Door 1 september 2015 Lees verder →

Ashampoo Music Studio 6

Ashampoo Music Studio 6 is de oplossing voor het creëren, bewerken, ontwerpen en produceren van uw eigen muziekbestanden. Afgezien van het converteren van bestanden in alle gangbare formaten en klassieke elementen zoals muziek rippen, normalisatie en het maken van een hoesje wordt het programma met een editor geleverd om geluidsbestanden te verwerken/te mixen en een veelvoud van functies om uw muziekcollectie te organiseren. Microfoon opname, muziek extractie vanuit audio-tracks en het creëren van individuele gemixte tapes met cross fading ondersteuning completeren het programma.

AMS6-01

Ashampoo Music Studio 6 is een complete oplossing voor het rippen, branden en organiseren van uw digitale muziekbestanden. Het programma ondersteunt daartoe de meest gangbare muziekbestandsformaten, te weten MP3, WMA, OGG, WAV en FLAC. Ook alle gangbare afspeellijst-formaten als M3U, PLS, ASX, P4U en WPL worden ondersteund. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om muziek-cd’s te branden, cd-hoesjes te maken en zelf tracks te mixen. Het programma blinkt dankzij de heldere, stapsgewijze gebruikersinterface uit in gebruiksgemak. Grote, duidelijke knoppen wijzen de gebruiker de weg en de daarop volgende stapsgewijze procedure maken dat iedereen – van groot tot klein en van jong tot oud – met dit programma overweg kan. Ondanks de eenvoudige gebruikersinterface, is Ashampoo Music Studio een uiterst krachtig programma.

AMS6-02

Rippen

Het programmavenster telt op het scherm tien grote knoppen. Achter deze knoppen gaan tien verschillende functies schuil, te weten Extraheren (rippen), Branden, Catalogiseren, Wijzigen, Opnemen, Cover bewerken, Mix Tape, Video-2-Music, Playlist Generator en Audio Splitter. Via Extraheren doorloopt men stapsgewijs het proces om een muziek-cd te digitaliseren. Na een druk op de knop Extraheren toont het programma eerst de drive waarin men de te rippen cd moet plaatsen. In het volgende venster worden de informatie van de desbetreffende cd getoond. Titels van de nummers en dergelijke worden automatisch opgehaald. In het volgende venster kan men het gewenste muziekformaat – MP3, AAC, WMA, OGG, WAV, FLAC of OPUS – selecteren en de kwaliteit – Medium, Goed, CD of Hoge kwaliteit – van de rip instellen. In de volgende twee vensters kan men tot slot de doelmap selecteren en de weergave van de tracknamen instellen. Hierna wordt de desbetreffende cd geript en in de opgegeven map geplaatst. Een voortgangscirkel toont de voortgang van het ripproces.

AMS6-03

Branden en Cover maken

De optie Branden biedt de mogelijkheid om een audio-, MP3-, WMA-cd of cd met gemengde bestanden te branden. Steeds meer auto’s beschikken over een cd-speler die het MP3-formaat ondersteunt. Het maken van een MP3-cd is met Ashampoo Music Studio 6 kinderspel. Ook hier kan men zelf de kwaliteit – Medium, Goed, CD of Hoge kwaliteit – instellen. Vervolgens kan men individuele bestanden of hele mappen aan de lijst met te branden muziektracks toevoegen. In de volgende stap plaatst men een lege cd-rom in de lade en daarna wordt de MP3-cd gebrand. De optie Cover maken biedt de gebruiker de mogelijkheid om een hoesje voor de zojuist gebrande cd te maken. Daarbij kan gekozen worden uit drie formaten, te weten Slim-case, Jewel-case en een eigen formaat. In het volgende venster kan men de muziektitels ingeven of importeren van schijf. Dit laatste is natuurlijk erg handig. In het volgende venster kan men een afbeelding voor het hoesje selecteren. Met een druk op Afdrukken in het laatste venster wordt het hoesje afgedrukt.

AMS6-04

Overige functies

Via de optie Catalogiseren kan men zijn of haar muziekcollectie beheren, namen wijzigen en bestanden verplaatsen. Via de optie Wijzigen kan men tags van muziekbestanden bewerken, audiobestanden naar een ander formaat converteren, audiobestanden analyseren, audiobestanden normaliseren en muziekbestanden bewerken. Via Opnemen kan men via een microfoon geluid opnemen en met Cover bewerken kan men covers en inlays voor audio-cd’s maken. Met Mix Tape wordt van de geselecteerde bestanden automatisch een mixtape compleet met crossfading gemaakt. Video-2-Music maakt het mogelijk om audiofragmenten uit videobestanden te halen om deze bijvoorbeeld als ringtone te gebruiken. Met Playlist Generator kan men een afspeellijst met favoriete muziek maken en met Audio Splitter kan men een groot audio-bestand opsplitsen in meerdere bestanden. Alle genoemde functies worden stapsgewijs in duidelijke vensters doorlopen. Prima!

AMS6-05

Conclusie

Ashampoo heeft met Music Studio 6 een uiterst gebruiksvriendelijk programma voor muziekliefhebbers op de markt gebracht. Het programma kost € 39,99 en biedt veel gebruiksgemak voor zijn geld. Een 30 dagen probeerversie kan hier worden gedownload. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.ashampoo.com.

 

Geplaatst in: Beeld & Geluid