Door 4 september 2015 Lees verder →

Toshiba Satellite Radius 12

Nieuw van Toshiba is de Satellite Radius 12, een laptop dat een ongekende combinatie van flexibiliteit, mobiliteit, prestaties, verbluffende beeldschermopties en de nieuwste Windows 10-functionaliteit biedt. De Satellite Radius 12 is met zijn vijf verschillende standen geschikt voor elke gebruikssituatie, of dat nu op kantoor, thuis of onderweg is. Boven op deze veelzijdigheid komt dan ook nog de optie van een Ultra HD 4K-beeldscherm dat gebruikers op hun gemak kunnen kantelen en omklappen.

Toshiba Satellite Radius 12

Sandor van der Ham, Vice President B2C PC, Lifestyle Products and Services Group, Toshiba Europa GmbH: “We zijn trots om als eerste een draaibare 12,5” Ultra HD 4K te introduceren en hebben samengewerkt met onze partners zoals Microsoft en Intel om de nieuwste technologieën toe te kunnen passen. Gebruikers zullen de volledige Windows 10-functionaliteiten kunnen benutten en tegelijkertijd de kracht van de 6e generatie Intel Core-processors ervaren. Met de Satellite Radius 12 spelen we in op de behoeften van technologieliefhebbers die op het gebied van werk of plezier alleen maar het beste willen voor wat computerprestaties of gebruiksgemak betreft.”

Helder beeld en geluid

Als ’s werelds eerste draaibare laptop met een Ultra HD 4K-scherm van 31,75 cm (12,5 inch) biedt de Satellite Radius 12 een buitengewoon hoge beeldkwaliteit voor zo’n mobiel en veelzijdig apparaat. Doordat het Ultra HD scherm over vier maal zo veel pixels beschikt dan een Full HD scherm, kunnen gebruikers rekenen op een vier maal betere helderheid die details beter te zien maakt. Het beeldscherm is uitgerust met de door Technicolor gecertificeerde kleurkalibratie, gecombineerd met Chroma Tune voor Toshiba-software, waarmee de gebruiker voor het beeldmateriaal waar hij naar kijkt de beste kleurruimte kan kiezen. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar met een Full HD-beeldschermoptie, en hebben een zeer helder 400 NIT-scherm met IPS-technologie voor een brede kijkhoeken. Gezien het dynamische karakter van de Satellite Radius 12 profiteren beide beeldschermen bovendien van versterking door Corning Gorilla Glass NBTTM, wat een hoge mate van bestendigheid en bescherming tegen schade biedt. De ingebouwde, door DTS Studio Sound harman kardon-luidsprekers leveren een scherp en natuurlijk geluid, of de gebruiker nu naar een film kijkt of naar muziek luistert.

Indrukwekkende prestaties

De computer wordt aangedreven door de nieuwe 6e generatie Intel-processors tot Core i7, wat voor hoogwaardige prestaties en betoverende beeld- en videokwaliteit garandeert. Gecombineerd met een razendsnelle Solid State Drive (SSD) tot 512 GB SSD en 8 GB RAM biedt de Satellite Radius 12 naadloze prestaties die moeiteloos multi-tasking en entertainment mogelijk maken. Ook de connectiviteitsopties kennen de allerlaatste technologieën, waaronder een nieuwe razendsnelle USB 3.1 Type-C Gen 2-poort met tot 10 Gbps verwerkingscapaciteit om bestanden snel te kunnen openen, en deze kan in een van beide toepassingsvormen worden gebruikt. De Satellite Radius 12 biedt een scala aan andere connectiviteitsopties en benut eveneens Intel Dual Band Wireless-AC voor een razendsnelle communicatiecapaciteit.

Het beste van Windows 10

Met Windows 10 beschikt de Satellite Radius 12 over de beste Windows-functies en dit is het eerste Toshiba-model in Europa dat over dergelijke functies beschikt. Continuum maakt een soepele overgang mogelijk voor bestanden en apps wanneer de gebruiker op de Satellite Radius 12 schakelt tussen de desktop- en tablet-stand. Dankzij Windows Hello is biometrische authenticatie, van gezichtsherkenning tot inloggen in combinatie met de ingebouwde HD-webcam, mogelijk. Zoals eerdere Toshiba modellen, heeft de Satellite Radius 12 een speciale Cortana toets op het keyboard. Zo is het mogelijk om met een druk op de knop van Cortana’s perfecte geluidsprestaties, zelfs in een rumoerige omgeving of van een afstand, te profiteren.

Extreme flexibiliteit en mobiliteit

De Satellite Radius 12 biedt naast de productiviteit van een hoogwaardige laptop, ook alle mogelijke entertainment van een tablet. Het heeft een dikte van slechts 15,4 mm en een gewicht vanaf 1,32 kg, is makkelijk mee te dragen en kent een batterijduur van tot wel acht uur. Met de 360 graden-scharnier die de vijf verschillende gebruiksstanden mogelijk maakt – laptop, tablet, op tafel, bij presentaties en voor een publiek – krijgen gebruikers totale bewegingsvrijheid in elke situatie. De Satellite Radius 12 heeft een elegant ontwerp, een geborstelde aluminium afwerking in satijngoud, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een precisie-touchpad die de nieuwe Windows 10-handbewegingen ondersteunt.

De Toshiba Satellite Radius 12 zal in het vierde kwartaal van 2015 in Europa beschikbaar zijn. Een verkooprijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.toshiba.nl.

 

Geplaatst in: Home Office