Door 28 oktober 2015 Lees verder →

Photofast i-FlashDrive MAX

Steeds meer mensen gebruiken hun iPhone of iPad voor het maken van foto’s en video’s. Het overzetten van de gemaakte bestanden is echter niet altijd eenvoudig. Photofast heeft met de i-FlashDrive MAX nu een handig hulpmiddel op de markt gebracht voor het overzetten, beheren en back-uppen van multimediabestanden op iPhone of iPad. De i-FlashDrive MAX is beschikbaar met 32, 64 en 128GB opslag en bezit aan de ene kant een Lightning-connector en aan de andere kant een USB 3.0-connector. Wij namen de proef op de som.

iFlashDrive-MAX_01

De Photofast i-FlashDrive MAX weegt slechts 7,5 gram en is 51.2 x 22.5 x 7.6 mm groot of liever gezegd klein. De Lightning- en USB-connector zijn afgeschermd door plastic beschermdopjes. Opvallend is dat het beschermdopje van de Lightning-connector vast blijft zitten aan de i-FlashDrive, terwijl die van de USB-connector geheel te verwijderen is. Dankzij de USB 3.0 connector zijn lees- en schrijfsnelheden van meer dan 80MB/s te halen. De Lightning-connector haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s. De Photofast i-FlashDrive MAX is compatibel met iOS 7, 8 en 9, Mac OS X en Windows XP, 7, 8 en 10. Vanwege de Apple Lightning connector is de i-FlashDrive MAX alleen te gebruiken in combinatie met een iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, iPad Air, Air 2 en de iPad mini.

MAX_01

EVO app

Zodra men de i-FlashDrive MAX de eerste keer met in een iPhone of Ipad steekt, vraagt deze om de bijbehorende i-FlashDrive EVO App te downloaden uit de Appstore. Nadat men dat heeft gedaan is de i-FlashDrive Max gereed voor gebruik. De app zal voortaan automatisch starten nadat men de i-FlashDrive in het apparaat steekt. De app vraagt de eerste keer toegang tot agenda, contacten en foto’s. Dit is nodig om een back-up te maken van de gegevens die op de iPhone of iPad staan en om bestanden te delen. Daarna wordt het hoofdmenu van de i-FlashDrive EVO app zichtbaar. Bovenin zien we twee grote knoppen genaamd In-App opslag en Externe opslag. De knop In-App opslag geeft de vrije ruimte in het flash-geheugen van de iPhone of iPad weer. De knop Externe opslag toont de vrije ruimte op de i-FlashDrive MAX. Daaronder zien we diverse kleurige knoppen met namen als Muziek, Foto, Video, YouTube, Dropbox, GoogleDrive, Instagram Backup, Contact backup, Kalender backup enzovoort.

MAX_05

Foto Backup

Wij zijn in eerste instantie vooral geïnteresseerd in het overzetten van al onze foto’s. Welnu, dat is kinderlijk eenvoudig: in het tweede scherm staat een gele knop genaamd Foto Backup. Met een simpele druk op deze knop verschijnt er een volgend scherm in beeld met twee grote knoppen, respectievelijk genaamd Backup en Herstellen. We drukken op de knop Backup en alle foto’s op onze iPhone worden gekopieerd naar de i-FlashDrive. Via de knop Instellingen (rechtsboven) kunnen we eventueel via de optie Auto Backup de optie Foto aanzetten zodat er elke keer automatisch als we de i-FlashDrive MAX in de iPhone of iPad steken automatisch de backup wordt bijgewerkt. Daarbij worden alleen de nieuw gemaakte foto’s aan de backup map toegevoegd. Heb je daarna per abuis een of meer foto’s op je iPhone gewist, dan kun je ze altijd weer terugzetten via de knop Herstellen. We halen de i-FlashDrive uit de iPhone en steken deze in de USB-poort van onze computer. Onmiddellijk verschijnt er een nieuwe drive met daarin een map genaamd Backup. In deze map vinden we een map genaamd iPhone van XXXX. Hier vinden we al onze foto’s terug. Handig!

MAX_06

Opties

Naast multimediabestanden, kun je ook je contacten, kalender en agenda op de i-FlashDrive MAX back-uppen. Maar er is meer: er kan ook een koppeling worden gemaakt met diverse cloud-diensten, zoals Dropbox en Google Drive. Uiteraard dient men daar wel eerst een account voor openen en vervolgens je via de app op de desbetreffende dienst aanmelden. Daarna kan men foto’s en video’s vrij eenvoudig vanaf de iPhone of iPad naar de geselecteerde clouddienst kopiëren. Hiervoor hoeft de i-FlashDrive MAX niet eens in het apparaat te worden gestoken. Ook kan men geplaatste foto’s op Instagram en Tumblr of video’s op YouTube of Vimeo back-uppen. Verder is er een ZIP-functie aanwezig om bestanden te zippen en unzippen. Via de Recorder functie kan men geluid opnemen en de knop Muziek maakt het mogelijk om audiobestanden (MP3, AAC, AIF, AIFF, WAV, M4A en CAF) te back-uppen. Helaas wordt het door ons gebruikte FLAC-bestandsformaat niet ondersteund.

MAX_04

Conclusie

De Photofast i-FlashDrive Max biedt gebruikers een handige manier om al hun multimediabestanden op hun iPhone en/of iPad te beheren. Men kan eenvoudig back-ups maken van alle mediabestanden zonder dat men verbinding hoeft te maken met internet. De multimediabestanden zijn daardoor altijd veilig en blijven zo altijd in eigen beheer zonder tussenkomst van derde partijen. Ook heeft men geen iTunes nodig voor het uitwisselen van bestanden. Eenvoudiger kan haast niet! De Photofast i-FlashDrive MAX is verkrijgbaar in een 32, 64 en 128Gb uitvoering. Prijzen vanaf € 99,95. De Photofast i-FlashDrive MAX is online onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Kijk voor meer informatie op www.photofast.com en www.digitrading.nl.

Geplaatst in: Home Office