Door 4 september 2015 Lees verder →

Denon DRA-100 netwerkreceiver

Nieuw van Denon is de DRA-100 netwerkstereoreceiver. Deze is speciaal gemaakt voor kritische Hi-Fi-luisteraars die op zoek zijn naar een compact en hoogwaardig ontwerp dat past bij hun lifestyle. De receiver is bovendien uitgerust met geavanceerde muziekweergaveopties zoals ingebouwde Wi-Fi voor het streamen van hoge resolutie muziek, AirPlay, Bluetooth en verschillende andere digitale en analoge ingangen. In de tweekleurige DRA-100 met strakke aluminium behuizing huist een digitale 2×70 W-versterker met DDFA-technologie voor een superieure audiokwaliteit. De DRA-100 is standaard voorzien van Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit voor draadloos streamen.

Denon DRA100Het uitgangsgedeelte is discreet opgebouwd, voor een hogere signaal/ruisverhouding en minder vervorming in vergelijking met conventionele versterkers in de D-klasse. Een subwoofer pre-out is beschikbaar om zelfs nog meer bas aan het geluid toe te voegen. De originele geluidstechnologieën van Denon zoals de geavanceerde AL32 Processing met Master Clock-ontwerp, die is ontwikkeld voor de hoogwaardige Hi-Fi-componenten van Denon, zorgen voor een nog betere luisterervaring. Muziekliefhebbers kunnen door middel van hun Wi-Fi-thuisnetwerk (of een bedrade aansluiting met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) verbinding maken met internet en via muziekstreamingdiensten zoals Spotify Connect (indien beschikbaar) van hun favoriete nummers genieten. Bovendien kunnen ze kiezen uit duizenden internetradiozenders van over de hele wereld en genieten van muziek uit alle genres.

Streamen

De DRA-100 is compatibel met DLNA 1.5 waardoor het streamen van muziek vanaf een lokale computer of NAS-station mogelijk wordt. De DRA-100 ondersteunt MP3, AAC, WMA en zelfs audiobestanden met hoge resoluties tot wel 192 kHz/24-bits (WAV, FLAC, AIFF), evenals DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. (DSD is het geavanceerde digitale audiocoderingssysteem voor SACD.) Dezelfde bestanden kunnen worden afgespeeld via de USB-poort aan de voorkant, waarmee bovendien direct vanaf een iDevice muziek kan worden afgespeeld via het hoogwaardige audiocircuit van de DRA-100. Muziek kan vanaf draagbare apparaten bovendien worden gestreamd via de Bluetooth-connectiviteit, die snel en gemakkelijk kan worden gepaird. De DRA-100 wordt geleverd met NFC (Near Field Communication) om nóg sneller te kunnen koppelen. Door een NFC-geschikt Bluetooth-apparaat in te schakelen en naast het N-teken op het voorpaneel van het product te houden, wordt het direct gekoppeld; handmatig een wachtwoord invoeren is niet nodig. Met de Denon Hi-Fi Remote App, beschikbaar voor zowel Apple- als Android-apparaten, kun je de DRA-100 moeiteloos via het draagbare apparaat van jouw keuze bedienen.

Digitale ingangen

Om de nieuwste ontwikkeling van Denon af te maken, zijn er meerdere digitale ingangen (2 optische en 1 coaxiale) voor compatibiliteit met digitale audiobronnen, samen met twee analoge stereo-ingangen voor bestaande analoge bronnen. De DRA-100 is uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met ultralage vervorming die is gekoppeld aan een volledig discreet opgebouwd uitgangsgedeelte. Om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes, is de DRA-100 uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoonimpedantie. Er zijn drie instellingen: een lage, gemiddelde en hoge impedantie, voor een juiste afstemming van de hoofdtelefoonimpedantie en de gain van de versterker. Met zijn compacte formaat kan het stijlvolle en elegante chassis overal in huis geplaatst worden. Voor optimaal gebruiksgemak is de bijgeleverde afstandsbediening ergonomisch ontworpen en beschikt deze over afzonderlijke toetsen voor cursor, bronselectie en volumeregeling, instellingen, Bluetooth en de displaydimmer.

De DRA-100 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 999,-, in een zwart/ zilverkleurige afwerking.

Kijk voor meer informatie op www.dmglobal.com.

Geplaatst in: Beeld & Geluid