Door 5 oktober 2015 Lees verder →

Marmitek Audio Anywhere 685

In de meeste woonkamers is wel een surround of stereo set te vinden om het geluid van de tv beter te laten klinken. Maar wat als je de audio installatie niet bij de tv kunt plaatsen, maar ook geen kabels kunt of wilt trekken? Voor dat soort situaties biedt Marmitek nu een oplossing in de vorm van een 5.1 digitale draadloze audiozender; de Audio Anywhere 685. Wij namen de proef op de som.

Marmitek Audio Anywhere 685

De Marmitek Audio Anywhere 685 set bestaat uit een zender en ontvanger met elk een antenne en USB-netvoeding met USB-kabel. Verder vinden we in de verpakking een meertalige handleiding en een folder met andere Marmitek producten. De werking is theoretisch simpel: de zender sluit je aan op de digitale audio uitgang op je tv en de ontvanger sluit je aan op je audio installatie. Je voorziet beiden van stroom en dat is alles. De verbinding wordt vanzelf tot stand gebracht zodra de tv aan gaat en wordt verbroken zodra de tv uit gaat. De Audio Anywhere 685 maakt daarbij gebruik van de Digital Audio Out (coax of toslink) aansluiting op de tv voor de beste geluidskwaliteit en 5.1 surround ervaring. Ook ondersteunt het apparaat de meest voorkomende 2 tot 5.1 kanaals digitale audio signalen, van stereo audio tot DTS en Dolby Digital surround audio. Heeft je TV geen digitale audio uitgang, dan is de Audio Anywhere 625 (€ 61,95) het passende alternatief! Deze sluit je namelijk aan op de analoge audio uitgang van je TV.

Audio_Anywhere_685_01

Praktijk

We hebben de Audio Anywhere 685 uitgeprobeerd met een betrekkelijk nieuwe Philips 4K televisie in combinatie met een al enigszins bejaarde JVC-versterker. Na het uitpakken van de zender en ontvanger valt op dat deze er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Op de zendunit staat echter de tekst Transmitter en aan de zijkant staat Digital Audio In vermeld. Op de ontvangunit staat de tekst Receiver en aan de zijkant staat Digital Audio Out vermeld. Dat spreekt dus voor zich. Verder bezit elk apparaat een aan/uit-schakelaar, een USB-power ingang, een schroefdraad waar de meegeleverde antenne op kan worden geschroefd en aan de andere zijde een coax- en toslink-aansluiting. De Marmitek Audio Anywhere 685 wordt geleverd zonder audio-kabels, dus die moeten nog wel apart worden aangeschaft.

Audio_Anywhere_685_03

Aansluiten

Onze 4K TV beschikt alleen over een toslink digitale audio-uitgang. We sluiten de Transmitter unit aan met een toslink-kabel en zetten de unit aan. Wat direct opvalt is dat er een blauw fel lichtje gaat branden. Onze al wat oudere versterker heeft geen toslink-ingang, maar wel een digitale coax-ingang. We sluiten de Receiver daar met een coax-kabel op aan en zetten ook deze unit. Ook nu valt het felle blauwe lichtje op. In een donkere ruimte, bijvoorbeeld tijdens het kijken naar een film, zijn die blauwe lichtjes knap storend. We zoeken op onze versterker de digitale ingang op en jawel het TV-geluid komt helder en duidelijk door. Wat nog veel belangrijker is: het geluid loopt ook synchroon met het beeld!

Audio_Anywhere_685_02

Conclusie

De Marmitek Audio Anywhere 685 doet wat het beloofd. Muziek en gesproken teksten op de TV komen via de surround versterker veel beter tot hun recht. Jammer is wel het felle blauwe LED-lichtje op beide apparaten. In een donkere ruimte is dat erg storend. De Audio Anywhere 685 voldoet verder prima. Je kun de Audio Anywhere 685 overigens ook gebruiken om in twee ruimtes dezelfde muziek af te spelen of om een decoder op de audio installatie aan te sluiten om bijvoorbeeld naar digitale radiozenders te luisteren. De Marmitek Audio Anywhere 685 is verkrijgbaar voor een prijs van € 99,95. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.marmitek.com.

Geplaatst in: Beeld & Geluid