Door 14 december 2015 Lees verder →

Netgear Arlo VMC3230

Netgear heeft onder de naam Arlo VMC3230 een Home Security set bestaand uit een basisstation en twee HD-kwaliteit IP-camera’s op de markt gebracht. Het systeem werkt draadloos waarbij de twee camera’s via een eigen WiFi-kanaal contact maken met het basisstation. De beide camera’s worden elk gevoed door vier batterijen. Via een gratis te downloaden app kan men het systeem bedienen. Wij namen de proef op de som.

Netgear Arlo 01

De Netgear Arlo VMC3230 set wordt geleverd in een opvallende verpakking met beide IP-camera’s duidelijk zichtbaar achter plastic bovenop de doos. De camera’s zijn van het zogeheten bullet-type met afgeronde hoeken en wegen slechts 123 gram. In de doos eronder vinden we het basisstation, netvoeding, kabels en bevestigingsmateriaal. Opvallend zijn de bevestigingsplaatjes met ronde zilverkleurige bol waarop de camera’s met behulp van de ingebouwde magneet kunnen worden geplaatst. Dit maakt het systeem bijzonder flexibel. Ook het ontbreken van draden of netvoeding aan de camera’s is daarbij een pluspunt. De maximale videoresolutie van de camera’s is HD oftewel 1280×720 pixels. De beelden worden opgeslagen in H.264 videoformaat. De camera’s hebben een beeldhoek van 110 graden en voor het maken van nachtopnamen beschikken de camera’s over ingebouwde 850 nm LED-verlichting met een maximaal bereik van circa 7,5 meter.

Netgear Arlo 02

Installatie

Om het systeem in gebruik te nemen heeft men de bijbehorende Arlo-app nodig. Deze kan men gratis downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Vervolgens sluit men het basisstation met behulp van de meegeleverde netwerkkabel aan op de router van het thuisnetwerk, sluit de netvoeding aan, steek de stekker in een stopcontact en zet het basisstation aan via de aan/uit-schakelaar op de achterkant. Na verloop van tijd gaan de eerste twee LED-lampjes onderaan het basisstation branden. Nu dient men eerst een gebruikersaccount aan te maken, klik in de app op Nieuw systeem instellen. De app gaat op zoek naar het basisstation in je thuisnetwerk en toont in het volgende scherm het serienummer van het basisstation. Controleer dit nummer aan de onderzijde van het basisstation. Stel hier ook de juiste tijdzone in en klik dan op Doorgaan. In het volgende scherm Account instellen dien je een aantal gegevens in te voeren voor je account. Vul in en klik op Doorgaan.

Netgear Arlo 09

Camera’s

In het volgende scherm Camera’s synchroniseren, dien je beide camera’s te synchroniseren met het basisstation. Dit doe je door eerst de Sync knop aan de zijkant van het basisstation kort in te drukken en zodra het groene Sync-ledje (middelste) gaat flikkeren, druk je kort op de sync-knop bovenop een camera. Een snel flikkerend blauw lichtje aan de voorkant van de camera geeft aan dat de synchronisatie is gelukt. Herhaal dit proces ook voor de tweede camera. Klik daarna op Doorgaan. De installatie is nu voltooid. Klik op Ga door naar camera’s om naar het scherm met beide camera’s te gaan. Als het beeld van beide camera’s goed functioneert, wordt het tijd om de camera’s op de gewenste plek te plaatsen. Bij de camera’s wordt een bevestigingsplaat geleverd met een metalen bol waarop de camera met behulp van de ingebouwde magneet kan worden geplaatst. Met één schroef kan men elke plaat vastzetten op elke gewenste plek. Aangezien de camera’s waterdicht zijn, kunnen ze ook buiten worden geplaatst.

Netgear Arlo 05

Bewegingsdetectie

Nadat de camera’s zijn geplaatst kan men in de app diverse instellingen aanpassen om het systeem naar eigen inzicht te optimaliseren. Klik daartoe in de app op de knop Instellingen rechtsonder. Gebruik hier regels om bewegingsdetectie, opnamen en waarschuwingen in te stellen. Klik op Regels en vervolgens op een van de camera’s. In het venster Regeldefinitie kan men de gevoeligheid van de bewegingsdetectie instellen van Minder gevoelig (0%) tot Gevoeliger (100%) en bij Video opnemen kan men de lengte van de dan te maken video-opname (van 10 tot 120 sec) instellen. Verder kan men bij En doe het volgende instellen of er een e-mailwaarschuwing moet worden verzonden bij bewegingsdetectie. Ook kan men hier bij Aan deze lijst e-mailadressen van andere mensen die moeten worden gewaarschuwd toevoegen. Klik rechtsboven op Gereed op de gedane wijzigingen op te slaan. Eén of meer op bovenstaande manier aangemaakte regels zijn met behulp van modi eventueel te groeperen. Op die manier kan men dan met één klik bewegingsdetectie op alle camera’s uitschakelen.

Netgear Arlo 06

Overige instellingen

Bij Accountinstellingen vindt men informatie over het huidige abonnement, persoonlijke gegevens en vrienden. Via deze laatste optie kan men derden toegang tot de beelden. Handig als men op vakantie gaat en iemand anders op afstand een oogje in het zeil kan houden. Bij Systeeminstellingen kan men bij Favorieten opgeven hoe om te gaan als de opslag vol is (stoppen of overschrijven) en notificaties betreffende batterijniveau en opslag in- en uitschakelen. Bij Cameravolgorde kan men de volgorde waarin de camera’s in beeld verschijnen aanpassen. Bij Camera-instellingen kan men voor elke camera een aantal instellingen doen, zoals het beeld omkeren als de camera ondersteboven hangt, een bewegingsdetectietest uitvoeren, de videokwaliteit (Beste video, Geoptimaliseerd of Beste batterijduur) instellen, pannen en zoomen. De zogeheten Politiemodus is bedoeld om de tijdens het plaatsen van de camera het beeld te kunnen bekijken. Bij Instellingen basisstation kan men instellen dat de firmware automatisch wordt bijgewerkt.

Netgear Arlo 07Beelden bekijken

Via de optie Bibliotheek kan men de bij een bewegingsdetectie opgeslagen beelden bekijken. De beelden worden per dag en op tijd opgeslagen en via de kalender links kan men de gewenste dag selecteren. In het grote venster rechts verschijnen vervolgens de die dag gemaakte videobeelden. Door op een beeld en daarna op afspelen te klikken kan men de desbetreffende opgeslagen video bekijken. Via de knoppen eronder kan men het videobestand als favoriet markeren, delen met derden (via email, social media enzovoort), downloaden of verwijderen. Via de optie Terug keert men weer terug naar het scherm met alle beelden. Bij de aanschaf van een Arlo Home Security Set krijgt men gratis 7 dagen 1 GB opslag in de Cloud. Daarna is men echter verplicht een betaald abonnement te nemen.

Netgear Arlo 03

Conclusie

De Arlo VMC3230 Home Security Set kost € 359,- en is online onder andere bij Bol.com verkrijgbaar. Voor dat geld krijgt men een eenvoudig te installeren camerasysteem, dat dankzij de draadloze IP-camera’s zeer flexibel in gebruik is. De camera’s zijn ook nog eens waterdicht en dus ook buiten (tot -10°C) inzetbaar. De HD-beeldkwaliteit is voor de meeste situaties meer dan toereikend. Ook de nachtmodus levert prima beelden op in het donker. Nadelen zijn er ook: er zit geen microfoon in de camera’s, elk half jaar moeten de batterijen worden vervangen, beelden direct lokaal opslaan is niet mogelijk (maar kunnen wel worden gedownload), video-opnamen zijn beperkt tot maximaal 120 sec en een na 7 dagen is een betaald abonnement op de Cloud 7 dagen noodzakelijk. Ondanks genoemde bezwaren zijn we zeer gecharmeerd van de Arlo VMC3230 Home Security Set. Wie op zoek is naar een eenvoudig camerasysteem voor in of rond het huis zou deze set dan ook zeker moeten overwegen. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.netgear.comi

Geplaatst in: Domotica