Door 18 november 2015 Lees verder →

Review: Hue apps voor de feestdagen

Speciaal voor feestdagen als Halloween, Kerstmis en Nieuwjaar, maar ook voor een dansfeestje heeft app-ontwikkelaar iMakeStuff een aantal interessante apps (Android en iOS) gemaakt voor het aansturen van Philips Hue lampen. Hue Halloween is speciaal gemaakt voor Halloween, Hue Xmas voor Kerstmis, Hue Fireworks voor Nieuwjaar en Hue Disco voor swingende party’s. Qua werking vertonen de eerste drie apps veel overeenkomsten met elkaar. Voor een optimaal effect moet je wel je smartphone of tablet aan een versterker koppelen.

Hue-apps_slider

Hue Halloween

De app Hue Halloween telt twee schermen met 8 effecten onder Effects en onder Mood zitten zitten 4 sfeermuziekjes. Bij de 4 sfeermuziekjes zit onder andere een eng pianomuziekje en bosgeluiden. Tussen de 16 effecten zitten onweergeluiden, een lachende heks, een krakende deur, een ufo-geluidje, een huilende wolf, een krakende deur enzovoort. Via de knop Bulbs kan men de lampen selecteren die men wil gebruiken. Door een sfeermuziekje te selecteren en daar effecten overheen af te spelen kan men zelf zijn eigen Halloween-sfeertje creëren. De Hue lampen vertonen bij behorende kleuren in Halloween sferen. Al met al grappig, maar Halloween is niet echt een feest dat wij groots vieren. Nee, de app is eigenlijk veel interessanter om tijdens het voorlezen van een spookverhaal te gebruiken. Succes gegarandeerd! De app kost € 1,99.

Hue-apps_01

Hue Xmas

De app Hue Xmas heeft dezelfde opzet als Hue Halloween. Onder Mood vinden we weer vier muziekopties en onder Effects drie schermen met geluidseffecten. Twee schermen met in totaal 16 effecten zijn bedoeld voor kerstmis en een scherm met 8 effecten is bedoeld voor Nieuwjaar. De sfeermuziekjes omvatten twee opgewekte kerstdeuntjes(o.a. Jingle Bells) en een langzaam sfeermuziekje. Via de vierde optie kan men een kerstnummer uit de eigen muziekcollectie selecteren. Tussen de kerstgeluidseffecten zit onder andere een Kerstman die Ho ho ho en Merry Christmas zegt, een speeldoosmuziekje, een kloosterkoor dat Kyrie eleison zingt en een kerstbelletje. De nieuwjaargeluidseffecten omvatten onder andere diverse geluidseffecten van vuurwerk, 12 klokslagen en een ploppende kurk van een champagnefles. De Hue lampen vertonen kleurrijke effecten die de kerstsfeer verhogen. Vooral de optie dat men een nummer uit de eigen muziekcollectie kan combineren met de in de app aanwezige geluidseffecten kan tot leuke resultaten leiden. Ook deze app kost € 1,99.

Hue-apps_02Hue Fireworks

De app Hue Fireworks heeft wederom dezelfde opzet met onder Mood vier muziekopties en onder Effects twee schermen met acht geluidseffecten. Een aantal van de geluidseffecten – vuurwerk, ploppende kurk en aftellen – zit ook in de Hue Xmas app. De verlichting gaat vrolijk mee met de geluidseffecten. Vooral de effecten met de vuurpijlen, de voetzoeker en het aftellen worden visueel prima ondersteund. Ook in deze app kan men een muzieknummer uit de muziekcollectie selecteren en voorzien van geluidseffecten. Deze app kost eveneens € 1,99.

Hue-apps_03

Hue Disco

Van een geheel andere orde is de app Hue Disco. Met deze app kun je je kamer omtoveren in een heuse disco compleet met stroboscoop effect. Dat laatste zal vooral bij tieners in de smaak vallen. De app bezit een groot aantal instelmogelijkheden. In het scherm Disco kun je de gevoeligheid van de microfoon en de helderheid en kleuren van de lampen instellen. In het scherm Mood kun je onder andere een thema instellen, zoals Sunrise, Christmas, Blue, reggae enzovoort, om de sfeer te bepalen. In het scherm Settings kun je tot slot de lampen die je wilt gebruiken selecteren. Nadat alles naar wens is ingesteld druk je op start om de app te starten. Op het ritme van de muziek zullen de lampen nu van kleur veranderen. Via de knop Strobe! kun je het stroboscoopeffect starten. Een prima app waarmee elk saai feestje kan worden omgetoverd in een heuse disco party. Deze app kost € 2,99.

Hue-apps_04 Conclusie

Bezitters van Philips Hue lampen kunnen veel plezier beleven aan deze apps. De lampen zorgen voor een kleurrijk spektakel dat door muziek- en geluidseffecten prima wordt ondersteund. Van de Halloween, Kerstmis en Nieuwjaar apps vinden we Hue Xmas het meest overtuigend. Deze app biedt een aantal herkenbare kerstdeuntjes, grappige geluidseffecten en de mogelijkheid om deze te combineren met bestaande kerstmuziek uit de eigen muziekcollectie. Als bonus zit in deze app ook nog een aantal effecten voor Oud en Nieuw. Kortom, met deze app kan men prima de feestdagen door komen. De Hue Disco app kan van elk feestje – dus ook Kerstfeest – een kleurrijk spektakel maken. Groot voordeel is dat men deze app ook het gehele jaar door kan gebruiken. Ook zijn de instelmogelijkheden van deze app talrijker, waardoor het minder snel zal gaan vervelen. Aanbevolen!

Geplaatst in: Domotica