Door 23 oktober 2015 Lees verder →

Netgear AC1750 Smart WiFi Router

Netgear heeft zijn aanbod Smart Routers uitgebreid met de Netgear AC1750 Smart WiFi Router, model R6400. Het nieuwe ontwerp heeft krachtige amplifiers, externe antennes en Airtime Fairness. Samen met impliciete en expliciete Beamforming, wordt de WiFi performance op lange afstand tot 80 procent versterkt vergeleken met de vorige generatie Netgear AC1750 Smart WiFi Router, de R6300. Deze nieuwe router, met gebruikersvriendelijk eigenschappen zoals het nieuwe remote netwerkbeheer via de Netgear genie app en een SuperSpeed USB 3.0 poort, is speciaal ontworpen voor grote huizen met een groeiend aantal draadloze apparaten.

Netgear_R6400

Met AC1750 WiFi, Gigabit Ethernet snelheden en drie krachtige externe antennes, biedt de Netgear AC1750 Smart WiFi Router performance, een groot draadloos bereik en tot drie keer snellere toegang dan routers met 8022.11n technologie. Deze router levert daarnaast de betrouwbaarheid die nodig is voor toepassingen zoals soepele, vertragingsvrije multiple HD video streaming, multi-player gaming, en een veilige en stabiele connectie met het internet. De AC1750 Smart WiFi Router is te gebruiken met next-gen WiFi apparaten en is backward compatible met 802.11 a/b/g/n apparaten. Hij biedt HD streaming in het hele huis. Krachtige amplifiers, drie externe externe antennes en Beamforming+ verbeteren de reikwijdte en stabiliteit waardoor dode plekken in grote huizen drastisch zullen verminderen. Met snelheden tot 1750 Mbps (450+1300 Mbps) en gelijktijdige dual band WiFi technologie (2.4GHz voor bereik en 5GHz voor performance), vermijdt deze router draadloze storing, waardoor hij hoge WiFi snelheden en stabiele connecties voor alle mobiele apparaten weet te realiseren. Airtime Fairness voorkomt netwerkvertraging bij het verbinden met langzamere apparaten. Advanced Quality of Service (QoS) herkent automatisch en rangschikt applicaties voor een soepeler HD video streaming en low-latency multi-player online gaming.

Netwerkveiligheid

Netgear heeft netwerkveiligheid hoog in het vaandel staan en daarom biedt de AC1750 Smart WiFi Router de hoogste niveaus van draadloze bescherming, inclusief VPN-ondersteuning voor veilige toegang tot het thuisnetwerk. Daarbij is er gratis een URL aan te passen om een persoonlijke FTP server te creëren. Om verzekerd te zijn van de online veiligheid en privacy van bijvoorbeeld familie, is er ook netwerktoegang voor gasten op te zetten en een kinderslot in te stellen dat op elk apparaat aangepast kan worden. De Netgear AC1750 Smart WiFi Router ondersteunt de unieke capaciteiten van de Netgear genie app. De gebruikersvriendelijke Netgear genie app, waar al meer dan 5 miljoen mensen wereldwijd gebruik van maken, is een persoonlijke dashboard dat installeren, toezicht houden op, controleren en het netwerk repareren een stuk makkelijker maakt. De nieuwe remote eigenschappen van Netgear genie geven een duidelijk overzicht en controle over de router waar dan ook. Toegang krijgen tot het thuisnetwerk gaat heel gemakkelijk, net als het bekijken van het real-time netwerkschema van alle aangesloten apparaten, het controleren van bandbreedte verbruik, het blokkeren van WiFi-apparaten, het opzetten van WiFi voor gasten en het beheren van het kinderslot per apparaat. Wanneer dan ook, waar dan ook, en dit allemaal via de app. De Netgear MyMedia functionaliteit maakt het mogelijk om opgeslagen mediabestanden te vinden vanaf elk punt op in het netwerk en naar Chromecast verbonden TVs, DLNA-ready TVs en muziekinstallatie te sturen. Het is ook mogelijk een iPad of iPhone met elke printer laten werken via AirPrint.

SuperSpeed USB 3.0

Naast de vier Gigabit Ethernet LAN ports, biedt Netgear AC1750 Smart WiFi Router twee USB poorten, waarvan één SuperSpeed USB 3.0 poort met een tot tien keer snellere verbinding dan USB 2.0. Deze twee ingebouwde USB poorten zijn Netgear ReadySHARE gemaakt om bestanden te delen met USB harde schijven, vanaf elk apparaat binnen het thuisnetwerk. De ReadySHARE print optie houdt in dat USB printers draadloos te bedienen en te delen zijn. Hiermee wordt een volledige pakket gerealiseerd voor thuisgebruikers of thuiswerkers. Bestanden kunnen beveiligd worden met Netgear ReadySHARE Vault. Deze gratis software maakt automatisch back-ups van de veranderingen op alle pc’s in het thuisnetwerk en schrijft deze naar een met de router verbonden USB harde schijf. De AC1750 Smart WiFi Router is te vergelijken met de Apple Time Machine voor automatisch Mac back-up.

De Netgear AC1750 Smart WiFi Router is nu in Nederland beschikbaar in winkel en online, met een adviesprijs van € 149,99.

Kijk voor meer informatie op www.netgear.com/r6400.

Geplaatst in: Home Office