Door 16 oktober 2015 Lees verder →

Toshiba dynaPad

Toshiba heeft een uniek Windows 10-tablet met toetsenbord aangekondigd, die het gebruik van pen en papier nieuw leven inblaast: de dynaPad. In de tabletmodus is dit ingenieuze apparaat slechts 6,9 mm dik en weegt het slechts 549 gr. Daarmee is het ’s werelds dunste en lichtste 30 cm (12 inch) tablet. Door het al even dunne en lichte full-size toetsenbord aan de tablet vast te klikken, is de dynaPad in no time om te toveren tot een mobiele PC, zodat er optimaal gebruikgemaakt kan worden van de functionaliteit van Microsoft Office. Dit maakt de dynaPad, bedoeld om de creativiteit te stimuleren, de productiviteit te verhogen en de samenwerking te bevorderen, tot de ultieme digitale notebook.

Toshiba_dynaPad

De dynaPad is speciaal ontworpen om het natuurlijke, comfortabele gevoel van schrijven met pen en papier na te bootsen. Om dit mogelijk te maken, wordt een WACOM Active Electro-Static (AES)-stylus meegeleverd, die zich niet alleen onderscheidt door zijn positienauwkeurigheid, maar ook door zijn vermogen de tilthoek van de pen te herkennen, hoe scherp of gering deze ook is. Hierdoor kunnen gebruikers hun natuurlijke schrijfstijl behouden, terwijl ze aantekeningen maken, documenten van commentaar voorzien, krabbelen of tekenen, zonder aan detail en precisie te hoeven inleveren. Onbedoelde uitglijders worden genegeerd dankzij de palmrest rejection-functie op de display van de tablet.

Toshiba Tru-applicaties

Met de vooraf geïnstalleerde bundel Toshiba Tru-applicaties, waaronder TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clipper en TruNote Share, kunnen gebruikers hun aantekeningen, foto’s en bestanden op eenvoudige wijze verzamelen, ordenen en delen. De Toshiba Tru-applicaties ondersteunen de gebruiker bij het vastleggen en communiceren van content. Of het nu gaat om een spraakopname van een vergadering, of een afbeelding van een tekst of een simpele handgeschreven notitie. De collectie Tru-applicaties stelt gebruikers in staat de content nadat deze is vastgelegd via verschillende kanalen en via verschillende devices te communiceren. De dynaPad is geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers: apps als TruNote passen zich moeiteloos aan beide soorten aan, waardoor de normale schrijfstijl behouden blijft.

Comfortabel toetsenbord

Als ’s werelds dunste en lichtste 30 cm (12 inch) tablet leent de dynaPad zich voor gebruik in bijna elke omgeving. Wanneer het meegeleverde lichtgewicht toetsenbord aangekoppeld is, biedt hij zelfs nog meer flexibiliteit. Het stevige chassis van carbon is vier keer zo stijf als een conventionele constructie en daardoor bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. In de mobiele clamshell-PC-modus, waarin de twee delen door middel van magneten met elkaar verbonden zijn, beschikken gebruikers over een comfortabel toetsenbord met een 19 mm pitch en 1,5 mm stroke voor extra gerieflijk typen. Ook als de tablet en het toetsenbord buiten gebruik zijn, worden ze door magneten naadloos bijeengehouden, zodat het geheel gemakkelijk kan worden opgeborgen, terwijl de display beschermd is en de WACOM AES-pen netjes aan de zijkant van de tablet is vastgeklikt.

Helder beeld

De dynaPad is uitgerust met een WUXGA-beeldscherm van 1920×1280 pixels dat instaat voor een intense helderheid bij het bekijken van foto’s, video’s en werkdocumenten. De anti-reflectiecoating op het scherm, die dit effect nog eens versterkt, zorgt voor duidelijk te onderscheiden, makkelijk leesbare teksten. De geavanceerde dubbellaagse coating maakt dat vingerafdrukken en reflecties geen kans krijgen, zonder dat dit afbreuk doet aan de hoge gevoeligheid van het scherm die de prestaties van de pen optimaliseren.

Toshiba’s dynaPad is leverbaar in het eerste kwartaal van 2016. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.toshiba.nl.

Geplaatst in: Home Office