Door 9 december 2015 Lees verder →

Review: OnSwitch voor Philips Hue

Gebruikers van Philips Hue LED-verlichting kunnen kiezen uit een groot aantal apps om hun lampen mee aan te sturen. Klik in de Philips Hue app op de optie Meer apps voor Hue en er verschijnt een hele waslijst van beschikbare apps. Een van de apps is OnSwitch van maker David Pewzner.

OnSwitch_01

OnSwitch is gratis te downloaden vanuit de Apple App Store. Door middel van in-app aankopen kan men de functionaliteit uitbreiden, maar de basisfuncties zijn al heel aantrekkelijk. De werking is vrij gemakkelijk. De Engelstalige app werkt met sfeerthema’s die door middel van kleurrijke balken op het scherm worden weergegeven. We zien balken met teksten als Everyday Lightning, Alarms & Timers, Christmas, Winter Holidays, Skies, Nature, Fire enzovoort. Dit zijn de zogeheten Switch Sets. Door op een van deze switches te klikken veranderen de geselecteerde Hue lampen in de door de maker voor ingestelde sfeer. Dat zijn niet alleen statische kleuraccenten, maar ook levendige sferen waarbij het licht langzaam steeds verandert. Daar zitten hele opvallende, maar ook een aantal zeer sfeervolle effecten tussen.

Light Groups

Om de app optimaal te kunnen gebruiken, dient men eerste zogeheten Light Groups samen te stellen. Klik daartoe onderaan het scherm op Groups en klik in het scherm Light Groups op het plusteken linksboven. Vink nu in de lijst met aanwezige lampen de lampen aan die men in één groep wilt plaatsen, bijvoorbeeld alle lampen in de woonkamer, en geef de groep bij Group Name een herkenbare naam (bijvoorbeeld Woonkamer). Klik vervolgens op Bewaar. In de lijst Light Groups staat nu naast standaard groep All Lights tevens de zojuist aangemaakte groep Woonkamer. Dit kan men herhalen met meerdere groepen lampen elders in het huis. Achter de naam van de lichtgroep zien we een knop. Als we daar op drukken gaat het licht aan (of uit als het licht al aan stond). We kunnen een groep selecteren door deze aan te tikken. We springen dan terug naar het scherm Switches.

OnSwitch_02

Switches

In dit scherm kunnen we nu voor de geselecteerde lichtgroep een sfeervol effect selecteren. Via de switch Everyday Lightning kunnen we kiezen uit de opties Standard, Halogen, Antique, Fluorescent, Night Light en Skylight. Oftewel zes verschillende tinten licht variërend van warm tot koel. Via de switch Alarms & Timers kan men via de opties Sunrise – Wake Up en Sunset – Sleep het opstaan en slapen gaan met sfeerverlichting aangenamer maken. Eventueel kan men hier zelfs een (eigen) muziekje aan toevoegen. Speciaal voor de feestdagen zijn de switches Christmas en Winter Holidays bedoeld. Zo kan men kerstmis opleuken met de kleurrijke sfeerverlichting van Christmas Tree en Santa! Tegen bijbetaling zijn de sfeerinstellingen Fireplace, City Christmas, The Christmas Star en Golden Angel beschikbaar. De switch Winter Holidays bestaat uit de sfeerinstellingen Hanukkah en Kwanzaa, beide met impressies van kaarslicht. Voor een feestje is de switch Clubs & Lounges erg geschikt en filmliefhebbers kunnen erg veel plezier beleven aan de switch Home Theater. Deze heeft opties om het licht langzaam te dimmen en na afloop weer te verhogen. Er is ook een knop om tijdens de pauze (Intermission) te gebruiken en een knop om het licht op 6500K in te stellen. De intensiteit van al het licht is bij alle switches via de schuifbalk bovenaan het scherm eenvoudig aan te passen.

OnSwitch_03

Conclusie

OnSwitch is een plezierige app die handig in gebruik is en diverse aantrekkelijke instellingen herbergt. Soms zijn de kleuren wel erg bont, maar er zitten ook fraaie kleurnuances tussen. Zo zijn wij erg gecharmeerd van de opties die de switch Skies biedt. Met name de kleurinstellingen Sahara en Albuqueque geven sfeervolle, langzaam veranderende kleurbeelden. Ook de switch Home Theater is ons prima bevallen. Genoemde kleurinstellingen zitten allemaal standaard in de gratis versie, dus ons advies is downloaden die app en zelf uitproberen. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Domotica