Door 19 oktober 2015 Lees verder →

HP Star Wars Special Edition notebook

HP heeft een Star Wars Special Edition notebook aangekondigd, waarmee fans over de hele wereld, in afwachting van Star Wars: The Force Awakens, een fantastische ervaring wordt geboden. De Star Wars Special Edition notebook is gebaseerd op het Galactische Keizerrijk uit de filmreeks en heeft een ‘battle-worn’ design.

Star WarsTM Special Edition

Op het scharnier staat de tekst ‘Galactic Empire’ beschreven in het unieke Star Wars- Aurebesh lettertype. De iconische stormtrooper staat afgebeeld op het keyboarddeck en het touchpad weerspiegelt het X-Wing Star Fighter Guidance System. Het rode backlit keyboard maakt het Dark Side-ontwerp compleet. Voor draagbaarheid en kracht beschikt de Star Wars Special Edition notebook over een batterijduur tot 7 uur en het apparaat is uitgerust met Full HD en een optionele touch 15,6 inch (39,6 cm) scherm. De notebook is verder uitgerust met een zesde generatie Intel Core i5 processor. De notebook wordt geleverd met een 1 TB harddisk, 8 GB werkgeheugen en een NVIDIA GeForce 940m grafische processor. De notebook wordt ook aangeboden met een optische drive, zodat gebruikers onderweg kunnen genieten van al hun Star Wars-films. Bovendien is de audio afgestemd door B&O Play en beschikt het apparaat over dual speakers. Het geluid van de notebook is rijk en vol.

Star Wars Command Center

De Star Wars Special Edition notebook levert een unieke ervaring door middel van software, content en audio op de Windows 10 pc. Gebruikers klikken op het bureaublad op het Imperial Cog-icoon en worden dan meegenomen naar het Star Wars Command Center om te bladeren door thema’s en galerijen van de Star Wars Special Edition notebook. Gebruikers hebben dan toegang tot unieke content en collecties van meer dan 1100 beelden verspreid over 40 jaar Star Wars-geschiedenis. De content omvat buitengewone achter-de-schermen beelden, storyboards, artwork, klassieke foto’s, sets, kostuumontwerpen en audioselecties. De thema’s bieden aanpasbaarheid van geluid, bureaubladachtergrond en screensavercollecties. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de standaard Windows Geluiden Pallet aan te passen naar iconische Star Wars-geluiden zoals die van R2-D2 en de lightsaber. Ook kan men wallpapers kiezen, waaronder planetaire collecties op basis van de films. Hierdoor creëert iedereen zijn eigen ervaring. De galerijen bestaan uit Star Wars-content. Hiermee kan men bijvoorbeeld de originele filmposters bekijken of concept art verkennen. Denk hierbij vooral aan vroege ideeën over personages, kostuums en locaties uit het Star Wars-universum. De categorie Illustrated Art viert Star Wars met zwart-witbeelden en illustraties uit stripboeken.

Aurebesh lettertype

De Star Wars Special Edition notebook bevat een aantal functies waarmee de gebruikerservaring wordt verbeterd. Dit is inclusief toegang tot de eerste Star Wars Marvel comic in de serie, e-book fragmenten uit geselecteerde Star Wars-titels en Star Wars-filmtrailers. Alle functies vindt men makkelijk op het bureaublad. Hardcore fans zullen de toegevoegde nuances van de Star Wars Special Edition notebook ongetwijfeld waarderen. Het Aurebesh lettertype stelt gebruikers in staat om te typen in Galactic Base Standard-taal voor een bijzondere Star Wars-ervaring. Dit lettertype is, samen met andere standaardlettertypen, al voor geïnstalleerd in de lettertypebibliotheek op de pc. Een andere knipoog naar Star Wars is de prullenbak op het bureaublad. Deze is namelijk vervangen door een icoon van de Death Star, het beruchte ruimteschip van het Galactische Keizerrijk.

De Star Wars Special Edition Notebook is begin november beschikbaar vanaf € 899,-.

Kijk voor meer informatie op www.hp.nl.

Geplaatst in: Home Office