Door 18 januari 2016 Lees verder →

Denon PMA-2500NE en DCD-2500NE

Denon kan bogen op een bedrijfsreputatie die ruim 100 jaar omvat en is al die tijd de grenzen van de klassieke 2-kanaals HiFi blijven verleggen, wat nu resulteert in de nieuwe topklasse geïntegreerde versterker met DAC-modus, de PMA-2500NE, en de Super Audio CD-speler DCD-2500NE. Beide apparaten vertegenwoordigen alle kennis en toewijding van de technici en zorgen voor bijzondere producten die de nieuwste digitale audio-formaten ondersteunen en zo geschikt zijn voor de meest veeleisende HiFi-liefhebbers.

Denon pmadcd250

Denon is een van de weinige audiomerken die actief HiFi-componenten is blijven ontwikkelen en HiFi-audiotechnologieën is blijven ontwikkelen en verbeteren. De 2500NE-serie is ontworpen voor deze tijd en ontwikkeld door ervaren technici én talentvolle jonge technici die de Denon-technologieën en -expertise die decennialang zijn opgebouwd, overgedragen hebben gekregen. De PMA-2500NE presteert veel beter dan de vorige PMA-2000-serie van Denon dankzij zijn Simple & Straight schakelontwerp voor puur en onvervalst luisterplezier. Door zijn uitzonderlijk goede constructie, unieke Denon-technologieën en de allernieuwste aansluitopties is de PMA-2500NE een waar wonder van geluidstechnologie. Om een perfecte balans te bereiken tussen subtiele details en een krachtig geluid maakt de PMA-2500NE gebruik van Ultra High Current MOS (UHC-MOS) FET’s, die veel stroom kunnen genereren in een Single Push-Pull-configuratie die zorgt voor superieure lineariteit in de uitgangsfase, voor het gehele geluidsbereik van muzikale details tot robuuste stroom.

Constructie

De uiterst nauwkeurige ´Direct Mechanical Ground´-constructie weet storende trillingen tot een minimum te beperken en elimineert zo nadelige invloeden op het uitgangssignaal. Een chassisconstructie met zes onafhankelijke blokken en een grote hoogwaardige volumeregelaar zorgen voor verdere onderdrukking van externe ruis en ongewenste storingen tussen de verschillende onderdelen. De PMA-2500NE is voorzien van twee transformatoren die in tegengestelde richting zijn aangebracht in een Leakage Cancelling-montagesysteem (LC) voor het onderdrukken van wederzijdse beïnvloeding van magnetische flux, een bron van ruis, lekkage uit de transformatoren. Alle relevante ingrediënten zijn met zorg geselecteerd en staan garant voor de eersteklas geluidskwaliteit waar Denon bekend om staat. Dankzij de superieure phono-equalizer (MM/MC) is de PMA-2500NE ook voor de vinylliefhebber de ideale aankoop. Voor optimale prestaties via analoge ingangen is de PMA voorzien van een analoge modus waarmee alle secties die niet worden gebruikt, zoals het digitale ingangscircuit of het ruisarme display, kunnen worden uitgeschakeld voor een pure geluidsweergave.

USB

Dankzij de USB-B-ingang aan de achterzijde komt de PMA-2500NE ook tegemoet aan de wensen van de meest veeleisende liefhebbers van audio met hoge resolutie. Op een computer opgeslagen muziekbestanden tot 384 kHz/32-bits en zelfs DSD-bestanden tot 11,2 MHz kunnen subliem worden weergegeven met geluid van studiokwaliteit. De bron en samplefrequentie kunnen met gemak worden afgelezen van het FL-display op het voorpaneel. De asynchrone modus beperkt jitter tot een minimum en speciale isolatie rondom de USB-B-ingang, die voorkomt dat externe ruis het gevoelige audiocircuit binnendringt, zorgt voor een optimale weergave van digitale bestanden. Alle digitale signalen worden, voordat ze worden doorgestuurd naar de hoogwaardige ingebouwde D/A-omzetter, zorgvuldig bewerkt door de befaamde Advanced AL32-Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon. Het opnieuw opslaan van gegevens die tijdens digitaal opnemen verloren zijn gegaan, resulteert in een geluid dat zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd, zeer expressief in het lagere bereik is en het originele geluid zeer dicht benadert.

Super Audio CD-speler

De DCD-2500NE, een discspeler in optima forma, is het perfecte maatje: hij is uiterst nauwkeurig in het lezen van discs en stuurt hoogwaardige audiosignalen door aan de versterker. Om dit doel te bereiken, hebben de technici van Denon het apparaat steviger gemaakt door middel van unieke technologieën en nieuwe ontwikkelingen en hebben ze trillingen, vijand nummer 1 van discspelers, teruggebracht. Zo hebben zij gekozen voor een geavanceerd S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) discdrive-mechanisme met een nieuw ontwikkeld pick-upcircuit. De signaalwegen zijn tot een absoluut minimum verkort en de circuits zijn verkleind om overmatige stroom of ruis te voorkomen. De verschillende onderdelen van het mechanisme zijn gemaakt van verschillende, zorgvuldig geselecteerde materialen om het lezen van discs en het verwerken van gegevens te verbeteren. De complexe hoogwaardige constructie omvat een ´Direct Mechanical Ground´-constructie, waarbij de eindtransformatoren – zelf een bron van trillingen – dicht bij de pootjes van de DCD-2500NE zijn geplaatst, waardoor ongewenste vibratie rechtstreeks wordt afgevloeid naar de grond, zodat deze de circuits in de buurt niet kan aantasten.

Zuiver

Doordat het drivemechanisme, het onderdeel met de grootste massa, zich laag in het midden van het chassis bevindt, absorbeert het lage zwaartepunt interne trillingen die worden veroorzaakt door het ronddraaien van de disc, en wordt het mechanisme beschermd tegen externe trillingen. Daardoor wordt de informatie op de disc uiterste nauwkeurig gelezen en wordt een zuiver, hoogwaardig signaal naar de DCD-2500NE’s Advanced AL32 Processing Plus-circuit gestuurd. Behalve CD en Super Audio-CD kan de DCD ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en bestanden met hoge resolutie tot 192 kHz/24 bits weergeven die zijn opgenomen op DVD-R/RW- en DVD+R/RW-discs. Het is ook mogelijk op CD-R/RW-discs opgeslagen muziekbestanden met samplingfrequenties tot 48 kHz af te spelen. De PMA-2500NE en de DCD-2500NE zijn kortom met hun grote verscheidenheid aan bronnen Denons antwoord op het nieuwe audiotijdperk. Beide producten hebben een constructie van zeer hoge kwaliteit en combineren unieke Denon-technologie dat tot stand is gekomen op basis van uitgebreid onderzoek en meer dan een eeuw bedrijfsreputatie in de audiobranche. Ze zijn vanaf februari in een premium zilveren uitvoering verkrijgbaar bij erkende verkooppunten van Denon.

Kijk voor meer informatie op www.denon-hifi.nl.

Geplaatst in: Beeld & Geluid