betreft een ‘wearable’ actiecamera die echte 360°-video in 4K UHD kan opnemen. De Nikon KeyMission 360 is aan twee tegenoverliggende zijden van de camera voorzien van een combinatie van beeldsensor en objectief, en beelden van beide worden in de camera gecombineerd tot natuurgetrouwe, high-definition 360°-beelden.

Nikon KeyMission 360

De actiecamera zelf is waterdicht tot een diepte van 30 meter zonder dat daar een aparte behuizing voor nodig is. De camera is ook zeer robuust en bestand tegen stof, schokken en lage temperaturen. Daarnaast vermindert de betrouwbare elektronische vibratiereductie, die wordt ingeschakeld via toepassingen tijdens de weergave, de effecten van cameratrilling, waardoor scherpe en heldere films worden verkregen. De camera is ontworpen voor diverse uitdagende omstandigheden die typerend zijn voor actiecamera’s. Bovendien bent u verzekerd van een optimaal gebruiksgemak en maximale bewegingsvrijheid, waardoor de camera tijdens allerlei buitensporten en andere buitenactiviteiten kan worden gebruikt. Hieronder een voorbeeldvideo.

De KeyMission 360, de eerste van Nikon’s nieuwe reeks actiecamera’s, wordt dit voorjaar samen met diverse speciale accessoires uitgebracht. Een prijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film