Door 20 november 2015 Lees verder →

Fotograferen met een digitale (systeem)camera

9789059408623-thumbAls fotograaf benut u, zeker als u pas begint, niet alle mogelijkheden van de camera. De resultaten vallen vaak tegen na de aanschaf van een mooie systeemcamera of spiegelreflexcamera. Meestal wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan kennis en wordt de camera op de automaat gezet en komt deze daar niet af. Dat is heel jammer, want juist de handmatige en semi-handmatige instellingen – de creatieve modi – bieden oneindig veel mogelijkheden waardoor prachtige foto’s ontstaan. Bij uitgeverij Van Duuren Media is in de reeks Focus op fotografie een boek verschenen dat u helpt meer – lees: betere foto’s – uit uw digitale camera te halen. In het boek Fotograferen met een digitale (systeem)camera (ISBN 9789059408623) behandelt auteur Joke Beers-Blom in zestien hoofdstukken alle belangrijke aspecten van de digitale fotografie. Het boek richt zich vooral op gebruikers van systeem- en spiegelreflexcamera’s met verwisselbare objectieven. Het is echter voor een groot deel ook prima geschikt voor gebruikers van andere camera’s. De auteur gaat eerst dieper in op de belangrijkste apparatuur en accessoires. Vervolgens komen de belangrijkste camera-instellingen aan de beurt. Hierna focussen de hoofdstukken zich op compositie en diverse onderwerpen als landschappen, architectuur, flora en fauna, mensen enzovoort. Het 300 pagina’s tellende boek is gelardeerd met veel foto’s. Aan de hand van voorbeelden krijgt u tips en een overzicht van alle mogelijkheden die u wellicht veel foto-inspiratie zullen opleveren. Al met al een prima boek voor beginnende digitale fotografen. Het kost € 29,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken, Fotografie & Film