Door 1 september 2015 Lees verder →

Speciale fototechnieken

9789059408159In het digitale tijdperk is het maken van foto’s met speciale technieken erg populair geworden. Steeds meer fotografen zien de toegevoegde waarde van een panorama, een HDR-beeld of een foto gemaakt met een speciaal filter. Bij uitgeverij Van Duuren Media is een boek verschenen waarin aan aantal speciale fototechnieken uitgebreid aandacht wordt besteed. In het boek Speciale fototechnieken (ISBN 9789059408159) neemt fotograaf Jeroen Jazet je mee langs een aantal veelgebruikte speciale fototechnieken die hij in de dagelijkse praktijk gebruikt. In het ruim 200 pagina’s tellende boek komen in acht hoofdstukken de volgende speciale fototechnieken uitvoerig aan bod: 360 graden panoramafotografie, virtuele tours, speciale filters, light painting, lensflare en HDR-fotografie. Elk onderwerp wordt stapsgewijs uitgelegd vanaf de voorbereidingen tot de opname, alsmede de afwerking met diverse softwareprogramma’s. Waarom is het nodal point zo belangrijk bij panoramafotografie? Welk panoramastatief kan ik het best gebruiken? Hoe corrigeer ik stitchfouten in PTGui? Hoe voeg ik een hotspot toe aan mijn virtuele tour? Hoe verbeter ik het design van mijn virtuele tour? Welke fysieke filters zijn belangrijk en welke kan ik in Photoshop nabootsen? Hoe fotografeer ik vuurwerk en sterren? Hoe maak ik spectaculaire beelden met behulp van staalwol? Hoe krijg ik zo’n mystieke lensflare in mijn beeld? Hoe maak ik een HDR-foto zonder dat het er kitsch uit ziet? Op al deze vragen en meer geeft dit praktische boek antwoord. Na het lezen van dit boek kun je de besproken speciale fototechnieken in je fotografische gereedschapskist stoppen, om ze daarna met kennis van zaken in de praktijk te gebruiken. Het boek kost € 29,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken