Door 18 december 2015 Lees verder →

Philips Hue Lightstrip Plus met Extension

Philips heeft onder de naam Hue Lightstrip Plus het Hue-assortiment uitgebreid met een nieuwe plakbare lichtstrip. Deze nieuwe lichtstrip heeft een lichtopbrengst van maar liefst 1600 lumen, terwijl de oude versie slechts 600 lumen leverde. Tevens kan de nieuwe Philips Hue Lightstrip Plus nu ook puur wit licht uitstralen en kun je hem met behulp van zogeheten 1 meter extensions uitbreiden tot een lengte van maximaal 10 meter! Wij namen de proef op de som.

Philips Hue Lightstrip Plus-

Was de vorige Hue Lightstrip door het tamelijk gedempte licht (van maximaal 600 lumen) vooral een sfeermaker, de nieuwe Hue Lightstrip Plus heeft een veel betere lichtopbrengst en kan dan ook veel feller (tot 1600 lumen) schijnen. Met een rijk kleurenpalet – van fraai wit tot koel blauw, warm geel-wit en sfeervol gekleurd licht – is de nieuwe Philips Hue Lightstrip Plus dan ook een krachtige lichtbron die helder genoeg is om de uitstraling van een ruimte volledig te veranderen. De toepassingen zijn dan ook legio: plaats een Philips Hue Lightstrip Plus bijvoorbeeld op de vloer van een gang en kies voor een fraaie tint wit licht om een gevoel van ruimtelijkheid creëren; leg de lichtstrip langs planken voor een stijlvolle kastverlichting; plak de lichtstrip onder de keukenkastjes om de keukenvloer te verlichten; of laat de strip langs de rand tussen wand en plafond lopen om een hele kamer te verlichten voor een volledig andere uitstraling. Kortom, met de Philips Hue Lightstrip Plus kan men echt creatief omgaan met verlichting en bijna elke denkbare sfeer in huis creëren.

Philips-hue-Lightstrip-Plus-02

Installatie

De Philips Hue Lightstrip Plus wordt geleverd in een platte, vierkante doos met daarin opgerold de 2 meter lange plakbare lichtstrip, netvoeding, aansluitkabel met omvormer en gebruiksaanwijzing. Men sluit de lichtstrip aan op de witte omvormer en steekt de kabel in de netvoeding. Dat is alles. Zodra men de stekker in het stopcontact stopt, gaat de lichtstrip vol branden. Om gebruik te kunnen van alle lichteffecten dient men te beschikken over een Philips Hue Bridge en bijbehorende Philips Hue app. Wil men gaan beginnen met Philips Hue verlichting, dan is de onlangs door ons geteste Philips Hue Starter Kit de beste keus. In de (gratis te downloaden) Hue app kan men de nieuwe lichtstrip als volgt toevoegen: zorg dat de lichtstrip aan is en kies in de Hue app voor Instellingen en klik op Mijn lichten. Klik boven aan op Lichten aansluiten en klik op Automatisch zoeken. De app gaat op zoek naar nieuwe Hue lampen en zal na verloop van tijd met de melding Hue lightstrip plus 1 melden dat de lichtstrip gevonden is en aan het systeem toegevoegd. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan kan men eventueel de optie Handmatig zoeken gebruiken. In dat geval dient men het serienummer van de lichtstrip (op de omvormer) in te geven en op Zoek te klikken. Is de lichtstrip gevonden, dan kan men deze vanaf nu met smartphone of tablet draadloos bedienen. Of via de app koppelen aan een Philips Hue draadloze dimmodule of Hue Tap schakelaar voor handmatige bediening.

Philips-hue-Lightstrip-Plus-03

Inkorten en verlengen

De Philips Hue Lightstrip Plus is standaard 2 meter lang. Eventueel kan men de lichtstrip inkorten. Op de lichtstrip staan de punten waar dat mogelijk is duidelijk aangegeven met een afbeelding van een schaartje. Dergelijke afbeeldingen vinden we om de 33 cm en dat is wel een minpunt. Een standaard kastmaat is 90 cm breed en bij twee kasten naast elkaar, bijvoorbeeld in keuken of badkamer, zou men 20 cm willen verwijderen en niet 33 cm. Verlengen is ook mogelijk en wel zelfs tot maximaal 10 meter! Philips heeft in de vorm van de Lightstrip Plus 1 meter extension uitbreidingsets op de markt gebracht, die eenvoudig aan een Lightstrip Plus zijn te koppelen. Er kunnen maximaal 8 extensions aan een Lightstrip Plus worden toegevoegd. Dat koppelen gaat heel simpel: aan het eind van de Lightstrip Plus zit een platte aansluiting met zes kleine gaatjes. Hierin steekt men de zes pinnen van de Extension in en dat is alles. Wel goed opletten dat de ledjes van de uitbreiding aan dezelfde kant van de lichtstrip zitten. Een tweede, derde enzovoort, extension aansluiten gaat op dezelfde manier. Zo kan men vrij eenvoudig een lichtstrip van maximaal 10 meter samenstellen. Handig voor lange gangen of voor onder de keukenkastjes.

Philips-hue-Lightstrip-Plus-04

Conclusie

Breepunt PlusPuntPhilips heeft zijn Philips Hue serie draadloze LED-verlichting uitgebreid met de nieuwe Philips Hue Lightstrip Plus. Hiermee biedt Philips sfeervolle en innovatieve verlichting die kan worden gevormd, gebogen, gesneden en verlengd tot 10 meter. Dankzij de verbeterde lichtopbrengst levert de Hue Lightstrip Plus nu zelfs voldoende licht om een boek bij te kunnen lezen. Enig minputje is de 33 cm inkortlengte. Het installatiegemak en uitbreidbaarheid zijn echter uitstekend. Wij waarderen dat met een Breekpunt Plus award. De Philips Hue Lightstrip Plus kost € 79,95 en een Philips Hue 1 meter extension gaat voor € 24,95 over de toonbank. Warm aanbevolen.

Kijk voor meer informatie op www2.meethue.com/nl-nl/.

Geplaatst in: Breekpunt Pluspunt, Domotica