Door 2 december 2015 Lees verder →

Nest Learning Thermostaat 3e generatie

Nest heeft de derde generatie van de Nest Learning Thermostaat in Nederland op de markt gebracht. Deze derde generatie van de Nest Thermostaat heeft niet alleen een nieuw design, maar biedt ook een verbeterde boilerondersteuning, met warmwaterbediening op afstand en geavanceerde compatibiliteit met OpenTherm verwarmingssystemen. Het ontwerp is slanker en heeft een 40% groter scherm met een hoge resolutie. Met de vernieuwde gebruikersinterface kunnen temperaturen, waarschuwingen en berichten eenvoudiger worden afgelezen en de nieuwe softwarefunctionaliteit Afstandsweergave laat automatisch de doeltemperatuur of de tijd zien wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de kamer.

Nest Thermostaat

“Miljoenen Nest-huizen wereldwijd hebben samen al ongeveer vier miljard kWh aan energie bespaard, vergeleken met wanneer de thermostaat op een vaste temperatuur had gestaan. En nu kunnen onze Europese klanten dankzij gloednieuwe software en hardware nóg meer besparen met de warmwaterbediening op afstand en compatibiliteit met OpenTherm, zonder dat dit ten koste gaat van hun comfort,” zegt Lionel Paillet, General Manager Europa bij Nest. “En we gaan door met het vergroten van onze aanwezigheid in Europa. De derde generatie Nest Thermostaat zal verkrijgbaar zijn via duizenden retaillocaties, professionele distributeurs, direct via Nest Pro installateurs, en met korting of zelfs zonder kosten via energieleveranciers.” De derde generatie Nest Thermostaat leert welke temperatuur je prettig vindt en programmeert zichzelf. De Nest Thermostat weet hoe lang het duurt voor je huis verwarmd is, zodat het comfortabel is wanneer je arriveert. Wanneer je vertrekt schakelt hij automatisch je cv-ketel en boiler terug, zodat je energie bespaart.

Nieuwe functies

Nieuwe functionaliteiten van de derde generatie Nest Learning Thermostat zijn:

  • Warm water: de Nest Thermostaat kan nu ook de boiler (warmwatertank) aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest Thermostaat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is (na twee dagen).
  • Geavanceerde modulatie met OpenTherm: Nest maakt vanaf nu gebruik van OpenTherm om tweewegcommunicatie tussen compatibele cv-ketels en de derde generatie Nest Thermostaat mogelijk te maken. Hierdoor kan precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats van dat de cv-ketel gewoon aan en uit wordt gezet. Zo wordt er energie bespaard, blijft het comfort behouden en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd.
  • Nieuw slank ontwerp: de Nest Thermostaat heeft een 40% groter, helderder scherm met hoge resolutie en nieuwe graphics, dat eenvoudiger van veraf kan worden afgelezen. Het scherm beschikt over 229 pixels per inch (ppi), 25 procent meer dan de huidige generatie Nest Thermostaat. De derde generatie Nest Thermosatat heeft ook een iets dunner profiel, zodat hij vlakker op de muur kan worden geplaatst.
  • Afstandsweergave: voorheen moest de gebruiker redelijk dicht bij de Nest Thermostaat komen om het scherm te activeren. Afstandsweergave maakt gebruik van de voordelen van de nieuwe hoge resolutie van het scherm, zodat nuttige informatie nu ook vanaf de andere kant van de kamer kan worden afgelezen. De thermostaat kan de doeltemperatuur weergeven en een analoge of digitale klok laten zien. Afstandsweergave kan ook uitgeschakeld worden.
  • Nieuwe standaard: er is ook een nieuwe standaard voor de Nest Thermostaat ontwikkeld. De standaard is ontworpen voor huizen die nog geen thermostaat hebben, of waar de oude thermostaat zich in een kamer bevond waar de temperatuur niet werd gereguleerd. Zo kan de Nest Thermostat optimaal geplaatst worden voor het detecteren van de temperatuur en de activiteit in huis.

Nest Thermostaat-houder

Integraties

Net als de huidige generatie, biedt de derde generatie Nest Thermostaat de volgende integraties met Nest Protect en Nest Cam:

  •  Wanneer Nest Protect een Let op of Noodalarm voor rook of koolmonoxide laat horen, verschijnt er niet alleen een melding in de Nest-app maar ook een bericht op het scherm van de Nest Thermostaat met informatie over wat er aan de hand is. De Nest Thermostat kan automatisch zorgen dat de cv-ketel (op olie of gas) stopt met het verwarmen van het huis – een veel voorkomende bron van koolmonoxide binnenshuis. Dit voorkomt dat de cv-ketel de situatie nog verder verslechtert.
  • Nest Protect verbetert de Auto-Afwezig functie van de Nest Thermostaat, met aanvullende informatie over wanneer bewoners thuis of weg zijn.
  • De Nest Cam kan automatisch worden aangezet wanneer de Nest Thermostaat in Thuis- of Afwezig-modus wordt geschakeld.

Nest Thermostaat-app

Daarnaast kan de derde generatie Nest Thermostaat communiceren met andere connected home producten van grote merken als Philips Hue, Osram, Bosch, Logitech en LG, om samen te werken, van elkaar te leren en – elk voor zich – de gebruiker van dienst te zijn door het huis veiliger, beter beschermd en zuiniger te maken. Omdat bij de installatie van de Nest Thermostaat wordt gewerkt met netstroom, wordt professionele installatie sterk aanbevolen. Professionele installatie is mogelijk via meer dan 20.000 Europese Nest Pro’s, die te vinden zijn via de Nest website.

De derde generatie Nest Learning Thermostaat is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 249,-. De losse standaard kost € 35,-. Beide producten zijn onder andere online verkrijgbaar bij Bol.com.

Kijk voor meer informatie op www.nest.com/nl/.

Geplaatst in: Domotica