Door 12 oktober 2015 Lees verder →

Gigaset MobileDock LM550

In huis bellen met je smartphone met het gemak van een draadloze thuistelefoon: het kan met de nieuwe Gigaset MobileDock LM550. De dock verbindt de smartphone via Bluetooth en DECT met de vaste telefoonlijn en zet inkomende gesprekken direct door naar de DECT-handset. De innovatieve MobileDock biedt een perfecte integratie van smartphone en het DECT-thuistoestel.

Mobile_Dock_LM550_slider

De Gigaset MobileDock LM550 is het ideale apparaat voor het integreren van Android-smartphones met de vaste telefonielijn thuis. Dankzij Bluetooth 4.0, een snelle oplaadtijd en een DECT-verbinding verandert telefonie binnenshuis in een ongekend gebruiksvriendelijke ervaring. MobileDock verbindt tot maximaal twee smartphones gelijktijdig met de vaste lijn via Bluetooth en DECT. Inkomende gesprekken worden zo direct doorverbonden met alle aangemelde handsets of een handset naar keuze – dit biedt alle gemakken van vastelijntelefonie en de DECT-spraakkwaliteit.

Oplaadstation

De LM550 is ook te gebruiken als het standaard bewaardock voor uw eigen smartphone en als oplaadstation. Het MobileDock wordt geleverd met een korte micro-usb-kabel met een magnetisch sluitende connector, zo vermijdt u de chaos van kabels. Doorschakelen voorkomt dat er oproepen verloren gaan, terwijl de telefoon wordt opgeladen – gebruikers blijven mobiel bereikbaar omdat ze oproepen eenvoudig kunnen opnemen met hun DECT-handsets. Dankzij de snelle oplaadtijd (tot 1500 mA) verlaten gebruikers altijd hun huis met een volledig opgeladen smartphonebatterij. “Ons MobileDock integreert de smartphone van onze klanten eenvoudig in het vastetelefonienetwerk”, zegt Kurt Aretz, hoofd Business Unit Voice-producten bij Gigaset. “De LM550 verbindt elke Android-smartphone met het gebruiksvriendelijke DECT-telefoonsysteem. Naar onze overtuiging is er niets handiger dan inkomende mobiele gesprekken gewoon met de eigen vastelijntelefoon op te nemen. Met de Gigaset MobileDock brengen wij de mobiele wereld in huis.”

App

De LM550 wordt aangestuurd door de MobileDock-app, die te downloaden is vanuit de Google Play Store. Via de app beslissen gebruikers met welke handset ze graag gesprekken willen aannemen. Zodra de LM550 verbonden is met een Gigaset DECT-telefoon van de C- en S-klasse, ziet de gebruiker op de handset de naam en het nummer van de beller. Hiervoor moet de bellerweergavefunctie worden geactiveerd op de smartphone. Bij alle andere Gigaset-systemen en DECT-systemen van andere leveranciers, worden gesprekken als een interne oproep doorgestuurd zonder melding van de naam. Om het doorschakelen te stoppen, deactiveert de gebruiker deze functie eenvoudig door op een knop op de MobileDock te drukken – de smartphone wordt dan nog wel steeds opgeladen. Twee ledstatuslampjes geven aan of de Bluetooth- en DECT-verbinding actief is.

GSM-dekking

De Gigaset MobileDock is de ideale oplossing bij onvoldoende GSM-dekking in gebouwen. Door het dock te installeren op een plek waar de ontvangst goed is, bijvoorbeeld bij een raam, stuurt het de inkomende gesprekken (met DECT-standaard) tot maximaal vijftig meter door naar het telefoonsysteem. Het stroomverbruik van het MobileDock is extreem laag (minder dan 0,8 watt) dankzij de energiezuinige voeding. Indien de aangemelde handsets ECO DECT ondersteunen, is het MobileDock in stand-by-modus stralingsvrij. Het transmissievermogen wordt automatisch aangepast aan de afstand tot het basisstation. Het MobileDock is compatibel met alle smartphones die werken op Android 4.4 of hoger en de draadloze Bluetooth 4.0-standaard hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De Android-versie van het in zwart uitgevoerde Gigaset MobileDock LM550 is vanaf nu beschikbaar voor de adviesprijs van € 59,99 via gespecialiseerde winkels en in de online Gigaset-winkel. Eind oktober 2015 volgt de lancering van de witte LM550i-versie voor iOS met een bijbehorende usbkabel voor de adviesprijs van € 69,99.

Kijk voor meer informatie op www.gigaset.com/nl.

Geplaatst in: Domotica