Door 15 november 2015 Lees verder →

Windows 10 voor Dummies

Windows 10 is het nieuwste paradepaardje van Microsoft, een besturingssysteem dat het beste uit Windows 7, 8 en 8.1 combineert. Bij uitgeverij BBNC is een nieuw boek verschenen over dit nieuwe besturingssysteem. In Windows 10 voor Dummies (ISBN 9789045350431) gaat auteur Andy Rathbone uitgebreid in op alle aspecten van Windows 10. Het ruim 400 pagina’s tellende boek bevat 23 hoofdstukken verdeeld over zeven thema’s.

9789045350431-boek

Deze zeven thema’s zijn: Dingen die je volgens iedereen al weet, Werken met programma’s, apps en bestanden, Dingen voor elkaar krijgen op internet, Windows 10 aanpassen en verbeteren, Muziek, foto’s en films, Help!, en Het deel van de tientallen. In het eerste thema wordt in vijf hoofdstukken aandacht besteed aan elementaire zaken als wat is Windows 01, het menu Start, het traditionele bureaublad, werken met vensters en het opslaan van bestanden. In de drie hoofdstukken van het tweede thema draait het allemaal om het werken met programma’s, apps en bestanden. Ook het terugvinden van zoekgeraakte bestanden, afdrukken en scannen komen aan bod. Het derde thema draait om zaken die allemaal met internet te maken hebben, zoals surfen op internet, e-mailen en veilig computergebruik. In de twee hoofdstukken van het vijfde thema wordt aandacht besteed aan het afspelen van muziek en bekijken van foto’s en video’s. Het zesde thema biedt hulp bij problemen, zoals het terughalen van verwijderde bestanden of instellingen aanpassen. In het laatste hoofdstuk worden lijstjes met steeds tien onderwerpen behandeld, te weten tien ergerlijke dingen aan Windows 10 en tien tips voor tablet- en laptopbezitters. Het boek is in de bekende stijl van de Dummies-reeks opgemaakt. Iconen met de tekst Technische info, Tip, Belangrijk, Pas op, Nieuw in Windows en Touchscreen in de kantlijn attenderen de lezer op belangrijke zaken. Het is niet alleen een prima boek voor overstappers op Windows 10, maar kan ook uitstekend als naslagwerk dienen voor de meer ervaren gebruiker. Het kost € 28,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken