Door 10 september 2015 Lees verder →

Philips Brilliance UltraWide LCD-scherm

MMD, merklicentiepartner voor Philips Monitors, heeft zijn eerste curved scherm aangekondigd voor de desktop. Het Brilliance Curved UltraWide-scherm van 34 inch is om het zichtveld van de gebruiker heen gebogen en zorgt zo voor een nog betere totaalervaring. Het DTS-geluid vult het beeld aan met surroundgeluid vanuit de geïntegreerde speakers. Het UltraWide-scherm met Quad HD-resolutie, sRGB-kleuren en MultiView zorgen voor nog meer productiviteit waardoor professionals scherp beeld hebben.

Philips Brilliance Curved monitor

Wie aan een opdracht moet werken wordt al snel afgeleid: stemmen op de achtergrond, telefoongesprekken en mensen die langslopen. In zo’n geval zorgt een monitor die geleidelijk om het zichtveld heen gebogen is voor de ideale focus en voor meer ‘personal space’. Het nieuwe Brilliance Curved UltraWide-display stelt de gebruiker centraal. Van dichtbij lijkt het alsof het scherm volledig is gefocust op de persoon achter het bureau. Dankzij de gebogen vorm hoeft de gebruiker zijn of haar hoofd minder vaak te draaien om te kijken wat er in de hoek van het scherm gebeurt. Het kijkgebied is zo groot mogelijk doordat het scherm volledig van glas is en beschikt over ultrasmalle randen. Deze ervaring wordt versterkt door DTS-suite, de geïntegreerde audiotechnologie van het scherm. Met DTS vergroten de geïntegreerde speakers het geluidsbeeld, verbeteren ze de definitie en versterken ze de surround-base effecten. Het scherm is geïnspireerd door de ronde vormen in de wereld om ons heen. De slanke, elegante afwerking en de ambachtelijke materialen zorgen ervoor dat het scherm op elk bureau een blikvanger is.

Haarscherp beeld

Het nieuwe Brilliance-scherm van 34 inch maakt niet alleen indruk door de vorm van het gebogen scherm, maar ook door wat erop te zien is. Het beeld is helder en scherp dankzij CrystalClear, UltraWide Quad HD, AH-IPS-LCD-technologie en een resolutie van 3440×1440 pixels. Het scherm kan onderscheid maken tussen meer dan een miljard kleuren, zodat elke overgang soepel is. Er is ook ondersteuning voor 99 procent van de sRGB-kleuren, essentieel voor kleurechtheid binnen verschillende applicaties en op verschillende apparaten. Met het UltraWide 21:9-formaat is er meer dan genoeg ruimte voor een drukke dag multitasken. Gebruikers kunnen vensters naast elkaar zetten om vergelijkingen te maken, zonder continu tussen vensters te hoeven schakelen. Daarnaast kunnen gebruikers teksten en afbeeldingen bekijken met een hoog contrast. Op deze manier is het mogelijk om geconcentreerd te werken zonder vermoeidheid aan de ogen, zelfs als het scherm is opgedeeld in meerdere vakken, bijvoorbeeld met MultiView. Deze technologie geeft gebruikers de mogelijkheid meerdere apparaten aan te sluiten en het beeld van de apparaten naast elkaar te bekijken, zodat multitasken nog eenvoudiger is.

Smart Technologies

Het beeld beschikt ook over Philips Smart Technologies, die allemaal de beste kijkervaring als doel hebben. SmartContrast past automatisch de kleuren aan en regelt de intensiteit van de achtergrondverlichting, om zo het contrast optimaal te maken voor digitale afbeeldingen en video’s. Er is zelfs een speciale Economy-modus, die alledaagse kantoorprogramma’s goed weergeeft en zorgt voor een laag stroomverbruik. SmartResponse zorgt automatisch voor ultrascherpe responstijden bij games en films, zodat het beeld vrij is van schokken, vertragingen of spookeffecten. Het nieuwe scherm heeft alle aansluitingen die het werken voor professionals eenvoudiger maken: DisplayPort en HDMI 2.0 voor een optimaal beeld, MHL-technologie voor het weergeven van mobiele content op het grote scherm en USB 3.0 om snel bestanden over te zetten en smartphones op te laden.

Het nieuwe, gebogen Philips UltraWide LCD-scherm is in het vierde kwartaal van 2015 voor € 1149,- verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op www.philips.com/lcdmonitors.

Geplaatst in: Home Office