Door 15 augustus 2015 Lees verder →

Philips Hue Phoenix Downlight (inbouwspot)

Philips heeft onder de naam Phoenix een nieuwe reeks van connected witte sfeerlampen op de markt gebracht. Deze nieuwe lampen creëren voor uw woning het juiste licht voor verschillende momenten van de dag. Of het er nu om gaat u te helpen ’s avonds een gezellige sfeer te scheppen, of om u op te laden voordat u naar de fitness gaat, Philips Hue Phoenix biedt u via uw smartphone of tablet toegang tot het volledige spectrum tinten wit licht. Een interessante lamp in deze nieuwe reeks is de Philips Hue Phoenix Downlight, een inbouwspot met veermechaniek. Wij namen de proef op de som.

Philips-Hue-Phoenix-Downlight-03

Met Philips Hue Phoenix Downlight inbouwspot kunt u het licht aanpassen van warmwit dat een kalmerende sfeer schept in uw woning, naar sprankelend wit dat u om te concentreren. Uiteraard dient men wel te beschikken over een Philips Hue Bridge in het thuisnetwerk. Via de Philips Hue app heeft de Philips Hue Phoenix dan toegang tot vooraf ingestelde witlichtrecepten die u helpen zich te concentreren, te lezen, te ontspannen en u energiek te voelen. Meer dan 200 apps van derden bieden u tal van andere functies. “Wit licht is essentieel voor woningen, het wordt elke dag in elke kamer gebruikt”, legt Leonardo Avezzano uit, Product Marketing Director van Philips Hue. “Wij hebben gebruik gemaakt van onze kennis van het biologische effect van licht op mensen, zoals het reguleren van ons 24-uur ritme en onze lichaamsprocessen zoals slaap, en dat alles is samengebracht in de Philips Hue Phoenix. De beproefde lichtrecepten kunnen u helpen om u ’s morgens energiek te laten voelen, meer geconcentreerd op het werk overdag en ontspannen ’s avonds.”

Philips-Hue-Phoenix-Downlight-01

Witlichtrecepten

Met Philips Hue Phoenix kunt u onmiddellijk het licht aanpassen van warmwit dat een kalmerende sfeer schept in uw woning, naar sprankelend wit dat u helpt om u te concentreren. Via de Philips Hue app heeft Philips Hue Phoenix toegang tot vooraf ingestelde witlichtrecepten die u helpen zich te concentreren, te lezen, te ontspannen en u energiek te voelen. Meer dan 200 apps van derden bieden u tal van andere functies. Doordat Philips Hue Phoenix het volledige spectrum van witlichttinten bevat, is hij ideaal voor elke ruimte in de woning, en vooral voor ruimten die op veel verschillende manieren worden gebruikt. De Philips Hue Downlight is geschikt voor keuken, hal of zoals in ons geval de slaapkamer. In het laatste geval kunnen ze ook gebruikt worden om u ‘s morgens vriendelijk te wekken.

Philips-Hue-Phoenix-Downlight-02

Inbouwen

Het inbouwen en aansluiten van een Hue Phoenix Downlight is betrekkelijk eenvoudig. De lamp bezit aan de achterzijde een deksel die door middel van twee schroeven kan worden losgemaakt. Onder deze deksel bevinden zicht de aansluitpunten (nul- en schakeldraad) om de lamp van stroom te voorzien. Na het aansluiten schroeft men de deksel er weer op en het geheel is prima afgeschermd. De lamp zelf kan met in het plafond bevestigen met behulp van de twee spanveren die aan de achterzijde van de lamp zitten. Men heeft minimaal een gat nodig van 12,5 cm doorsnede en een minimale diepte van 7 cm. Bij het plaatsen van meer lampen dient men rekening te houden met een geadviseerde minimale afstand van 30 cm. Jammer is dat op de witte rand van de lamp de naam Philips staat vermeld. Bij het plaatsen van meerdere lampen is dan zaak om te zorgen dat een en ander keurig lijnt, anders oogt het snel rommelig.

Philips-Hue-Phoenix-Downlight-05

Connectiviteit

Dankzij de toegang tot alle connectiviteitseigenschappen van Philips Hue, levert de Philips Hue Phoenix meer dan alleen maar wit licht van hoge kwaliteit. Aangezien deze connected is, is het mogelijk de veiligheid en beveiliging te verbeteren, zelfs als u niet thuis bent, door de lampen zo te programmeren dat zij ’s avonds aan gaan en tegen bedtijd weer uitgaan. Verder kunt u ook nog discrete waarschuwingen instellen voor nieuwe e-mails of weersveranderingen, via een vriendelijke ‘lichtmelding’ voor elke connected lamp in uw woning. De Philips Hue Phoenix Downlight werkt naadloos samen met alle Philips Hue- en Friends of Hue-producten, en is gemakkelijk te integreren met een bestaand netwerk. Het instellen van een nieuw netwerk verloopt echter ook erg eenvoudig: verzeker u ervan dat de Philips Hue bridge is verbonden met uw draadloze netwerk, download dan eenvoudig de Philips Hue-app naar uw smartphone of tablet en sluit de Philips Hue Phoenix aan.

Philips-Hue-Phoenix-Downlight-04

Conclusie

De Philips Hue lijn groeit gestaag en de Philips Hue Downlight is een welkome aanvulling. Waarom Philips zo nodig de merknaam op de rand van de lamp moest zetten is ons een raadsel, maar voor het overige niets dan lof. De lamp misstaat niet in keuken, hal of slaapkamer en met behulp van de vele lichtrecepten kan men de verlichting per ruimte naar wens instellen. Ook de mogelijkheid om in de Hue app via de optie Wekkers & Timers de lampen te programmeren zodat ze op gezette tijden aan- en uitgaan om zo potentiële inbrekers af te schrikken is een pluspunt. De Philips Hue Phoenix Downlight kost € 54,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

 

Geplaatst in: Domotica