Door 28 september 2015 Lees verder →

EA Sports FIFA 16: realistischer dan ooit

Onlangs heeft EA Sports een nieuwe versie van het razend populaire FIFA-spel op de markt gebracht. FIFA 16 is beschikbaar voor PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360 en de PC. Op de website van EA Sports is een demo van het nieuwe spel te downloaden. Eerste conclusie na het spelen van deze demo: het spel is een stuk realistischer geworden.

Fifa16

In de demo van het nieuwste deel van de FIFA-reeks krijg je alvast een voorproefje van het echte werk. En van dat echte werk kunnen we heel wat verwachten, want de demo ziet er zowel qua game play als lay-out goed uit. Het spel zelf is ten opzichte van FIFA 15 een stuk verbeterd. In plaats van lange steekpasses richting de vleugelspitsen win je nu je wedstrijden door te tikken op het middenveld.

Fifa16

Realistischer

Dit maakt het spel een stuk realistischer, maar het heeft wel een nadeel. Vooral als je met de wat mindere clubs speelt is passen een hele uitdaging. In onze eerste potjes kwam slechts een heel laag percentage van onze passes aan. Dit komt doordat de kracht van schoten en passes een stuk meer uitgebalanceerd is dan in FIFA 15. Dit betekent dat je een stuk beter en preciezer op doel kunt schieten, maar ook dat je de bal een stuk harder in moet passen en dat is soms onnoemelijk frustrerend.

Fifa16-03

Verdediging

Een ander groot verschil met zijn voorganger is dat in FIFA 16 snelheid een stuk minder effectief is door een upgrade van de verdediging. In FIFA 15 hadden verdedigers al snel de neiging om op te geven als ze een sprintduel aan moesten gaan. Dat is in FIFA 16 wel anders. Nu rennen de verdedigers gewoon vrolijk met mee als je ze puur op snelheid wilt passeren. Wel zijn de skill moves nog steeds dodelijk effectief. Met een paar kap- of sleepbewegingen kun je nog steeds je verdediger aardig het bos in sturen.

Fifa16-04

Nieuwe spelmodi

EA Sports heeft met FIFA 16 ook een aantal nieuwe spelmodi geïntroduceerd. Een daarvan is een uitbreiding van FIFA Ultimate Team (FUT), namelijk FUT Draft. In FUT Draft moet je uit vijf opstellingen er een kiezen. Vervolgens moet je per positie uit vijf spelers er een kiezen met als doel een zo goed mogelijk team te maken. Maar met het maken van je team moet je wel letten op de teamgeest, anders komt geen pass aan, zwaaien je schoten af naar de cornervlag en eindigen je dribbels bij de tegenstander. Als je dan je team hebt gevormd moet je daar een aantal wedstrijden mee spelen en per gewonnen wedstrijd ontvang je dan een bepaalde beloning.

Fifa16-05

Vrouwenteams

Een andere en misschien wel de grootste verandering is de aanwezigheid in het spel van nationale vrouwenteams. In de demo kun je echter alleen spelen met de nationale teams van Duitsland en Amerika. Ook in de volledige versie komt het Nederlands vrouwenelftal helaas niet voor. Maar met de opkomst van het vrouwenvoetbal is dit echter een leuke toevoeging.

Fifa16-06

Conclusie

Al met al is deze demo uiterst veelbelovend. Er zit nog wel een aantal foutjes in: als spelers op elkaar knallen vliegen ze alle kanten op en als je over de zijlijn dribbelt kun je soms gewoon doorgaan. Maar we gaan ervan uit dat dit in de uiteindelijke versie gewoon opgelost is. Kortom, deze demo is de voorbode van een ongetwijfeld erg goed spel. FIFA 16 is  verkrijgbaar vanaf € 59,99 en onder andere online te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Gaming